Heikko avausjakso oli MiPK:n turma – "Peliä ei voita sillä, että pelaa 45 minuuttia hyvin"

Samu Suoraniemen kaksi kaukolaukausta upottivat Pallo-Kissat Lappeenrannassa.

Kimmo Metsälä

Pepon Samu Suoraniemen kaksi maalia olivat liikaa. MiPK:n Antti-Pekka Kesonen ja Bob Diasonama joutuivat poistumaan Kimpiseltä ilman pisteitä.
Pepon Samu Suoraniemen kaksi maalia olivat liikaa. MiPK:n Antti-Pekka Kesonen ja Bob Diasonama joutuivat poistumaan Kimpiseltä ilman pisteitä.

Mikkelin Pallo-Kissat kärsi toisen tappionsa jalkapallon Kakkosen A-lohkossa, kun sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Lappeenrannan Pepo oli kotikentällään Kimpisellä parempi maalein 3–1 (1–0).

MiPK paransi otteitaan toisella jaksolla, mutta pelin kannalta ratkaisevaksi osoittautui ottelun ehdottomaksi hahmoksi nousseen Samu Suoraniemen laukaus. MiPK hallitsi peliä, mutta Suoraniemi sai hetkeksi tilaa ja laukoi noin 30 metristä pallon maalin yläkulmaan.

2–1-osuman jälkeen Pepo pystyi puolustamaan johtoaan hyvin, vaikka Antti-Pekka Kesonen kertaalleen pääsikin hyvään vetopaikkaan.

– Olimme toisella jaksolla parempia ja pakotimme Pepon omaan boksiinsa, mutta sen unelmalaukauksen jälkeen kaveri puolusti tarkasti, MiPK:n valmentaja Tommi Ekmark totesi.

Pelin loppulukemat viimeisteli rangaistuspilkulta Pepon Milos Josimov, kun kello kävi jo lisäaikaa.

Rohkeus puuttui avauspuoliajalla

Ottelun avausjakso oli vierasjoukkueelle vaikea. Pepo hallitsi ottelua, mutta toisaalta vaarallisia tilanteita Tero Makkosen vartioimalle MiPK-maalille syntyi harvoin.

Ainoan maalinsa Pepo iski vapaapotkusta, kun Samu Suoraniemen tarkka ja matala kaukolaukaus upposi muurin ohi aivan maalin alanurkkaan.

– Emme olleet rohkeita pallon kanssa. Puolustimme kyllä ihan ok, mutta jos haluamme pelata aktiivista futista, ei sitä voi tehdä löysät housussa, lausui Ekmark.

MiPK:n seuraava ottelu on reilun viikon päästä Urheilupuistossa helsinkiläistä PK-35:ttä vastaan. Kahdesta tappiosta huolimatta Ekmark on luottavainen, että punapaidat saavat pelinsä jengoilleen.

– Esitimme kuitenkin kahdessa ensimmäisessä pelissämme hyvää futista, joten en ole siitä huolissani. Pitää vaan miettiä, miksi kahdessa viime pelissä kolme puoliaikaa on ollut vaikeampia. Peliä ei voita sillä, että pelaa 45 minuuttia hyvin, Ekmark summasi.