Jesse Kallio keilasi Mikkelin kesäkisan voittoon

Kovatasoisen kesäkisan voitto ratkesi vasta viimeisessä sarjassa.

Markku Lahikainen

Jesse Kallio (kesk.) nappasi kovatasoisen Mikkelin kesäkisan voiton, Juho Rissanen (oik.) oli toinen ja Juuso Tiainen kolmas.
Jesse Kallio (kesk.) nappasi kovatasoisen Mikkelin kesäkisan voiton, Juho Rissanen (oik.) oli toinen ja Juuso Tiainen kolmas.

TPS:n Jesse Kallio voitti St.Michel Bowlersin järjestämän Mikkelin kesäkilpailun. Vaikka Kallio keilasi loppukilpailun 10 sarjan pelissä kovalla 249,5 pisteen keskiarvolla, voitto varmistui vasta viimeisessä sarjassa.

Loppukilpailuun selviytyneet pelaajat keilasivat ensin viisi sarjaa, jonka jälkeen 10 parasta jatkoi kaadettujen pisteiden päälle viisi sarjaa. Taso Mikkelin hallissa oli kova, sillä viimeisen finaaliin päässeen tulos oli 1148.

Ensimmäisen osion paras oli Ysisadan Kari Hurri pistein 1231. AS:n Niko Oksanen oli lähituntumassa kolmen ja Jesse Kallio kymmenen pinnan päässä vuoden 2016 varkautelaisesta Suomen mestarista.

Mainareiden Juho Rissanen aloitti finaalin supertehoilla tekemällä komean täydellisen 300 pisteen sarjan.

Hän nappasi hetkeksi kärkipaikan, mutta Jesse Kallio tuli heti samalle rataparille ja nakutti alkuun 11 kaatoa — viimeinen heitto jätti yhden keilan heilahtelemaan. Kallio nousi johtoon ja voittoon takomalla vielä kovat loppusarjat (254, 280 ja 236).

Viimeisenä finaaliin päässyt Sinisten Samuli Tiainen petrasi tuntuvasti peliään ja nousi lopulta neljänneksi vain 7 pinnan päähän Juuso-veljestään.

Palloreaktio kohdallaan

Alkuosion kärkikaksikosta Niko Oksanen putosi 5. tilalle ja Kari Hurri sijalle 8. AS:n Mika Oksanen veti tehoilla finaalissa ja ajoi jo poikansa Nikon ohi, mutta viimeisessä sarjassa Niko palasi tulosluettelossa isänsä yläpuolelle.

Mainareiden Tomas Käyhkö pelasi tarkkaa peliä, mutta pariin otteeseen keilat eivät hyvistä osumista huolimatta pudonneet ja Käyhkö sijoittui 7:ksi.

Kotiratojen keilaajista parhaiten pärjäsi Savonian Väinö Smolander. Yli 80-vuotias ”Väiski” näytti, että keilailussa hieman iäkkäämpikin ihminen voi pärjätä ja kaatoi 10 sarjaansa hienosti puhtaalla 203 pisteen keskiarvolla. St.Michel Bowlersin Aleksi Märkälä sijoittui kymmenenneksi.

Kallio tuumaili pukukopissa peliurakan jälkeen, että kilpailussa rataolosuhde oli helppo.

— Silloin erityisen tärkeää on se, miten saa keilat lähtemään. Minulla oli tänään hyvä palloreaktio.

Kesäkisa ratkaistiin loppukilpailun 5+5 sarjan yhteistuloksella.

— Hyvä kun peli ratkesi 10 sarjalla ja kaikki heittivät samat radat.

Luetuimmat