MP:n miehistössä melkoinen vaihtuvuus — Uusiutuvasta joukkueesta on poissa toistakymmentä viime kauden pelaajaa

Lähtijöiden joukossa ovat muun muassa Mikko Hiltunen ja kesken kauden hankitut ulkomaalaispelaajat.

Vesa Vuorela

Mikko Hiltunen vaihtaa paikkakuntaa ja jättää MP:n.
Mikko Hiltunen vaihtaa paikkakuntaa ja jättää MP:n.

Mikkelin Palloilijoiden jalkapallon ensi kauden Kakkosen miehistö vaihtuu melkoisesti. Sammy Ndjockin paluun myötä MP:llä on nyt koossa 10 pelaajasopimusta. Saman verran tai vähän enemmänkin pelaajia on jättämässä seuran tällä erää.

Uusia pelaajia MP:n testannut loppuvuodesta ja testitilaisuudet jatkuvat vielä ensi vuoden puolelle.

Meille Sammyn lähtö oli iso menetys, joka näkyikin sitten loppukaudesta. — Janne Wilkman

Joukkueen kasaamista helpottanee Ndjockin siirrosta Highlands Park FC:hen saatu tuntuva korvaus. Nyt Ndjock palaa ilmaisella siirrolla takaisin Mikkelin Palloilijoihin.

— Meille Sammyn lähtö oli iso menetys, joka näkyikin sitten loppukaudesta. Emme kuitenkaan voineet olla käyttämättä tilaisuutta hyväksemme. Saimme siirrosta paljon pelimerkkejä seuran kehittämiseen, sanoo Wilkman.

Rahasummaa Wilkman ei paljasta, mutta saksalaisen verkkosivuston Transfermarkt.comin mukaan se oli 45 000 euroa.

Ulkomaalaiset lähtevät

Viime kaudella MP:n rosterissa oli 28 pelaajaa, joista nyt rinkiin kuuluvista Leevi Leinonen, Veikka Stålhand ja Niila Forssell eivät saaneet peliaikaa Kakkosessa.

Lopettaneiden Miikka Oinosen ja Ozeais Gracianon lisäksi MP luopuu ulkomaalaispelaajistaan Scott Angevinesta, Shane McFaulista, Michael Nzekwestä ja Elliot Simmonsista, joka siirtyy Kanadan pääsarjaan kaksivuotisella sopimuksella.

Hiltuselle olisi ollut käyttöä

MP:ssä eivät jatka myöskään Eero Karjalainen, Markus Brusila ja Mikko Hiltunen. Hiltusen MP:n päävalmentaja Janne Wilkman olisi halunnut pitää ryhmässään, mutta keskikenttäpelaaja jättää MP:n paikkakunnan vaihdon takia.

Kun tähän vielä lisätään Juuso Liukkosen ja Sami Kariniityn lähtö kesken viime kauden, on miehistössä luvassa melkoista vaihtuvuutta.

— Meillä on selkeä kuvio, mitä haemme. Testeissä on käynyt pelaajia ja tulee vielä käymään. Viimeiset heistä tulevat tammikuussa, kertoo Wilkman.

— Tarkoitus on, että joukkue on koossa viimeistään maaliskuussa.

Toiveissa 2-3 maalivahtia

Ndjockin kaveriksi maalivahtiosastolle ovat tällä erää tarjolla Stålhand, Lasse Loukoila ja Jonne Uronen.

— Toivoisin, että meillä olisi 2–3 maalivahtia. Uskon maalivahtikuvion selkeytyvän nopeastikin, sanoo Wilkman.

Viime kauden joukkueesta MP neuvottelee vielä Urosen, Iiro Äijön, Joonas Kimarin, Onuray Kösen ja Janne Kuhmosen kanssa.

MP:n sopimuspelaajat

Vincent Bikana, Viljami Jurvanen, Tomi Janhunen, Leevi Leinonen, Matti Kohonen, Olli Kilpeläinen, Jiri Haikonen, Sammy Ndjock, Lucas dos Santos ja Niila Forsell.

Otsikkoa muokattu kello 17.25

Luetuimmat