Alisa Vainion juoksu on koko ajan helpompaa: "Olen yrittänyt päästä kisarytmiin takaisin"

Kestävyysjuoksija Alisa Vainio palaa syksyllä juoksukentille. Nyt urheilijan voi kohdata Asuntomessuilla.

Asuntomessuilla on paljon erilaisia näytteilleasettajia, mutta kenties kukaan ei ole yhtä tunnettu, kun Salvoksen pisteellä messuvieraiden seurana ollut 19-vuotias Alisa Vainio.

Kaksi vuotta sitten Vuoden Nuoreksi Urheilijaksi valittu myöntää, että ihmiset ovat kestävyysjuoksijan Asuntomessuilla tunnistaneet.

— Salvoksen kautta tänne tulin. En olisi muuten varmaan tullut, mutta ei tässä mitään kummempaa, kertailee Vainio vaatimattomasti kuulumisiaan.

Vainio ei ole sanojensa mukaan tehnyt kesällä harjoittelun lisäksi mitään erityistä.

— Olen treenannut ja yrittänyt päästä siihen kisarytmiin takaisin. En ole kauheasti muuta tehnyt, Vainio kertoo.

Syksyllä Vainion on tarkoitus palata takaisin juoksukentille. Hiljattain juoksija joutui vetäytymään Kalevan kisoista keuhkoklamydian vuoksi, mikä on estänyt juoksemisen täysillä.

— Se on estänyt hapokkaan menon. Parissa kuukaudessa pitäisi kokonaan parantua kaiken järjen mukaan. Sitten varmasti helpottuu.

Vaikka Vainio onkin pystynyt treenaamaan, ei se ole tuntunut hyvältä.

— Koko ajan se antibiootti kuitenkin puree ja kaikki helpottuu. Vielä ei ole juokseminen hyvältä tuntunut, Vainio kommentoi.

Syksy sujuu lappeenrantalaisella urheilun merkeissä, sillä syyskuussa Vainio aloittaa liikunnanohjaajankoulutuksen Vierumäellä.

— Siellä on itseopiskelua, mutta kyllä läsnäoloakin pari kuukautta. Pääsen leireilemään ja treenaamaan hyvin, Vainio tuumaa.

Vielä juoksijalahjakkuus ei ole käynyt katselemassa Asuntomessujen taloja ja loistoa, mutta senkin Vainio aikoo sanojensa mukaan tehdä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.