Vitali Abramovin paluusta tuli maalijuhla – Jukureille kauden ensimmäiset vieraspisteet: ”Tämä oli erittäin tärkeä voitto joukkueelle, vaikka alku oli vaikea”

Vitali Abramov palasi noin kuukauden tauolta ja Jukurit nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. NHL:stä ei ole toistaiseksi kuulunut mitään Abramovin suuntaan.

Joonas Salli

Jukurit ja Ässät järjestivät Porin perjantai-illassa maalijuhlan. Jukurit juhli Aleksandr Jakovenkon viimeistelemää 5–5-maalia.
Jukurit ja Ässät järjestivät Porin perjantai-illassa maalijuhlan. Jukurit juhli Aleksandr Jakovenkon viimeistelemää 5–5-maalia.

Marraskuun liigapelit eivät sittenkään jääneet Vitali Abramovilta kokonaan pelaamatta. NHL:stä Ottawa Senatorsista Mikkeliin lainatulle venäläishyökkääjälle ehti ennen loukkaantumista kertyä vain kuusi peliä Liigassa, mutta jälki oli vahvaa. Viisi maalia ja kaksi syöttöpistettä eivät jättäneet kysyttävää siitä, olisiko Abramov Jukureille vahvistus.

Paluu tositoimiin ei ollut täydellisen räjähtävä. Toki kakkosketju, jossa Abramov kiekkoili, sai hetkittäistä painetta Ässien päätyyn, mutta todelliset huippupaikat jäivät lopulta vähiin.

22-vuotias hyökkääjä vasta haki parasta pelituntumaansa.

– Pystyin koko ajan harjoittelemaan joukkueen mukana, ja välillä kävin jäällä myös yksin, Abramov kertasi.

NHL:stä ei ole kuulunut mitään

Apu tuloksenteossa olisi ollut tarpeen marraskuun otteluissakin, mutta aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Edellisen kerran Abramov pelasi 30. lokakuuta.

– Alku oli vaikea. Pääsin kuitenkin peliin mukaan, ja lopussa oli jo muutamia maalipaikkojakin. Joukkueelle tämä oli tärkeä voitto vaikeuksien jälkeen.

NHL-seurat ovat hiljalleen alkaneet kutsua pelaajiaan Euroopasta Pohjois-Amerikkaan. Myös Ottawa Senators on ollut yhteydessä Abramoviin, joka on kahden kauden aikana käynyt pelaamassa kolme NHL-peliä.

Hänen tavoitteenaan on vakiinnuttaa oma paikkansa Senatorsin vahvuudessa.

– En ole kuullut mitään Ottawan suunnalta, ja tietoa tulee sitten, kun tulee. En ole liikaa miettinyt NHL-kuvioita. Keskityn tällä hetkellä täysillä Jukureihin.

Joonas Salli

Vitali Abramov luisteli Porin perjantai-illan ottelussa 5660 metriä, joka oli selvästi eniten Jukureissa.
Vitali Abramov luisteli Porin perjantai-illan ottelussa 5660 metriä, joka oli selvästi eniten Jukureissa.

Kolmas voitto Porista

Perjantai-illan kamppailu oli Jukurien liigataipaleen yhdeksäs vierasottelu Porissa, ja voittoja mikkeliläiset ovat onnistuneet nappaamaan kolme kertaa. Edellisen kerran niin kävi tammikuussa 2019.

Jukurit väänsi lopulta 6–5-jatkoaikavoiton ja riisti samalla myös ensimmäiset pisteensä tämän kauden vierasotteluista.

Tämänkertainen visiitti Porissa vastaan näytti jo lipsahtavan Jukureiden käsistä, kunnes toisessa erässä lopulta viisi minuuttia ja viisitoista sekuntia riittivät tasoittamaan kolmen maalin takaa-ajoaseman. Sami Rajaniemi sai 4-1-tilanteessa tehdä tilaa Eetu Randelinille Jukureiden maalilla.

Jukurit syttyi, Ässät sekosi

Jukurit syttyi liekkeihin siinä, missä kotijoukkueen peli sekosi hetkeksi kokonaan. Nähdyllä esityksellä murskatappion jälkeen olivat kaatuneet myös sarjakärki Ilves sekä HPK.

Ässät-kamppailu tarjoili käänteitä joka suuntaan. Päätöserässä porilaiset olivat ratkaista pelin alivoimiensa aikana, kun nuoret Jukuri-pakit maksoivat vielä oppirahoja. Ässien Jasper Lindsten iski kotijoukkueen johtoon alivoimalla, ja hän pääsi läpiajoon vielä toisenkin kerran.

Tilanteesta seuranneen rangaistuslaukauksen Randelin onnistui torjumaan.

Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jonka ratkaisijaksi nousi kauden avausmaalinsa tehnyt Teemu Henritius. Muita Jukurien tehopelaajia olivat kaksi maalia tehnyt Aleksandr Jakovenko, maalin ja kaksi syöttöä saalistanut Axel Rindell sekä kolme syöttöpistettä napannut Anssi Löfman.

Näin pelattiin

Ässät–Jukurit 5–6 ja (2–1, 2–3, 1–1, 0–1)

1. erä: 6.47 Axel Rindell 0–1, 15.24 Sebastian Wännström (Roni Hirvonen, Nicolai Meyer) 1–1, 19.53 Otto Kivenmäki (Andreas Borgman, Teemu Vuorisalo) 2–1.

Jäähyt: 17.48 Mikko Kokkonen J 2 min.

2. erä: 24.17 Wännström (Jakob Stenqvist, Meyer) 3–1, 25.54 Borgman (Miro Mäkinen, Rami Määttä) 4–1, 31.44 Joachim Rohdin (Anssi Löfman) 4–2, 35.15 Aleksandr Jakovenko (Simon Stransky, Löfman) 4–3, 37.00 Kristian Afanasjev (Rindell) 4–4.

Jäähyt: 21.51 Sami Aittokallio Ä 2 min, 28.13 Otto Kivenmäki Ä 2 min, 32.32 joukkuerangaistus J 2 min.

3. erä: 46.33 Jasper Lindsten 5–4 av, 52.14 Jakovenko (Löfman, Rohdin) 5–5

Jäähyt: 46.02 Niklas Appelgren Ä 2 min, 53.05 Borgman Ä 2 min, 54.03 Rohdin J 2 min.

Jatkoaika: 63.12 Teemu Henritius (Rindell) 5–6.

Jäähyt: ei jäähyjä.

Jäähyt yhteensä: Ässät 4x2 min=8 min, Jukurit 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Aittokallio Ässät 6+8+8+1=23, Sami Rajaniemi Jukurit 8+0+0+0=8 (vaihto 25.54), Eetu Randelin 0+5+8+1=14.

Erotuomarit: Riku Brander, Juho Ylä-Rotiala (Nico Grundström, Jere Koskela)

Yleisöä: 1 215.