Onnistuminen tärkeään paikkaan — MiPK hätyytteli putoamispeikkoa kauemmas

Voitto maistui MiPK:lle. Pirteästi pelannut Samuli Kaasalainen mukana kolmessa maalissa.

Ville Niskanen

VJS:n maalivahti Jalmari Karvisella oli ikävä ilta Urheilupuistossa. MiPK:n Nelson Appiahin yrityksen Karvinen torjui, mutta nuotta heilahti selän takana silti neljästi.
VJS:n maalivahti Jalmari Karvisella oli ikävä ilta Urheilupuistossa. MiPK:n Nelson Appiahin yrityksen Karvinen torjui, mutta nuotta heilahti selän takana silti neljästi.

Mikkelin Pallo-Kissat otti huipputärkeän voiton Vantaan Jalkapalloseurasta 4—1 (3—0)- lukemin Urheilupuistossa. Voitto antoi hieman tilaa Kakkosen viimeisen säilyjän paikalta otteluun lähteneelle Kissoille. VJS jäi nyt kuuden pisteen päähän yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Syyskierroksella tätä ennen vain yhden pisteen napannut MiPK sai huokaista hetkeksi ottelun jälkeen.

— Pojilla on ollut aikamoista myllerrystä edellisen pelin jälkeen ja itsekin olin aika maani myyneenä. Heti alkoi prosessi, että miten tästä noustaan, totesi helpottunut valmentaja Janne Moilanen.

— Oli hyvä, että saatiin palkinto. Taktisella puolella palattiin nyt niin sanotusti vanhaan. Nyt on helppo jossitella, olisiko näin saatu enemmän pisteitä, mutta todella hyvä puolustuspeli.

Tiiviillä kokoonpanolla otteluun lähtenyt Pallo-Kissat sai hyvän lähdön otteluun, kun Samuli Kaasalainen kaadettiin rangaistusalueen rajan tuntumassa ja pallo vietiin pilkulle. Kaasalainen viimeisteli itse varmasti 1—0-johdon, kun ottelu oli pelattu vain 13.minuuttia.

Lehtonen osui kahdesti

Avausjaksolla nähtiin vielä kaksi komeaa maalia rangaistusalueen ulkopuolelta tulleilla vedoilla. Ensin Aleksis Lehtonen pyssytti Kaasalainen syötöstä 2—0-lukemat ja Antti-Pekka Kesonen 3—0-lukemat Ville Kirvesojan antamasta lyhyestä kulmapotkusta.

Toisella jaksolla Pallo-Kissat tiivisti puolustuspelaamista entisestään ja sai pidettyä VJS:n kaukana omalta maaliltaan. Lehtonen lisäsi johtolukemia jälleen Kaasalaisen syötöstä. VJS:n ainokainen tuli aivan ottelun viime hetkillä vapaapotkusta.

— Saatiin tosi hyvä treeniviikko alle, oli tekemisen meininkiä ja annan nuorille pelaajille mahdollisuuden, totesi Moilanen.

Oikeana pakkina pelannut Sutthirak Tama onnistui mainiosti ja pienellä peliajalla aiemmin ollut Santeri Suutari taisteli hienosti täyden 90 minuuttisen loppuun asti

Pallo-Kissat oli ottelussa mukana vain kolmella vaihtopelaajalla ja varamaalivahdilla Ville Teräsrannan ja Rafaelin ollessa loukkaantumisen myötä sivussa.

— Meillä kaikilla A-junioreilla ei ollut sopimuksia, ja ne pitää vielä hyväksyttää Palloliitossa, joten ei saatu heitä vielä tähän peliin mukaan.

MiPK:n taistelu jatkuu perjantaina kotiottelulla Klubi-04:ää vastaan.

Näin pelattiin

Maalit: 13. Samuli Kaasalainen 1—0rp, 30. Aleksis Lehtonen 2—0, 40. Antti-Pekka Kesonen 3—0, 70. Lehtonen 4—0, 90+3. Niko Strengell 4—1.

Kokoonpanot: MiPK: Jonne Uronen, Sutthirak Tama, Miika Ekmark, Keito Tonami, Jonne Porkka; Ville Kirvesoja (76. Calvin Damm), Santeri Suutari, Antti-Pekka Kesonen, Samuli Kaasalainen, Tommi Ekmark (18. Aleksis Lehtonen (v)), Nelson Appiah ( 72. Toni Neuvonen).VJS: Jalmari Karvinen; Vili Lankinen (68. Charles Katashira), Marko Kolsi, Robert Gädda, Henri Hiltunen; Mohamed Sheikh, Eetu Puro (72. Niko Strengell); Janar Georg, Joni Merinen (55. Emongo Osongo), Altin Ademaj; Liridon Islami (v).

Erotuomarit: Niko Hänninen (Jesper Lindfors, Mikko Piirala).

Yleisöä: 435.

Luetuimmat