Kymi GP:n päälähdön voittaja Vitruvio saattaa ravata myös St Michelissä – Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen: "Uusi kavioura on selvästi herättänyt kiinnostusta"

St Michel -raveihin saadaan erityisjärjestelyillä myyntiin vajaa 2 500 lippua per päivä.

Taru Hokkanen

Heinäkuussa Mikkelissä järjestettävien St Michel -ravien lähtölistaa vielä kasataan.
Heinäkuussa Mikkelissä järjestettävien St Michel -ravien lähtölistaa vielä kasataan.

Lauantaina Kouvolassa ajetun Kymi Grand Prix -ravikilpailun lopuksi esiin nousi päälähdön voittajaksi seppelöidyn Vitruvion mahdollinen osallistuminen St Michel -ajoihin. Vitruvion ohjastaja ja valmentaja Björn Goop sanoi haluavansa päästä kokeilemaan Mikkelin uutta rataa, mikäli hevonen on kunnossa ja omistajat suopeita.

– Kutsu on esitetty, mutta vahvistusta ei vielä ole saatu. Uskon, että asia varmistuu alkuviikosta, sanoo Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen.

Hänen mukaansa neuvottelut ovat vielä käynnissä muidenkin osallistujien osalta. Tiainen kertoo, että suomalaisista St Micheliin on tähän mennessä kutsuttu ravurit Next Direction ja Elian Web.

– Elian Web juoksee Lahdessa Suur-Hollolassa, jonka jälkeen osallistumisesta päätetään. Lisäksi keskustellaan myös monien Kymi GP:n lähtölistallakin olleiden kanssa. Mikkelin uusi kavioura on selvästi herättänyt kiinnostusta.

Tiainen uskoo, että Mikkeliin saadaan kasattua erinomainen lähtö. St Michel -ravit järjestetään 18.–19. heinäkuuta.

Vesa Vuorela

Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiaisen mukaan yleisörajoitusten löysääminen helpottaa tapahtuman järjestämistä.
Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiaisen mukaan yleisörajoitusten löysääminen helpottaa tapahtuman järjestämistä.

Mikkelin ravien yleisöalue jaetaan viiteen lohkoon

Heinäkuun alussa yleisötilaisuuksien rajoituksiin tuleva muutos helpottaa suuren ravitapahtuman järjestämistä. Ensi kuussa voidaan järjestää yli 500 henkilön tapahtumia erityisjärjestelyin. Tiainen kertoo, että raviradan suunnitelmassa yleisöalue jaetaan viiteen lohkoon.

– Ensi viikolla käydään vielä viranomaisten kanssa keskusteluja, mutta tavoitteena on aloittaa lipunmyynti heinäkuun alussa. Lippuja todennäköisesti myydään vain etukäteen.

Erityisjärjestelyillä St Micheliin pystytään myymään vajaa 2 500 lippua per päivä. Tiaisen mukaan tämä on vain 20 prosenttia tavallisesta yleisömäärästä, mutta onneksi tilanne tulee olemaan tämän hetkistä parempi.

– Kevät on hankaloittanut järjestelyjä ja jossain vaiheessa puhuttiin jopa St Michelin perumisesta. Nyt sponsoriasiat ovat kuitenkin hyvällä mallilla, ja tapahtuman näkyvyyttä pystytään korvaamaan suorilla TV-lähetyksillä.

Mikkelin raveja voi seurata internetistä sekä antenniverkon kanavalta 26. Tiaisen mukaan antenniverkosta esimerkiksi Ruotsin Elitloppet-raveja katsoi noin 100 000 katsojaa päivittäin.

– Lisäksi hevostalouden kannalta on tärkeää, että lähdöt pystytään ajamaan ja palkintorahat jakamaan.