MP:lle avausvoitto Ykkösessä

Puolustustaistelu toi kolme pistettä AC Kajaania vastaan.

Vesa Vuorela

Ifran Sadiki iski voittomaalin, jolla MP otti ensimmäiset pisteensä Ykkösessä.
Ifran Sadiki iski voittomaalin, jolla MP otti ensimmäiset pisteensä Ykkösessä.

Mikkelin Palloilijat nappasi kauden avausvoittonsa Ykkösen kolmannessa ottelussa hyvän puolustuspelin turvin. Urheilupuiston nurmella kaatui AC Kajaani, joka puolestaan kärki kauden ensimmäisen tappionsa. Kulmapotkusta ja vastaiskusta syntyneiden maalien turvin pisteet MP:lle 2–1 (1–0) -lukemin kotiyleisön riemuksi.

– Ensimmäiset pisteet ovat tärkeitä, varsinkin sen viime Pietarsaari pelin jälkeen. Siellä oli heikko esitys, eikä ansaittu mitään. Tänään ansaittiin kolme pistettä, iloitsi MP:n päävalmentaja Juha Pasoja.

MP avasi ottelun pirteästi, mutta Kajaani vei oikean laidan taitavien pelaajien kautta peliään eteenpäin. Kotijoukkueella oli edelleen ottelussa vaikeuksia hyökkäyksiin lähtöjen ja puolten vaihtojen kanssa. MP joutuu myös pelaamaan pitkiä ajanjaksoja puolustuskannalla ilman palloa.

– Jouduttiin puolustamaan liiankin alhaalla ja siinä on aina omat riskinsä. Hyvin pojat teki töitä. Noin se pitää pelata, että saadaan virheet minimiin ja hyökätään vaarallisesti. Rohkeutta pallolliseen pelaamiseen, niin pääsee puolustuslinjakin helpommalla.

– Kun saadaan se pallo, niin meillä ei riitä rohkeus, sen eteen pitää tehdä töitä. Uskon, että helpottaa myös tämän ensimmäisen voiton myötä.

Abdeladi aloitti maalienteon

Tänään ansaittiin kolme pistettä. — Juha Pasoja

Tikit päässä eivät haitanneet, kun hienon ottelun pelannut Walid Abdeladi puski MP:n johtoon avausjaksolla Antti-Ville Räisäsen kulmapotkusta. MP:n lääkäri Ilari Kuitunen oli tikannut vekin Abdeladin kulmassa vain muutamaa minuuttia aikaisemmin kentän laidalla.

Toisen jakson 15 ensimmäistä minuuttia pelattiin MP:n päätyä kohti. Vierasjoukkue sai pitää palloa pitkiä aikoja. MP tarvitsi kuitenkin vain yhden vastahyökkäyksen. Joonas Nissinen löysi Aatu Mannisen pystysyötöllä ja Manninen karkasi läpiajoon. Mannisen syöttö löysi vielä keskeltä Irfan Sadikin, joka viimeisteli varmasti alakulmaan 2–0 -lukemat.

AC Kajaani haki tempoa peliin tekemällä kolmoisvaihdon ottelun 70. minuutilla. Kajaani saikin rangaistuspotkun, kun Reetu Räsänen kaatoi David Popan selän puolelta. Popa viimeisteli rangaistuspotkusta 2–1 -kavennuksen.

Ottelun loppu oli vieraiden hallintaa, mutta MP:n puolustus kesti.

Omat juniorit onnistuivat

Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon nousseet omat kasvatit 18-vuotias Niila Forsell ja 17-vuotias Topi Keskinen täydensivät MP:n hyökkäyspelaamista. Parivaljakko pääsi hyvin pelin mukaan ja Keskisellä on pari puolittaista maalipaikkaa avausjaksolla. Ensimmäisen Ykkösen avauskokoonpanon paikan kirjautti tililleen myös maalivahti Jonne Uronen.

– Eihän se pojilla paremmin voi alkaa. Mielestäni jokainen täytti paikkansa. Niila pelasi hyvän avausjakson, vaikka oli vähän heikossa kunnossa. Niila tuo hyökkäyksiin ennalta-arvaamattomuutta ja Topilla puolestaan oli paikka maaliin ja syöttöönkin.

Näin pelattiin

MP — AC Kajaani 2—1

Maalit: 24. Walis Abdelali 1–0, 61. Irfan Sadik 2–0, 81. David Popa (rp) 2–1.

Kokoonpanot: MP: Jonne Uronen; Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Jiri Haikonen; Walid Abdedali (v), Antti-Ville Räisänen; Topi Keskinen, Niila Forsell (46. Aatu Manninen), Joonas Nissinen (80. Leevi Leinonen); Irfan Sadik (80. Eero Ylönen)

AC Kajaani: Deni Kaksa; Hussein Mohammed (70. David Popa), Mikko Pitkänen, Johannes Kytilä, Gullit Zolameso (v); Emmanuel Appiah, Joakim Ärilä (84. Tatu Hoffren); Sharp Räsänen (v) (70. Mauro Severino), Geoffrey Achampong, Erfan Zeneli; Yusuke Unoki (70. Juuso Kemppainen).

Erotuomari: Toni Pohjoismäki.

Yleisöä: 1 252.