Jukurit taipui kuudenteen peräkkäiseen tappioon — " Kärsivällisyytemme ei riitä"

Ässät ratkaisi SM-liigan jumbofinaalin päätöserässä. Nousujohteinen ottelu ei riittänyt Jukureille.

Joonas Salli

Jukurien maalivahti Juhana Aho joutui antautumaan kolmesti porilaisyleisön edessä.
Jukurien maalivahti Juhana Aho joutui antautumaan kolmesti porilaisyleisön edessä.

Laadukas puolustuspeli ei milloinkaan olisi jääkiekkojoukkueelle rasitteeksi. Perjantain jumbofinaalissakin sellainen oli kadoksissa.

Mikkelin Jukurien kohdalla Ässät-peli oli jo käytännössä katsoen pakkovoiton paikka, varsinkin kun porilaisten hetkellinen piristyminen valmentajanvaihdon jälkeen ei ole parantanut patapaitojen asemia sarjataulukossa.

Pudotuspeliviivaan oli ennen ottelua matkaa seitsemän pisteen verran tilanteessa, jossa Jukureilla on takana viiden suoran tappion putki. Mikäli mikkeliläiset mielivät mukaan pudotuspeleihin, suunnan on käännyttävä lähiaikoina.

— Maaottelutaukoon asti olimme suhteellisen hyvissä asemissa, mutta sen jälkeen jotain kummallista tapahtui. Olemme puhuneet paljon eri asioista ja ruokkineet pelaajien rohkeutta, mutta ihmismieli on mielenkiintoinen. Rentous puuttuu tällä hetkellä, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta mietti.

Ässät vei jumbofinaalin lopulta 3—1 (1—0, 0—1, 2—0)-lukemin.

Hankala vaihe ja joukkueen kova aika kiteytyi siinä, että parhaat tilanteensa vierasjoukkue loi Ässien ylivoimaviisikon avustuksella. Sekä Ville Hyvärisen että Antti Jaatisen jäähyt olivat koitua Jukurien pelastukseksi.

— Kun on vain voitettavaa, siitä saadaan ekstralataus suojella omaa maalia alivoimalla, ja kääntää siitä hyökkäyksiin.

Suhonen putosi kokoonpanosta

Jukurien ottelu oli nousujohteinen, mutta se ei tällä hetkellä riitä tuloksentekoon. Tilannetta ei helpota sekään, että puolustaja Teemu Suhonen putosi kokoonpanosta juuri ottelun alla. Syytä Kangasalusta ei kommentoinut mitenkään.

— Kärsivällisyytemme ei riitä. Kolmas erä oli meiltä paras, mutta Ässät odotti sitkeämmin omaa paikkaansa ja hyödynsi sen. Paljon oli silti hyviä juttuja, vaikka meiltä ajatus tahtoo hieman karata, Kangasalusta kertasi.

— Jäähymäärämme, joka alkukaudesta oli maltillinen, on viime aikoina sekin ryöpsähtänyt käsistä. Olemme puhuneet joukkueen kesken voittavista arvoista, sillä tällä hetkellä emme maksa siitä riittävää hintaa.

Pelin edetessä ja varsinkin Jukureiden tasoitusmaalin jälkeen kentällä näkyi hetkittäisiä pilkahduksia paremmasta. Mikkeliläisnipulle siunaantui paikkoja, ja muun muassa puolustaja Aleksi Salonen intoutui kokeilemaan salibandykentiltäkin tuttuja kikkoja, kiekko vastustajan mailan ylitse ja sen jälkeen kohti maalia.

Salonen toki syötti tasoitusosuman, mutta koko joukkueelta tärkein jäi puuttumaan, tulos.

— Varsinkin ottelun alussa näkyi, että viime aikoina on tullut tappioita. Pelaaminen ei tule selkärangasta, vaan mietitään liiankin paljon, Kangasalusta totesi.

Katso ottelun maalikooste täältä:

Näin pelattiin

1. erä: 9.27 Jouka Juhola (Lenni Killinen, Jere Seppälä) 1—0.
Jäähyt: 10.21 Ville Hyvärinen J 2 min, 12.26 Antti Jaatinen J 2+2 min.

2. erä: 32.36 Miika Roine (Aleksi Salonen, Markku Flinck) 1—1yv.
Jäähyt: 31.37 Jussi Makkonen Ä 2 min.

3. erä: 54.51 Jarno Kärki (Peter Tiivola, Sakari Salminen) 2—1, 59.13 Aleksi Rekonen (Severi Sillanpää) 3—1.
Jäähyt: 46.32 Vadim Pereskokov J 2 min, 55.29 Hyvärinen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ässät 1x2 min=2 min, Jukurit 5x2 min=10 min.
Maalivahtien torjunnat: Andreas Bernard Ässät 7+3+7=17, Juhana Aho Jukurit 7+10+2=19.
Erotuomarit: Petri Lindqvist, Jani Luoma-Aho (Niko Jusi, Jani Pesonen).
Yleisöä: 3 607.

Uusimmat uutiset