Kymmenen minuutin videotarkistus käänsi haamutorjunnan maaliksi — HIFK vei pisteet Jukureilta

Patrik Puistolan ensimmäinen liigamaali ei auttanut tuomaan Jukureille pisteitä. Pitkä videotarkastus ihmetytti Kangasalustaa.

AOP / Hannu Luostarinen

Patrik Puistola iski uransa ensimmäisen liigamaalin viemällä Jukurit 1—0-johtoon ylivoimalla.
Patrik Puistola iski uransa ensimmäisen liigamaalin viemällä Jukurit 1—0-johtoon ylivoimalla.

Tapparasta lainalla olevalle Patrik Puistolalle marraskuinen Jukurien ja Helsingin IFK:n välinen liigaottelu muodostui ikimuistoiseksi.

Tappara-kasvatti Puistola viimeisteli Liigauransa ensimmäisen maalin. Puistola vei Jukurit johtoon ylivoimalla ensimmäisessä ottelussaan Kalevankankaalla Charles Saraultin nappisyötöstä. Puistolan maali oli kuitenkin laiha lohtu kotijoukkueelle, kun HIFK vei pisteet 2—3 (1—1, 0—0, 1—2) -lukemin.

— On hieno juttu, että saa ensimmäisen maalin alta pois. Kitkerä tappio on kuitenkin ensimmäisen mielen päällä. Vähän jäi kaivelemaan kun ei saatu voittoa, totesi Puistola.

— Maalissa ei tarvinnut hirveästi itse mitään tehdä, kun kaveri laittoi syötön lapaan.

HIFK siirtyi kolmannessa erässä 1—2-johtoon varsin mielenkiintoisella tavalla, sillä tuomari vaikutti olleen hallissa ainoa, joka näki kiekon ylittäneen maaliviivan.

HIFK siirtyi johtoon Jukuri-vahti Sami Rajaniemen haamutorjunnalta näyttäneessä tilanteessa. Tuomari tarkasti tilannetta kymmenen minuuttia nauhalta ja totesi kiekon ylittäneen maaliviivan Kalevankankaan jäähallin yleisön yllätykseksi.

Viive ihmetytti

Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta ihmetteli kymmenen minuutin viivettä tarkastuksessa.

— Räpylä oli auki ja kiekko näkyi selvästi sisällä, oli tuomarin selitys. Jos se näkyy selvästi, luulisi että ei siinä mene kymmentä minuuttia, totesi Kangasalusta.

— Haluaisin, että joskus tänne tulisi joku kertomaan tuolta tilannehuoneesta että mitä noissa videoissa katsotaan.

HIFK oli terävämpi pitkän tauon jälkeen ja onnistui karkaamaan vielä Jukurien heikkona hetkenä Teemu Turusen riparimaalilla jo kahden maalin johtoon.

— Uskottiin kolmannessa erässä, että energiaetu on meillä, mutta siihen tuli tuo ihan käsittämättömän pitkä tauko, jossa kaveri pääsi aika hyvin myös palautumaan, totesi Kangasalusta.

Vadim Pereskokov toi mikkeliläiset vielä maalin päähän, kun kotijoukkue pääsi kahden miehen ylivoimalle. Jukurit haki viimeisen minuutin vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta IFK maalivahtinsa Frans Tuohimaan johdolla vei pidemmän korren.

— Pelattiin hyvin ja oltaisiin jotain ansaittu matkaan, mutta ei tällä kertaa, summasi Kangasalusta ottelun.

Puistola sopeutunut hyvin

Hyvä alku tuhraantui, kun Jukurit päästi jäähyilyllään HIFK:n mukaan peliin. Ensin Jakub Galvas joutui huitomisesta jäähylle ja kahdeksan sekuntia myöhemmin Ville Hyvärinen seurasi aitioon samasta syystä.

HIFK käytti kahden miehen ylivoiman hyväkseen välittömästi, kun Jukurien kolmikko päästi Mikko Kousan lähietäisyydelle laukomaan.

HIFK:n nopea kuittaus ei kuitenkaan kääntänyt erää helsinkiläisille. Jukurit jatkoi vauhdikasta peliään ja sai painetta HIFK:n päätyyn. Jukureilla on toisessa erässä paikkansa, kun joukkueelle tarjottiin kahteen otteeseen ylivoimaa.

— Pelattiin suhteellisen hyvin, mutta vastustaja puolusti keskustan hyvin. Vähän meni reunoilla pyörimiseksi, eikä saatu käännettyä meille, pohti Patrik Puistola.

Tappara-laina Puistola sai otteistaan kehut myös valmentaja Kangasalustalta.

— Puistola on sopeutunut hyvin joukkueeseen.

Jukureissa Puistola on saanut heti enemmän peliaikaa kuin Tampereella.

— Hyvä fiilis, kun Tapparassa jäi rooli pieneksi. Tykkään roolista mikä täällä on, on vähän helpompi pelata, kun ei tarvitse pelkästään istua penkillä.

Näin pelattiin

1. erä: 4.27 Patrik Puistola (Charles Sarault, Jimi Jalonen) 1—0yv, 7.19 Mikko Kousa (Teemu Turunen, Jere Sallinen) 1—1yv2.

Jäähyt: 2.52 Otto Paajanen H 2 min, 6.58 Jakub Galvas J 2 min, 7.06 Ville Hyvärinen J 2 min.

2. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 20.17 Ville Varakas H 2 min, 24.26 Teemu Engberg H 2 min, 35.13 Jesse Saarinen H 2 min.

3. erä: 41.09 Michael Keränen (Saarinen, Joonas Järvinen) 1—2vt, 44.48 Turunen (Sebastian Dyk, Paajanen) 1—3, 52.36 Vadim Pereskokov (Axel Rindell, Aleksandr Jakovenko) 2—3yv2.

Jäähyt: 51.32 Paajanen H 2 min, 52.06 Varakas H 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 2x2 min=4 min, HIFK 6x2 min=12 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 10+5+5=20, Frans Tuohimaa HIFK 3+9+8=20.

Erotuomarit: Lassi Heikkinen, Adam Kika (Joni Pekkala, Jani Pesonen).

Yleisöä: 3517.