Kampparit musta aloitti hyvin, Kampparit valkoinen jännitti avausta — P15-lopputurnaus on täydessä vauhdissa, ja sää suosii

Kampparit mustan avauspäivän saldoksi kaksi voittoa. Kampparien valkoisilla jäi parannettavaa joukkuepelissä.

Risto Hämäläinen

Kampparit musta aloitti turnauksen Akillesta vastaan.
Kampparit musta aloitti turnauksen Akillesta vastaan.

Mikkelin Kampparien P15 mustat aloitti tuloksekkaasti ikäluokan SM-turnauksen avauspäivän. Lukemiin 12—0 päättyneen avausottelun jälkeen Porin Narukerä kaatui maalein 11—2 (5—1).

Aamun lukemista huomattavasti helpottanut pakkanen ja aurinkoinen sää houkuttelivat Hänninkentän laitamille mukavasti katsojia. Yleisö sai nähdä, kun Kampparit onnistui murtamaan Narukerän tiukan puolustuksen, ja otti selvän voiton.

Valmentaja Lasse Pulkkinen oli tyytyväinen avauspelipäivän antiin.

— Kaksi voittoa oli tavoitteena. Ekassa pelissä ei oltu vielä sillä tasolla, mitä haetaan, mutta toiseen peliin kone lämpeni. Toisella puoliajalla syötöt alkoivat osua paremmin, joten ihan hyvä esitys. Palloa paljon töihin, niin tilanteita aukea.

— On hyvä jatkaa eteenpäin. Pojat päivittelivät jo, että tänään pelit loppuvat jo tähän, joten energiaa olisi, Pulkkinen jatkoi.

Lauantaina Kampparit musta kohtaa kello 9.25 LRK Tornion ja kello 13.55 Botnia sinisen.

Myös toinen turnausisäntä pääsi vauhtiin, kun Kampparit P15 valkoinen kohtasi Botnia valkoisen. Yhdessä useamman vuoden pelannut helsinkiläisyhdistelmä oli parempi maalein 6—0, mutta aika ajoin Kampparitkin pääsi haastamaan. Lisäksi maalivahti Tuomas Tontti napsi muutaman hyvän torjunnan.

Kampparien P15 valkoisen avauspäivä alkoi kahdella tappiolla, kun joukkue hävisi lukemin 6— 0 (3—0) Botnia valkoiselle, ja 5— 1 (4—0) JPS:lle.
Kampparit valkoisen valmentaja Aki Väisänen sanoo, etteivät numerot kerro koko totuutta joukkueen pelaamisesta.

— Oli vähän halutonta pelaamista. Ehkä vähän jännitystäkin. Lähtökohta oli tämä, että vastaan tulee parempi joukkue, eikä uskallettu ihan pelata. Peilattiin ja peesattiin, mutta muutamina hetkinä kun päästiin kaveriin kiinni, niin huomattiin ettei se sen kummoisempaa ole, valmentaja Väisänen kertoi.

Väisäsen mukaan pääosin 04-syntyneen ryhmän joukkuepelaamisessa jäi parantamisen varaa.

— Nyt oli pikkaisen liikaa itsestään tekemistä. Jos palloton pelaaja ei tule mukaan ja ei ole syöttöpaikkoja, niin peli muuttuu vaikeaksi.

Lauantaina valkoinen pelaa päävastustajia vastaan, kun se kohtaa kello 10.45 OLS:in ja kello 15.15 HIFK:n.

Turnauksen etenemistä voi seurata reaaliajassa tämän linkin takaa. Turnauksen sarjataulukot ja tilastot ovat luettavissa puolestaan tästä.

Juttua muokattu 2.3 klo 22:00: Juttua täydennetty Kampparien P15 valkoisen joukkueen otteista turnauksessa.