Jukurit antoi Savon herruuden Kuopioon — KalPa nousi 7—2-murskavoitolla todella taisteluun pudotuspelipaikasta

KalPa — Jukurit 7—2. KalPa sai maalinsa halvalla. Seuraavassa pelissä Jukureilla on iso kasvojenpesun paikka.

Jukurit antoi Savon herruuden Kuopioon — KalPa nousi 7—2-murskavoitolla todella taisteluun pudotuspelipaikasta

Jukurit olisi periaatteessa voinut nousta taistelemaan ottelun voitosta Kuopiossa, kun Ville Leskinen kavensi ottelun 4—1:een toisen erän alussa. Kotijoukkue KalPan peliin osui sekava vaihe, jota Jukurit ei pystynyt hyödyntämään.

Kun Mikko Nuutisen laukaus lipui Juhana Ahon varusteiden kautta sisään, oli peli lopullisesti ohi jo ajassa 33.47.

— Henkilökohtaiset virheet ovat olleet koko kauden kuva. Kun saimme maalin, alkoi näyttää että tämä tästä lähtee, mutta kun momentumia tarjotaan, niin se pitäisi pystyä ottamaan, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta totesi.

Savon herruus jäi kaudelta 2018—2019 Kuopioon pistein 12—6 ja voitoin 4—2. KalPa nousi 7—2-murskavoitolla todella taisteluun pudotuspelipaikasta, kun Jukurien ohut mahdollisuus playoffeihin on korkeintaan enää yksittäisen langan varassa.

Ottelun teki erikoiseksi myös se, ettei kotijoukkue KalPalle vihelletty yhtään rangaistusta ja Jukureillekin vain kaksi. Päätöserässä oli jo vahvasti pelailun makua.

— Ei meidän tarvinnut tuloksesta tänään loppuun asti stressata, KalPan pääluotsi Sami Kapanen myönsi.

— Kyllä tämä maistuu hyvältä. Avauserässä olimme hyökkäyksessä tehokkaita, jatkoi Kapanen.

Jukurien puolustuspeli ontui ottelussa pahoin

Vierailija aloitti pelin sinänsä hyvin ja rakensi muutaman laukaisupaikan kuopiolaispäätyyn, mutta vaarallisimmat tekopaikat pysähtyivät Denis Godlan torjuntoihin.

Godla venyi haamupelastukseen avauserän puolessavälissä, kun Turo Asplund pääsi avopaikkaan.

Hetkeä myöhemmin KalPan Eetu Luostarinen pääsi ajamaan maalille ja ohitti Sami Rajaniemen toistamiseen. Avausosumansa KalPa iski erän alkuminuuteilla, kun Ilkka Pikkarainen vapautti Joni Ikosen nokikkain Rajaniemen kanssa.

— Maalien hinta oli tänään pahuksen halpa ja se syö miestä todella paljon. Godla oli hyvä silloin kun sitä tarvittiin. Niin hölmöltä kuin se tuntuukin, alku peliin oli hyvä. Vastustaja oli tehokas, Kangasalusta kertasi.

Jukurien puolustuspeli ontui ottelussa pahoin. Ensimmäisen ottelunsa Jukurien paidassa pelanneen Anttoni Hongan ilta oli vaikea, sillä Diskos-kasvatti oli jäällä peräti neljän kuopiolaismaalin aikana.

Kolmannen takaiskun jälkeen pois vaihdetun Sami Rajaniemen ilta oli epäkiitollinen, sillä KalPa pääsi mellastamaan maalinedustalla vapaasti.

— Kamppailupelaamisemme jäi kriittisissä paikoissa tänään vajaaksi, Kangasalusta totesi.

Jukurit saa mahdollisuuden nopeaan kunnianpalautukseen, sillä pelit jatkuvat jo tänään Vaasan Sportia vastaan. Kalevankankaalla nähdään kahden karun tappion kohdanneen joukkueen kohtaaminen, sillä SaiPa pyöritteli vaasalaiset nurin niin ikään 7—2-lukemin.

— Se on iso kasvojenpesun paikka, tiivisti Kangasalusta.

Näin pelattiin
1. erä: 3.07 Joni Ikonen (Ilkka Pikkarainen, Frank Gymer) 1—0, 11.26 Eetu Luostarinen (Mikko Nuutinen, Konsta Mäkinen) 2—0, 12.53 Alexander Ruuttu (Alexandre Texier, Jaakko Rissanen) 3—0.
Jäähyt: 19.34 Anttoni Honka J 2 min.
2. erä: 20.24 Ikonen (Luostarinen, Pikkarainen) 4—0yv, 32.31 Ville Leskinen (Jesper Piitulainen, Markku Flinck) 4—1, 33.47 Nuutinen (Jokinen) 5—1.
Jäähyt: ei jäähyjä.
3. erä: 54.15 Rissanen (Mäkinen) 6—1, 57.49 Ville-Vesa Vainiola (Jyri Junnila, Toni Hyvärinen) 7—1vt, 58.23 Julius Vähätalo (Joonas Kalliola, Nestori Lähde) 7—2.
Jäähyt: 50.14 Honka 2 min.
Jäähyt yhteensä: KalPa ei jäähyjä, Jukurit 2x2min=4 min.
Maalivahtien torjunnat: Denis Godla KalPa , Sami Rajaniemi Jukurit 7+0+0=7, Juhana Aho Jukurit 4+2+8=14.
Erotuomarit: Jari-Pekka Pajula, Kristian Vikman (Henri Neva, Hannu Sormunen).
Yleisöä: 3 208.

Luetuimmat