MP otti tärkeän voiton — Miikka Oinonen kentän kuningas

Sarjapaikkaan voi hyvin riittää voitto seuraavassa ottelussa.

Jaakko Avikainen

MP:llä oli keskiviikkoiltana aihetta juhlaan, kun Legirus kaatui. Miikka Oinonen (20) oli mukana kaikssa MP:n neljässä maalissa.
MP:llä oli keskiviikkoiltana aihetta juhlaan, kun Legirus kaatui. Miikka Oinonen (20) oli mukana kaikssa MP:n neljässä maalissa.

Mikkelin Palloilijat teki sen,mitä siltä odotettiin ja kaatoi vierailleen FC Legirus Interin maalein 4–0 (2–0) jalkapallon Kakkosessa Hänskin hämärtyneessä keskiviikkoillassa.
Voitollaan MP kasvatti eron viimeisellä putoajanpaikalla olevaan FC Kiffeniin neljään pisteeseen. Maalisuonen auettua viime otteluissa, MP ohitti myös Kultsu FC:n paremman maalieron turvin.
— Neljä pinnaa ei vielä riitä. Pisteitä tarvitaan vielä lisää, summasi MP:n päävalmentaja Janne Loukiainen tilanteen.
Seuraavaksi MP kohtaa sarjajumbo FC Lahti Akatemian tulevana sunnuntaina. Loukiainen uskoi, että myös lahtelaiset ovat kaadettavissa Legirus-pelin otteilla.
— Harmi vain, että Juuso (Liukkonen) on siitä pelistä sivussa. Hänen korttitilinsä täyttyi nyt. Onneksi meillä on kuitenkin Oinonen (Miikka).
Legirus-voitosta MP:n on kiittäminen tiivistynyttä puolustuspelaamistaan ja kärjessä häärinyttä Oinosta. Oinonen oli mukana kaikissa MP:n neljässä maalissa.
Kolmosen Ristiinan Pallosta vast’ ikään siirtynyt Oinonen syötti Liukkosen tekemän avausmaalin jo kuudennella minuutilla.
Sen jälkeen Oinosella itsellään oli useita paikkoja avata maalitili, mutta muun muassa pari puskua meni hiuksen hienosti ohi vantaalaisten maalin.
41. minuutilla Oinosen sai sitten palkintonsa runnomalla väkisin 2–0 kulman jälkitilanteesta.
— Se oli todellinen tahtomaalia Oinoselta, kiitteli Loukiainenkin.
Toisella jaksolla Oinonen hankki rangaistuspotkun ( 74.) ja pohjusti osaltaan myös Antti-Pekka Kesosen laukoman neljännen maalin (90.) Rankin sisään laukoi varmasti Liukkonen.
Maalien lisäksi Oinonen voitti käytännössä kaikki pääpallot ja suojasi palloa taitavasti.
— Päällikkö on päällikkö, totesi Loukiainen.
Hyvä peli meiltä. Pystyimme luomaan hyvin tilanteita. Olisimme voineet voittaa useammallakin maalilla, kertoi Oinonen.
— Kolme maalia olisin voinut tehdä, mutta tuurikin pitää ansaita. Ja sama se kuka ne maalit tekee.
— Ja tietysti nollapeli on hieno juttua.
Nollapeli oli MP:lle vasta kauden kolmas.
Oinoselle ottelu oli kauden kolmas.
— Yritän juosta nuorten perässä sen minkä ehdin. Vanha mieshän tässä jo ollaan, vähätteli 34 vuoden ikään ehtinyt Oinonen omaa suoristustaan.
— Kun pelipaita pannaan päälle, tehdään se, mitä on tehtävissä. Oli kunnia palata taas MP:n riveihin, vakuutti Oinonen.

Jukka Laitinen

Jukka Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.