Jääpallo ja kaverit tutuiksi — Mikkelin P13-juniorien training campilla opetellaan treenaamaan

Pelaajat ja vetäjät hyvin tyytyväisiä leirin antiin.

Taru Hokkanen

Juniorit treenasivat taitojaan eri rasteille. Ovatko opit menneet perille, se nähdään sunnuntain päätöspeleissä.
Juniorit treenasivat taitojaan eri rasteille. Ovatko opit menneet perille, se nähdään sunnuntain päätöspeleissä.

Kivaa ja opettavaista oli yleinen lausuma 2006-2007-syntyneiden jääpallonuorten kokoonnuttua kolmipäiväiselle leirille viikonvaihteeksi Mikkeliin. Mikkelin Kampparien ja Suomen Jääpalloliiton järjestämälle P13 training campille osallistui 64 junioria plus vetäjät ympäri Suomea ja kaikilla oli vain hyvää kerrottavaa leirin annista.

— Tässä tehdään nimenomaan töitä lajin eteen ja vaihdetaan tietoja seuroista riippumatta, kertoi yksi leirin vastuuvetäjistä, Kampparien Bandyliigajoukkueen kapteeni ja seuran toiminnanjohtaja Kimmo Huotelin.

Hyviä jääpallokokemuksia

Aiemmista vuosista uudistuneella training campilla edettiin sen lähetessä puoliväliä lauantaina pitkälti Huotelinin ja Kampparien P13-junioreita valmentavan Tero Kumelan hyväksi havaituin opein. Kaksikko on käynyt vetämässä kahtena edelliskesänä kesäleirit Ruotsin Edsbynissä.

— Haluamme tarjota hyviä jääpallokokemuksia ja vahvaa yhteisöllisyyttä. Pääsemme vaihtamaan ideoita valmentajien kanssa ja kehittää jokaisen pelaajan henkilökohtaisia taitoja.

— Nuoret ovat juuri nyt siinä iässä, jossa näitä asioita tulisi toistaa ja toistaa. Jos et ole aiemmin harjoitellut, tuottaa harjoittelu nopeastikin tulosta.

Kampparit uudisti leirin

Aiemmin seurat ovat itse saaneet esittää pelaajiaan training campille. Nyt leirille pääsivät kaikki halukkaat.

— Me Kamppareissa karsastimme valintaa ja halusimme tarjota leirin kaikille.

— Pelaajat ovat vielä siinä iässä, että ei pystytä sanomaan kenestä tulee mahdollisesti jääpalloilija ja kenestä ei, perusteli Huotelin uudistusta.

— Toivon mukaan täältä jäisi monelle kipinä jääpalloon. Nyt nuorilla on iloa ja innostusta lajia kohtaan. Intohimo syttyy myöhemmin.

Taru Hokkanen

Joel Schrey ja Aapo Kurki kertoivat saaneensa erilaisista rastitehtävistä oppia tulevaisuuden varalle.

Oppia on saatu

Kaksi leiriläisistä, Kampparien P13:ssa pelaavan Aapo Kurki ja JPS:n vastaavassa ryhmityksessä palloileva Joel Schrey vakuuttivat saaneensa oppia.

— Joo. On opittu pelaamaan jääpalloa, kertoi Schrey kolmannen jääharjoituksen ja rastitehtävien välissä Hänskissä.

— Itselläni on ollut puutteita pallonkäsittelyssä ja -kuljetuksessa. Siihen on olen saanut vinkkejä.

Schrey osallistui nyt ikänsä puolesta ensimmäistä kertaa training campille ja kehui tapahtumaa.

— Ehdottomasti kannatti tulla mukaan. Jos tulee mahdollisuus, lähden toistenkin.

Taru Hokkanen

Iikka Pekkola, Joel Schrey ja Aaro Koppelomäki harjoittelivat vuorollaan pallonhallintaa ja -kuljetusta lauantaina Hänskissä.

Sunnuntaina pelataan

Schreyn kanssa samaa mieltä oli Kurki. Hänellä oli päällimmäisenä oppina terän käyttö takaperinluistelussa. Timo Järvisen fascia-koulutus, venytys- ja liikkuvuusharjoitus, oli sekin jäänyt Kurjen mieleen.

— Olen saanut myös uusia kavereita ja päässyt tutustumaan valmentajiin, sanoi Kurki, joka päätyi jääpallon pariin kaverien kautta niin kuin moni muukin.

— Jääpallo näytti vain niin mukavalta.

Kumpaistakin odotti vielä Kampparien edustusjoukkueen toisen valmentajan Olli Mannisen taktiikkaosuus videoklippeineen ja sunnuntaina pelattavat päätöspelit Edsbyniksi ja Hammarbyksi nimettyjen joukkueiden välillä.