Risto Dufvan ura jatkuu ulkomailla — Valmennuspesti Puolan Katowiceen

Jyväskylän Jypiä loppukauden luotsannut Risto Dufva siirtyy Puolan pääsarjaan.

20171226, Jyväskylä 
Liiga JYP vs Jukurit.
 Kuvassa Risto Dufva. Vesa Pöppönen / AOP
20171226, Jyväskylä Liiga JYP vs Jukurit. Kuvassa Risto Dufva. Vesa Pöppönen / AOP

Valmentaja Risto Dufvan, 56, ura jatkuu Puolan pääsarjassa. Dufva on solminut vuoden mittaisen sopimuksen GKS Katowicen kanssa.

Puolan jääkiekko on tullut Dufvalle tutuksi, sillä Dufva on toiminut Puolan maajoukkueen päävalmentajan Tomek Valtosen konsulttiapuna. Perehtyneisyys puolalaiseen jääkiekkoon oli myös yksi Dufvan valintaperusteista.

— Dufva valittiin pitkän ja syvällisen analysoinnin päätteeksi. Tehtävämme on rohkaista pelaajia kehittymään, riippumatta heidän iästään, Katowicen urheilujohtaja Wojciech Tkacz toteaa seuran verkkosivuilla.

Tkacz toteaa seuran sivuilla suhtautuneensa varauksella Dufvan motivaatioon. Päävalmentajan pesti Puolassa on Dufvan pitkän uran ensimmäinen ulkomailla.

— Risto vakuutti minut siitä, että uusi ympäristö innostaa häntä ja on hänelle uusi haaste.

Loppukausi Jyväskylässä

Dufva valmensi viimeksi Jyväskylän Jypiä loppukauden. Dufvan johdolla Jyp nousi SM-liigan pudotuspeleihin, mutta ei selvinnyt jatkoon avauskierrokselta.

— Katowicessa haluan muuttaa yhden asian, kaiken. Puolan jääkiekkosarja on avautunut ulkomaalaisille, mutta minulle on tärkeää käyttää puolalaisia pelaajia, Dufva sanoo.

GKS Katowicen historia on menestyksekäs, sillä se voitti Puolan mestaruuden kuudesti vuosina 1958—1970.

Tällä vuosituhannella seura on kärsinyt talousvaikeuksista, mutta uuden Tauron-energiayhtiön kanssa tehdyn sponsorisopimuksen myötä seura tekee paluuta huipulle. Tänä keväänä Katowice sijoittui kolmanneksi ja viime keväänä seura oli Puolan liigan kakkonen.

Suomalainen Tommi Satosaari toimii seuran maalivahtivalmentajana.

Dufvan sopimuksesta kertoi ensimmäisenä Suomessa Länsi-Suomi.