Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu mukaan Mikkelin peliin — EM-karsintaottelua varten Saimaa-stadiumille rakennetaan erikseen katsomo yli tuhannelle hengelle

Passarit odottaa tärkeään EM-karsintaotteluun noin 2 500 katsojaa.

Suomen Lentopalloliitto

Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu mukaan Mikkelin peliin — EM-karsintaottelua varten Saimaa-stadiumille rakennetaan erikseen katsomo yli tuhannelle hengelle

Antti Siltala ja Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu palaavat Suomen lentopallomaajoukkueeseen reilun vuoden tauon jälkeen. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nimesi kokeneen kaksikon maajoukkueryhmään, joka kohtaa EM-karsintojen huipputärkeässä viimeisessä ottelussa Tanskan Mikkelissä 6. tammikuuta.

Suomi tarvitsee ottelusta 3–0- tai 3–1-voiton, jotta se voisi päästä lohkokakkosena EM-kisoihin. Seitsemästä karsintalohkosta viisi parasta lohkokakkosta saa kisapaikan.

Suomen EM-karsintalohkossa Romania varmisti jo elokuussa lohkovoiton ja paikan ensi syyskuun EM-kisoihin.

30-vuotias Ojansivu ja 34-vuotias Siltala ovat joukkueen ikänestorit. He pelasivat viimeksi maajoukkueessa syksyn 2017 EM-kisoissa.

Nuorta lahjakkuutta maajoukkueryhmään tuovat 18-vuotias passari Fedor Ivanov ja saman ikäinen keskitorjuja Severi Savonsalmi.

— Ojansivu ja Siltala ilmoittivat molemmat välittömästi, että ilman muuta tulevat mukaan ja tekevät kaikkensa joukkueen eteen. Lelun jalkaa joudutaan tietysti seuraamaan, miten se kestää. Silli tuo kokemuspuolta lisää, ja energian luojana hän on joukkueessa tärkeässä roolissa, Sammelvuo sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

— Treenejä on joukkueella vain vähän ja edessä on yksi peli, jossa pitää tulla tulosta. Ei ole aikaa ajaa uusia pelaajia sisään. Tärkeää on, miten saadaan porukka fyysisesti vireänä Tanska-otteluun.

— Odotan, että Mikkelissä on taas mahtava tapahtuma, kuten Kultaisessa liigassa viime kesänä ja saamme tuvan täyteen faneja, Sammelvuo kertoo.

Viime syksyn MM-kisoissa pelanneesta joukkueesta mukana eivät ole passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula ja keskitorjuja Markus Kaurto.

Maajoukkueryhmään on nimetty 15 pelaajaa, joista yksi yleispelaaja jää pois Tanska-ottelusta. Ensimmäisen leirin Kuortaneella 27.—30.12. vetää apuvalmentaja Oskar Kaczmarczyk. Päävalmentaja Sammelvuo tulee suoraan Mikkeliin, minne joukkue kokoontuu ensimmäisiin harjoituksiin Saimaa-stadiumille tammikuun toinen päivä.

Tanska saapuu Mikkeliin 5.1.

EM-karsintaottelu on työllistänyt hyvin Mikkelin Passareita, joka kantaa yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastuun tapahtuman onnistumisesta.

Toukokuussa pelattu Kultaisen liigan ottelu Suomi–Tshekki veti Saimaa-stadiumille reilut 2 000 katselijaa ja nyt peliin odotetaan saapuvan vajaat 2 500 lentopallofania.

— Lippuja on myyty kohtuu hyvin. Parhaat paikat ovat menneet. Pääkatsomo ja C-katsomo päädyssä ovat melkein loppuunmyytyjä, Passarien puheenjohtaja Lasse Turunen kertoo.

— Arvioisin, että lippuja on vielä jäljellä 700–800. Kuten Kultaisen liigan ottelussakin, parina viimeisenä päivä lippukauppa käy kiivaimmin.

Myynnissä on tällä erää 2 300 lippua. Jos lippua jää myymättä ennakkoon, kaupataan loput stadiumin ovilta.

Jotta kaikki halukkaat mahtuvat peliä seuraamaan, tuodaan Saimaa-stadiumille siirrettävä, 46 metriä pitkä ja 13 metriä syvä lisäkatsomo. Rivejä siihen tulee 15.
Katsomon Passarit vuokraa järvenpääläiseltä Kataja Event Oy:ltä.

— Lisäkatsomon kapasiteetti on 1 096 henkeä. Sen pystyttäminen vie pari päivää, Turunen sanoo.

Samanaikaisesti Kultaisen liigan pelin kanssa Mikkelissä ratkottiin B-nuorten aluejoukkueiden Suomen mestaruudet. Nyt muita tapahtumia ei ole suunnitteilla.

— Peli edellä mennään. Kyse on tärkeästä ottelusta, joka määrittää maajoukkueen tulevaisuuttakin, Turunen kertoo.

Luetuimmat