Kilpa-Veikkojen nuoret esiintyivät edukseen Mikkeli-juoksussa

Kari Lehkonen kestävin maratonilla.

Neela Ombati oli kolmanneksi kiireisin 4,5 kilometrin matkalla. Kuva Risto Hämäläinen

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Kari Lehkonen oli Mikkeli-juoksun kestävin lauantaina täydellä mararonilla. Hieman viimeisellä kierroksella väsynyt Lehkonen juoksi ajan 3.04,15. Kolme ensimmäistä kierrosta Lehkosella sujui kolmen tunnin alittavassa vauhdissa. Viimeisellä kierroksella nivusvaiva ja krampit hidastivat voittajan matkantekoa.
— Kyllä tämä oli rankkaa. Lämpö alkoi jo vähän haittaamaan, uupuneena maaliin juossut Lehkonen kertoi.
Naisten maratonista selvisi nopeimmin 35 -vuotisten sarjan voittanut Kirsi Roine Vantaalta ajalla 3.35,48.
— Ensimmäinen täysmaratonini. Vauhdinjako ja tankkaus onnistuivat hyvin. Sää oli minusta hyvä ja kannustusta oli hienosti reitin varrella. Oli ihan mahtavaa juosta tutuilla seuduilla, kertoi Mikkelistä kotoisin ollut voittaja.
Puolimaratonin selvitti nopeimmin Mikkelin Kilpa-Veikkojen 50-vuotisten sarjassa kilpaillut Lauri Friari. Ikäkerroin huomioiden voittoaika oli hieno 1.20,40.
— Eka kierros sujui seuraillessa porukkaa. Toinen kierros oli sitten sellaista sytkyttelyä ilman vetoapua, tuumi Friari.
— Mutta saahan tuohon aikaankin juosta.
Naisten puolikkaan nopein oli Katja Tikkanen ajalla 1.31,30.
Varttimaratonilla vauhdikkaimmin eteni juuri Mikkeliin muuttanut Lahden Ahkeran Mikko Suihkonen ajalla 37,13. Naisten nopein oli Mirva Purkunen ajalla 43,13.
Vasta muutaman vuoden Mikkeli-juoksun ohjelmassa on ollut 4,5 kilometrin Päämajan pyrähdys. Matkalla esiintyi hienosti edukseen Kilpa-Veikkojen nuorisoporukka. 13-vuotias Veikko Korpikallio kävi näyttämässä kuntonsa Mikkeli turnauksen pelien välillä juoksemalla 15-vuotisten poikien voittoon ajalla 17,42. Häntä säesti hienosti 11-vuotias Eetu Valtola ajalla 18,07.
— Kaksi peliä oli hyvää verryttelyä ja loppuverryttelyksi on tänään vielä yksi peli, kertoi Korpikallio.
Tyttöjen puolella kovinta kyytiä piti selkäänsä hieman valitellut 13-vuotias Aada Ombati. Hänen aikansa oli 18,27. Kakkossijasta kävivät tiukan taiston pari minuuttia Aada Ombatin takana Iiris Jämsä ja Neela Ombati. Jämsä oli kaksi sekuntia ennen Neela Ombatia maalissa.

Jukka Laitinen

Jukka Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat