SavU vei ensimmäisen paikallispelin

Ri-Pa pelasi hyvän avausjakson, mutta joutui antautumaan toisella puolikkaalla.

Vesa Vuorela

Miikka Oinonen tasoitti lukemat 1–1:een Mikko Lahikaisen ja Miika Suhosen estelyistä välittämättä.

Savilahden Urheilijat juhli voittoa jalkapallon Kolmosen ensimmäisessä paikallisottelussa, kun se kaatoi isäntäjoukkue Ristiinan Pallon maalein 5–2 (1–1) perjantai-iltana Hänskissä.
Kaikki kolme pelaamansa ottelua voittanut SavU nousi samalla Kaakon lohkon kärkipaikalla kahden pisteen turvin MYPAan.
Ottelun alkuminuutteja hallitsi SavU ja se meni 1–0 -johtoon 7. minuutilla, kun Juhana Hämäläisen maanuoliainen 16-rajalta yllätti Ri-Pan maalissa pelanneen Riku Piispan.
Jakson vanhetessa Ri-Pa pääsi peliin mukaan ja SavUn kaatajanakin tunnettu Miikka Oinonen tasoitti lukemat kun pelikello näytti 16. minuuttia.
— Ensimmäinen jakso oli meiltä kauden parasta peliä ja väitän, että meillä oli myös parhaimmat maalipaikat, sanoi Ri-Pan valmentaja Jukka Gråsten SavUn valmentajan Timo Vehviläisen nyökytellessä hyväksyvästi vieressä.
— Ri-Pa oli hyvä ekalla jaksolla. Olimme vaikeuksissa heidän kanssaan, kertoi Vehviläinen.
Toinen puoliaika alkoi taas SavUn hallinnalla ja kun sitä oli käyty vartti vei vaihtomies Jesse Kääriäinen vieraat 2–1 johtoon.
Kun Mikko Mutka yllätti heti perään (63.) Piispan kaukolaukauksella, näytti ottelu jo kääntyvän SavUlle.
Kentän paras mies Oinonen oli kuitenkin eri mieltä ja toi Ri-Pan maalin päähän rynnittyään väkisin läpi SavUn puolustuksen 72. minuutilla.
— Oinonen oli helvetin paha pideltävä, kiitteli Vehviläinenkin vastustajaansa.
Seitsemän minuuttia Oinosen maalista SavU siirtyi taas kahden maalin johtoon, kun Mehdi Mohammadi karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon Ri-Pan maalin takakulmaan.
Loppunumerot 5–2:een viimeisteli toinen vaihtomies Simo Härkönen. Hänkin pääsi nokikkain Piispan kanssa ja laittoi pallon varmasti verkkoon 93. minuutilla.
— Toisella jaksolla valkeni, mikä joukkueiden tasoero on. Olimme pahoin jaloissa. Kolmas maali oli niitti ottelulle, vaikka Oinonen toikin meidät vielä lähelle, myönsi Gråsten.
Vehviläinen epäili joukkueensa olleen onnekkaampi toisella jaksolla, mutta Gråsten ei ollut lainkaan samaa mieltä.
— 2–1 maalimme tuli hyvään paikkaan. Suoraviivaistimme peliämme hyökkäyssuuntaan ja kaverit tekivät hyvät sisääntulot, näki Vehviläinen ottelun muutoksen.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo