Viimeistä viedään Kalevankankaalla — Säädyttömän eleen tehnyt Jukurien Vadim Pereskokov sai yhden ottelun pelikiellon

Jukurit ja KooKoo päättävät SM-liigan runkosarjan tänään. Jukurit on voittanut aiemmat keskinäiset väännöt.

Vesa Vuorela

Jukurien puolustaja Mikko Kokkonen vaatii itseltään lisää tehoja ensi kaudella.
Jukurien puolustaja Mikko Kokkonen vaatii itseltään lisää tehoja ensi kaudella.

Jääkiekon liigakausi 2018—2019 on Jukurien ja Kouvolan KooKoon osalta yhtä 60-minuuttista ja mahdollisia ylitöitä vaille valmis. Molempien joukkueiden pelit päättyvät runkosarjaan tänään, jonka jälkeen SM-liigan ja pelaajayhdistyksen välisen yleissopimuksen mukaan pelaajilla alkaa neljän viikon mittainen harjoitusvapaa.

— Isomman analyysin paikka on myöhemmin, mutta jos haluaa jossitella, niin sitä tällä kaudella kyllä voisi tehdä. Otetaan tästä kaudesta oppi mukaan, toteaa Pekka Kangasalusta ensimmäisestä kaudestaan Jukurien päävalmentajana.

— 60 ottelun runkosarjan pelaaminen ei ole helppo savotta pelaajalle. Siinä tulee nousuja ja laskuja. Laskukaudet pitää saada käännettyä jatkossa nopeammin, sanoo Kangasalusta.

Jukurien kauden koko kuva ovat olleet maalin tappiot. Pelit ovat olleet tasaisia, joitakin otteluita Jukurit on selvästi hallinnutkin, mutta pelien kääntäminen voitoksi ei ole onnistunut. Kunniakkaat tappiot eivät enää Kangasalustalle kelpaa.

— Välillä on tuntunut, että täällä ollaan tyytyväisiä siihen, että voidaan haastaa Tapparaa tai tai HIFK:ta, hän toteaa.

Kokkosen kausi jatkuu A:n mukana

Läpimurron liigatasolle tehneen Jukurien puolustajan Mikko Kokkosen kausi sen sijaan jatkuu vielä A-nuorten pudotuspeleissä ja kaikella todennäköisyydellä myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka pelataan Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Uumajassa huhtikuun 18.—28. päivänä.

— Tällä kaudella tavoitteena oli vakiinnuttaa liigapaikka ja siinä olen onnistunut. Henkilökohtaisesti kaipaisin enemmän tehoja, sillä paikkoja on ollut paljon. Ensi kesänä pitää tehdä töitä sen eteen, Kokkonen sanoo.

Jukureilla ja KooKoolla on historiaa jo Mestiksen puolelta, joten vastustajana naapurikaupunki sytyttää.

— Kun on Mikkelistä kotoisin, niin KooKoolle ei koskaan halua hävitä. Viimeisessä liigapelissä pitää jättää yleisölle hyvä mieli, Kokkonen linjaa.

KooKoo ei ole saanut Jukureilta tällä kaudella pistettäkään. Maalit kolmessa Jukurien voittamassa ottelussa ovat 11—5 mikkeliläisille.

Pereskokov sivussa

Jukurien kokoonpanosta on sivussa Vadim Pereskokov. Pereskokov hermostui pahanpäiväisesti Raumalla ja sai peräti 35 rangaistusminuuttia yritettyään saada Lukko-pelaajia tappelemaan.

Suurempien rangaistusminuuttien perusteena oli säädytön ele. Pereskokov on poissa Jukurien kokoonpanosta, sillä seuraamuksena Rauman tapahtumista oli yhden ottelun pelikielto.

Harri Kainulainen palaa kokoonpanoon, mutta muuten poissaolotilanne on ennallaan: sivussa ovat myls pitkäaikaispotilaat Valtteri Hotakainen, Janne Ritamäki ja Henri Nikkanen. Jukurien kolmosketju on yhden pelaajan verran vajaa, joten toisen laitahyökkääjän paikkaa kierrätetään. Lukko-vierasottelussa paikalla pelasi muun muassa puolustaja Ville Hyvärinen. Jukurit olisi halutessaan voinut täydentää paikkaa A-nuorilla, mutta joukkueen pelaajat saavat keskittyä pudotuspeleihin Vaasan Sportia vastaan.

Jukurien pelaajista Turo Asplundilla, Valtteri Hietasella, Nestori Lähteellä ja seuran liigahistorian ensimmäisen kypärätempun tehneellä Markku Flinckillä ei ole ainakaan tiedossa olevaa sopimusta seuraan ensi kaudeksi. On siis mahdollista, että edellä mainitusta viisikosta joku esiintyy viimeistä kertaa Kalevankankaan kotiyleisön edessä.

Vierasjoukkue KooKoon kautta ovat varjostaneet loukkaantumiset, mistä johtuen torjuntavastuuta joukkueen maalissa on viime ottelut kantanut A-nuori Oskari Salminen. Salminen on säväyttänyt otteillaan ja toimi avainpelaajana, kun KooKoo Jukurien tavoin haki täyden pistepotin Raumalta.

Kokoonpanot illan otteluun

Jukurit

#16 Teemu Henritius - #81 Kristian Tanus - #26 Harri Kainulainen

                 #43 Antti Jaatinen - #7 Samuli Piipponen

 #15 Ville Leskinen - #61 Markku Flinck - #54 Jesper Piitulainen

                 #8 Mikko Kokkonen - #96 Jimi Jalonen

                     #23 Turo Asplund - #9 Miika Roine

                  #5 Ville Hyvärinen - #3 Anttoni Honka

  #19 Nestori Lähde - #88 Julius Vähätalo - #25 Joonas Kalliola

7. puolustaja: #52 Valtteri Hietanen

                            #30 Sami Rajaniemi
                             (#35 Juhana Aho)

KooKoo

#94 Anrei Hakulinen - #12 Kim Strömberg - #72 Juha-Pekka Haataja

               #47 Alexander Bonsaksen - #3 Arttu Pelli

    #18 Joonas Oden - #61 Miikka Pitkänen - #21 Malte Strömwall

                    #40 Martin Berger - #66 Kalle Valtola

 #85 Toni Kähkönen - #19 Erik Karlsson - #27 Kasperi Ojantakanen

                   #20 Ed Wittchow - #17 Mikko Partanen

    #14 Toni Suuronen - #51 Mikko Virtanen - #53 Sami Mutanen

13. hyökkääjä: #15 Olli Korhonen

                                #35 Oskari Salminen
                               (#1 Kasper Lehikoinen)

Juttua muokattu 14.3.2019 klo 13.09: lisätty tieto Vadim Pereskokovin yhden ottelun pelikiellosta.

Luetuimmat