Jukurien Joachim Rohdinille tärkeä onnistuminen, Jukurit katkaisi SaiPan voittoputken

Marko Kauppinen toivoi voiton tuovan itseluottamusta.

Jaakko Avikainen

SaiPa jäi perjantaina Jukurien jalkoihin. Aleksandr Jakovenko pysäytti lappeenrantalaisten Matias Mäntykiven etenemisen Jakub Galvasin varmistaessa.
SaiPa jäi perjantaina Jukurien jalkoihin. Aleksandr Jakovenko pysäytti lappeenrantalaisten Matias Mäntykiven etenemisen Jakub Galvasin varmistaessa.

Valmennusjohtonsa lomauttaneen Saimaan Pallon kolmen ottelun voittoputki katkesi Kalevankankaalla. Hyvää hyökkäyspeliä esittänyt Jukurit olisi voinut latoa taululle reilummankin voiton, mutta lukemat 3–2 riittivät isännille tärkeään täyteen pistepottiin jääkiekon SM-liigassa.

– Kolme tärkeää pistettä ja olemme siihen tyytyväisiä. Joukkueen henkiselle tilalle tärkeä voitto, joka tuo varmasti itseluottamusta, Jukurien valmentaja Marko Kauppinen lausui ottelun jälkeen.

Hyvää hyökkäyspeliä esittänyt Jukurit tarrasi voittoon, kun Kristian Afanasjev ohjasi Mikko Kokkosen laukauksen ohi hölmistyneen SaiPa-vahti Matej Tomekin. 3–1-osuma oli Meksikossa syntyneelle hyökkääjälle kauden kolmas.

Lappeenrantalaisvieraat kykenivät kuitenkin roikkumaan pelissä mukana lähes loppuun saakka, mutta Jarno Koskirannan kavennusosuma ei ottelun kokonaiskuvaa muuttanut, sillä sen verran parempi Jukurit kaukalossa perjantai-illan ottelussa oli.

Rohdinille kauden avausosuma

Jukurien illan onnistujiin kuului ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin. Rohdin tarjoili hienon hyökkäyksen päätteeksi maukkaan syötön Jesper Piitulaisen avausmaaliin ja viimeisteli itse Jukurit kahden maalin karkumatkalle.

Jukurit pääsi alivoimalla vastaiskuun, jonka päätteeksi Rohdin laukoi kiekon tarkasti maalin etuylänurkkaan.

– Haluan auttaa joukkuetta myös pisteitä tekemällä, joten tottakai maali oli tärkeä. Yritin harhauttaa maalivahtia, että syötän, ja näin, että etukulmassa on tilaa, Rohdin kertasi.

Jukurit pääsi toisen erän aikana pelaamaan paljon ylivoimaa, mutta ainoa osuma jäähyjen aikana syntyi omaan päähän. Aleksandr Jakovenko hukkasi kiekon siniviivalla ja Santeri Virtanen karkasi maalintekoon.

SaiPan maalipaikat jäivät ottelussa vähiin, sillä Jukurien puolustuspeli oli myös varsin ehjää.

Suomessa pienemmät kaukalot

Rohdin saapui Jukureihin takanaan yli 500 ottelun ura Ruotsin pääsarjassa, joka tunnetaan nykyisin nimellä SHL.

– Eroja Ruotsin ja Suomen välillä on paljon. Suomessa peli on hyökkäysvoittoisempaa ja kaukalot ovat pienempiä, joten tilanteet vaihtuvat paljon. Pidän siitä, Rohdin sanoi.

Jukureissa Rohdin on kunnostautunut toistaiseksi enemmän kahden suunnan työmiehenä, joten tehopisteet ja onnistumiset tulivat tärkeään paikkaan. Tämän huomioi myös Kauppinen.

– Joachim on ollut hyvä ja työteliäs. Nyt hän sai hyvän laukauksen ja onnistumisen, ja tunnekin tuli sieltä, Kauppinen sanoi.

– Voitto oli meille todella arvokas. Olemme lähekkäin sarjataulukossa, joten näiden pelien kääntäminen on tärkeää. Meidän on vain tehtävä töitä paljon joka ilta ja taisteltava, Rohdin ennakoi jo lauantain Jyp-otteluakin.

Abramov palaa piakkoin

Jukurit joutui perjantai-illankin kohtaamiseen ilman Vitali Abramovia. Venäläishyökkääjä on merkitty liigan sivuilla loukkaantuneeksi.

Tilanne on puhuttanut mikkeliläisiä jääkiekon seuraajia, ja Jukurit kertoikin Facebook-sivuillaan, että loukkaantunutta Abramovia odotetaan piakkoin takaisin kokoonpanoon.

Näin pelattiin

Jukurit–SaiPa 3–2 (1–0, 1–1, 1–2)

1. erä: 10.13 Jesper Piitulainen (Joachim Rohdin, Anssi Löfman) 1–0.

Jäähyt: 4.49 Kristian Afanasjev J 2 min, 12.31 David Bernhardt S 2 min.

2. erä: 21.24 Rohdin (Teemu Henritius) 2–0 av, 29.00 Santeri Virtanen 2–1 av.

Jäähyt: 21.14 Aleksandr Jakovenko J 2 min, 24.45 Jaakko Lantta S 2 min, 28.13 Joel Olkkonen S 2 min, 35.56 Lantta S 2 min.

3. erä: 45.03 Afanasjev (Mikko Kokkonen, Henritius) 3–1, 59.37 Jarno Koskiranta (Tomas Zaborsky, Veikko Loimaranta) 3–2 im.

Jäähyt: 55.25 joukkuerangaistus J 2 min,

Jäähyt yhteensä: Jukurit 4x2 min=8 min, SaiPa 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 7+4+5=16, Matej Tomek 10+6+2=18.

Erotuomarit: Jarno Heikkinen, Jani Luoma-aho (Juho-Pekka Inkinen, Hannu Sormunen).

Yleisöä: 1 392.