Mikkelin Hiihtäjien Jussi Karkkulainen ahnehti pisteille – Jasmin Kähärä odottaa maailmancupin valintoja

Karkkulainen panostaa jatkossa hiihtoon enemmän.

Sakari Kekki

Jussi Karkkulainen hiihti uransa parasta vauhtia Suomen cupin kilpailussa Taivalkoskella.
Jussi Karkkulainen hiihti uransa parasta vauhtia Suomen cupin kilpailussa Taivalkoskella.

Mikkelin Hiihtäjien uusi mies Jussi Karkkulainen hiihti uransa parasta vauhtia sunnuntaina Suomen cupin kilpailussa Taivalkoskella.

Karkkulaisen tavoite oli päästä cupin pisteille sijoittumalla 30 parhaan joukkoon.

Tavoite täyttyi komeasti. Liippaisella nollakelin ladulla Karkkulainen luisteli tasapainoisen kovaa koko 14 kilometrin matkan ja sijoittui 16:nneksi.

Karkkulaisen ero kärkeen oli 1.06,5 minuuttia.

Nuorten sarjoista 24-vuotiaalla Karkkulaisella on SM-sijoituksia kuuden joukossa, mutta yleisessä sarjassa hän ei ole koskaan ollut 20 parhaan joukossa.

Karkkulainen osasi odottaa hyvää hiihtoa Taivalkoskella.

– Alkutalvi on sujunut mukavasti ja kunnossa on tapahtunut selvää kehitystä. Nyt tuli hyvä onnistuminen ihan sellaisella perussuorituksella.

– Jaksoin pitää hyvää tempoa maaliin asti. Teknisestikin onnistuin hyvin. Vapaa näyttää sujuvan, mutta kyllä myös perinteisellä haluan kisata, Karkkulainen kertoi.

Juuri ennen Taivalkosken viikonloppua Karkkulainen sai valmiiksi Itä-Suomen yliopistossa oikeustieteen maisterin paperit ja odottelee lähiaikoina paluupostissa tutkintotodistusta.

– Teen kyllä puolipäivätyötä Joensuun kampuksella tutkimusavustajana, mutta nyt alkaa olla sitten enemmän aikaa panostaa hiihtoon. Talven mittaan odotan kyllä vielä tätä hiihtoa parempiakin tuloksia, Karkkulainen totesi.

Hämäläinen kummasteli kuntoaan

Vili Hämäläinen jäi seurakaveristaan minuutin sijoittuen 46:nneksi.

Nyt tuli hyvä onnistuminen ihan sellaisella perussuorituksella. — Jussi Karkkulainen

– Hiihto ei tosiaankaan ollut mitään ilotulistusta. Kunto ei ole ollenkaan sitä, mitä olen odottanut. Korjaustoimenpiteitä on valmentaja Reijo Jylhän kanssa yritetty tehdä. Katsotaan nyt, miltä se rupeaa näyttämään tulevissa kisoissa, Hämäläinen sanoi.

Juvan Urheilijoiden Jeremias Lipsanen oli 51:s, Matias Lantta 58:s ja Juha Hyyryläinen 71:s.

Pohti Ski Teamin Joni Mäki otti Taivalkoskella kauden neljännen perättäisen voittonsa. Rukan maailmancupissa menestystä tavoitteleva Mäki kukisti Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärisen 8,5 sekunnilla. Pohti Ski Teamin Joel Ikonen oli kolmas 13,4 sekuntia voittajasta.

Selkävaivoista kärsivä Iivo Niskanen ei kilpailuun osallistunut. Pois jäi myös sairastunut Risto-Matti Hakola.

Sakari kekki

Jasmin Kähärän hiihdosta puuttuu vielä viimeinen vaihde, millä hän jaksaisi pitää kovempaa vauhtia.
Jasmin Kähärän hiihdosta puuttuu vielä viimeinen vaihde, millä hän jaksaisi pitää kovempaa vauhtia.

Kähärä mielii mukaan Rukalle

Naisten 10 kilometrillä Kerttu Niskanen luisteli voittoon 26,3 sekunnin erolla 42-vuotiaaseen Riitta-Liisa Roposeen.

– Harjoituskaudella on paukutellut ennätyksiä kaikissa testeissä. Talvelta odotan huomattavasti viime kausia parempia tuloksia, Niskanen totesi.

Terveyspulmista kolme viikkoa kärsinyt Krista Pärmäkoski on vielä kaukana huippukunnostaan. Pärmäkoski jäi Niskaselle 29,1 sekuntia sijoittuen kolmanneksi.

– Olen kyllä huolissani kunnostani. Rukalle osallistumista pitää nyt pari päivää harkita ja miettiä valmentajan kanssa kannattaa tehdä, Pärmäkoski huokaili.

Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä sijoittui 14:nneksi. Eroa Niskaseen tuli runsas puolitoista minuuttia.

– Ihan kohtuu hyvin jaksoin koko matkan mennä. Kestävyys on kyllä parantunut, mutta vielä puuttuu se viimeinen vaihde, millä pitäisi jaksaa vielä pidempään kovaa vauhtia.

– Rukan valintoja odottelen. Mielelläni sinne lähden, jos valitaan, mutta ei mikään välttämätön juttu ole. Sen mukaan kuitenkin ratkeaa jatko-ohjelmani, Kähärä kertoi.