Kristian Tanus avasi maalitilinsä pidemmän pestin aluksi

Jukureissa luvassa oleva suurempi vastuu miellyttää lahjakasta hyökkääjää.

Jaakko Avikainen

Jukurien kanssa lainasopimustaan pidentänyt Kristian Tanus tasoitti pelin Lassi Lehtisen ja Tapio Laakson estelyistä huolimatta.

Jukurit sai Kristian Tanuksesta, 18, ensi kaudeksi erittäin mielenkiintoisen pelaajan. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin alunperin 15. helmikuuta saakka sorvattu vuokrapesti muuttui samantien koko ensi kauden kattavaksi siirroksi.

Hyökkäyksessä niin laidalla kuin keskellä pelaamaan pystyvä Tanus avasi maalitilinsä SM-liigassa keskiviikkoiltana. Tanus osui oikeaan aikaan oikeaan paikkaan ja ohjasi Teemu Henritiuksen lähettämän kiekon maalin.

— Hyvältähän se maali tietysti maistui. Mestiksessäkään ei ollut tullut maaleja vähään aikaan. Tasaiset pelit on vaan opittava kääntämään, sillä tappioita on tullut liikaa, alkukauden Lempäälän Kisan hyökkäyksessä kovilla tehoilla pelannut Tanus sanoi Lukko-ottelun jälkeen.

— Saatiin suoran hyökkäyksen päätteeksi paikka ja sopivasti osui maila väliin. Taisi kiekko vielä kimmota pakin jalankin kautta, Tanus kertasi.

Suureen rooliin

SaiPassa pelaavan Jonatan Tanuksen pikkuveli siirtyi Jukureihin peliajan perässä. Vastuuta on tullut jo tällä kaudella ja isoja minuutteja Tanus hakee ensi syksynäkin.

— On tärkeää, että pääsen pelaamaan koko kauden liigaa. Se on taso, jolla tässä vaiheessa on pelattava, näkee Tanus.

Tanus pääsi Tapparassa pelaamaan kuusi liigapeliä, mutta tehopistetili ei vielä syksyllä auennut.

— Nousujohteinen kausi on ollut. Tavoite on pelata loppukausi samansuuntaisesti, ja jos emme pääse kymmenen joukkoon, niin LeKissä voi vielä pelata pudotuspelejä.

Jukureista Tanus tunsi ennalta vain maajoukkueen pelikaverin Mikko Kokkosen.

— Olihan se tottakai helpompi tulla mukaan, kun tunsi edes yhden jätkän.

Kehitettävää löytyy

Tanuksen nimi voi nousta esiin myös ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa. NHL lienee jokaisen jääkiekkojuniorin haave ja tavoite, mutta Tanus suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti. Varmaa on kuitenkin se, että taitava sentteri on rapakonkin takana jo pistetty merkille.

— Ei pidä ottaa paineita. Jos se varaus tulee, niin se tulee sitten. En ole hirveästi sitä miettinyt, Tanus vastaa.

Tässä vaiheessa katse on tiukasti liigassa ja Mikkelissä.

— Tottakai kehitettävääkin on vielä. Kamppailuvoimaa ja luistelua on parannettava, Tanus toteaa.

Kommentoidut