Classic päätti Hatsinan cup-taipaleen — Maajoukkuemiehet jäivät pois, mutta Classic haluaa pelata Mikkelissä liigaottelun

Saimaa-stadiumin puitteet tekivät suuren vaikutuksen Classicin sieluun Pasi Peltolaan.

Vesa Vuorela

Classicin siniset pelipaidat nähtäneen Mikkelissä ja Saimaa-stadiumilla ensi kaudella salibandyn liigaottelun merkeissä.

Salibandyliigan Tampereen Classic näytti pelaamisen mallia Urheiluseura Hatsinalle Suomen Cupissa Saimaa-stadiumilla. Ottelu päättyi Classicin näytöksen jälkeen 1—16 (0—2, 0—5, 1—9) –lukemin.

Aikaisin maanantaiaamuna lähtevä MM-kisajoukkueen lento verotti maajoukkuemiehet Classicin miehistöstä, mutta Suomen mestarijoukkue näytti tasonsa laajuden Mikkelissä.

Suomen Cupin ottelu veti Stadiumille peräti 986 katsojaa, ja mikkeliläisten ottelutapahtuma- ja puitteet tekivät sellaisen vaikutuksen Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolaan, että mies laittoi saman tien Hatsinan kanssa suunnitteluun Classicin ensi kauden kotiottelun pelaamisen Mikkelissä.

— Ollaan tosi pahoillamme että ei saatu maajoukkuemiehiä mukaan, mutta toivottavasti se liigaottelu korvaa sen. Oikeastaanhan tässä kävi ihan hyvin, totesi Classicin sielu Peltola.

Juniorit näyttivät osaamistaan

Pelillisesti ottelu sujui Hatsinalta heikosti, mutta seuralle sunnuntain tapahtuma muodostui isoksi voitoksi.

Kentän puolella Hatsinan juniorit näyttivät osaamistaan ja pystyivät pitämään parhaiten oman tasonsa kovaa vastustajaa vastaan. Classicin valmennusjohto jakoi ottelun jälkeen kiitosta 16-vuotiaalle Väinö Pulkkiselle ja 17-vuotiaalle Nestori Kuusistolle.

Hatsinan valmentaja Vesa Valjakka lisäsi listaan vielä kaksi viimeistä erää pelanneen 15-vuotiaan Arttu Haapalan.

— Pojat saivat luotua paikkoja, olisi muutaman onnistumisen suonut, totesi Valjakka.

Suurimmat erot kentällä olivat pelinopeudessa sekä fysiikassa. Classicin pelaajilla pallo ja miehet liikkuivat nopeasti.

Juho Waris oli pommituksessa

Hatsinalle ei puolestaan jäänyt paljoa varaa aikailuun, vastustajan iskiessä heti pallolliseen kiinni. Maalivahti Juho Waris joutui heti ottelun alusta lähtien pommitukseen, mutta onnistui varsinkin avauserässä hyvin ja torjui myös yhden rangaistuslaukauksen.

— Oli mukavaa pelata, ei ollut paineita. Pelasi niin hyvin osasin ja mukava oli pelata, totesi suunnitellusti puolet ottelusta pelannut maalivahti Waris.

Miehekkään ottelun pelannut Väinö Pulkkinen ei puristanut mailaa ison yleisön ja vahvemman vastustajan edessä. Hatsina oli omiin peleihinsä verrattuna oudossa tilanteessa, sillä pallohallinta oli lähes täysin tamperelaisilla, eikä Hatsinan oma pallollinen peli ollut sitä mihin Mikkelissä on totuttu.

— Olihan siinä iso ero omiin peleihin. Kaveri oli paljon nopeampia taitavampi. Kyllä huomaa, että ne pelaavat liigaa ja me kakkosta. Iski heti päälle kun sai pallon, eikä antanut yhtään tilaa, Pulkkinen totesi.

Stadiumi sopii salibandyyn

Hatsinan miehet pelasivat ensimmäisen ottelunsa Saimaa-stadiumilla ja areena näytti sopivuutensa salibandyotteluun. Pulkkisen mukaan tämän tason pelejä olisi mukava pelata enemmänkin.

— Oli hyvä kokemus, näkee missä menee liigataso. Pyritään tekemään töitä, että oltaisiin itsekin vielä siellä, sanoi Pulkkinen.

Hatsinan ainoan maalin teki ottelun viimeisellä minuutilla Ville Valjakka. Kokeneemman kaartin pelimies viihtyi myös Cupin ottelussa, mutta totesi että tasoero joukkueilla oli kyllä huomattava.

— Pelinopeus oli aikamoinen verrattuna kakkosdivisioonan peleihin. Aikaa oli niin vähän verrattuna omiin peleihin.

Luetuimmat