Juva-Pesiksen ulkopelissä valonpilkahduksia — Jyväskylässä silti kauden toinen tappio

Juva-Pesiksen on tehtävä töitä sisäpelaamisen kanssa. Perttu Paakkola liittyi joukkueeseen.

Silja Viitala

Juva-Pesiksen lyöjäjokeri Janne Matikainen onnistui kertaalleen Koskenharjulla.
Juva-Pesiksen lyöjäjokeri Janne Matikainen onnistui kertaalleen Koskenharjulla.

Viime vuonna Suomensarjan Itälohkon voittanut ja tämänkin kauden ennakkosuosikkeihin kuuluva Jyväskylän Lohi ei antanut Juva-Pesikselle mahdollisuutta yllättää. Lohi löi Ju-Pen Koskenharjun pesispyhätössä jaksoin 2—0 (6—3, 5—1).

— Ulkopeli oli pääosin hyvää, mutta muutamia virheitä sattui, mistä vastustaja pääsi rokottamaan. Yhdestä läpi karanneesta puolittaisesta kopinnostosta syntyi kolme juoksua, kertasi Juva-Pesiksen pelinjohtaja Tuukka Martikainen.

Juva-Pesis nousi ensimmäisellä jaksolla 4—0-tappioasemasta juoksun päähän, mutta ei onnistunut kääntämään jaksoa itselleen.

Juva-Pesis sai kaivattua täydennystä kokoonpanoonsa, kun lauantaina maakuntasarjan ottelussa tuntumaa hakenut Perttu Paakkola palasi joukkueeseen.

Paakkola pelasi kakkospolttajana ja sisällä vaihtajana. Viime kaudella Paakkola oli Juvan paras etenijä 25 tuodulla juoksulla ja keräsi kärkilyöntejä toiseksi eniten itälohkossa.

— Kun Perttu saa pelejä alle, on hän hyvä täsmävahvistus joukkueeseen ja tuo sisäpeliin tehokkuutta, Martikainen sanoi.

Ju-Pen miehistö oli Jyväskylässä siinä määrin kapea, että pelinjohtaja Martikainen pelasi kakkosvahtina.

Juvalaisten juoksuista kaksi löi Tom Rothström ja yhden Janne Matikainen. Roni Vainikainen toi juoksun vapaataipaleen turvin. Muut juvalaisjuoksut toivat Martikainen, Paakkola ja Santeri Räisänen.

Juvalaiset jatkavat pelejään ensi lauantaina Puistolassa, jolloin Juvalle saapuu vieraaksi Imatran Pallo-Veikkojen kakkosjoukkue.

Joukkueessa luotetaan siihen, että ulkopeli paranee otteluiden myötä. Sisäpelissä on enemmän miettimistä.

— Kakkostilanteen purkamiseen pitää löytää keinoja. Kärkemme toimii tällä hetkellä hyvin, mutta kolmostilanteita on saatava aikaiseksi paremmin, Martikainen totesi.

Juttua muokattu 19.5.2019 kello 19.35: korjattu tietoa Juva-Pesiksen tilastoista.