MiPK putoamiskurimuksessa — Lauantaina pelillinen romahdus Nurmijärvellä

Mikkeliläisseura on ajautumassa putoamiskurimukseen.

Jaakko Avikainen

MiPK on ajautunut taistelemaan putoamista vastaan.
MiPK on ajautunut taistelemaan putoamista vastaan.

Mikkelin Pallo-Kissojen kurja vire Kakkosen A-lohkossa sen kuin jatkuu. MiPK on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden, ja lauantaina tuli todellinen mahalasku, kun nurmijärveläinen NJS kaatoi Mikkelin punapaidat lukemin 6—2 (2—0).

MiPKin päävalmentaja Janne Moilanen oli erittäin pettynyt joukkueen otteisiin. Pukukopissa seurasi heti ottelun jälkeen tunnin pituinen palaveri, jossa keskusteltiin ongelmakohdista.

— Sen otan omaan piikkiini, että se viimekautinen taistelevan ja hyvin organisoidun joukkueen identiteetti on hävinnyt nyt kokonaan johonkin. Yksilötasolla se voi johtaa kentällä turvattomuuden tunteeseen, jonka vuoksi pelaajat eivät saa annettua kaikkeaan.

— Jalkapallossa on hyvin vaikea voittaa, jos häviää jatkuvasti kaksinkamppailut, ykkös- ja kakkospallot.

Olisin tehnyt yhdeksän vaihtoa, jos olisin voinut. — Janne Moilanen

Harvinainen kolmoisvaihto

Jo ensimmäisen puoliajan esitys oli heikko, joten Moilanen otti tietoisen riskin ja teki harvinaisen kolmoisvaihdon heti toisen puoliajan alkuun.

— Olisin tehnyt yhdeksän vaihtoa, jos olisin voinut.

Vaihtojen myötä MiPKin oli tarkoitus ottaa vastustajaa ylhäältä kiinni ja hakea riskilläkin kavennusmaaleja. NJS:n Valtteri Marttinen viimeisteli kuitenkin jo puoliajan toisella minuutilla 3—0-maalin, jolla oli Moilasen mukaan lamaannuttava vaikutus mikkeliläisiin. Samuli Kaasalaisen ja Aleksis Lehtosen kavennusmaalit jäivät laihaksi lohduksi, kun NJS pääsi heiluttamaan nuottaa kuudesti.

— Kuutta maalia ei ole tainnut koskaan aikaisemmin minun aikanani päästä omiin. Olikohan päässyt edes kolmea enempää ennen tää, Moilanen pohti.

Ensi viikon sunnuntaina MiPK kohtaa niin kutsutussa kuuden pisteen ottelussa kotonaan vantaalaisen VJS:n. Lauantaina VJS pelasi 2—2-tasapelin Klubi 04:n kanssa ja jäi siten vielä kahden pisteen päähän MiPKistä putoamisviivan huonommalle puolelle.

— Olemme ajautuneet pahaan putoamiskurimukseen ja tällä hetkellä huonot tulokset seuraavat toisiaan. Kaikki on kuitenkin vielä omissa käsissä, joten ei kannata painaa päätä pensaaseen ja alkaa mököttää. Kävimme heti pelin jälkeen perusteellisesti asioita läpi, ja lähdemme treenikentän kautta hakemaan uutta nousua, Moilanen päätti.

Näin pelattiin

Maalit: 17. Valtteri Marttinen 1—0, 35. Joona Tukiainen 2—0, 47. Marttinen 3—0, 74. Tony Lehtimäki 4—0, 77. Miro Salminen 5—0, 80. Samuli Kaasalainen 5—1, 89. Aleksis Lehtonen 5—2, 90+1 Niko Aittasalmi 6—2.

MiPKin kokoonpano: Jonne Uronen; Jonne Porkka, Keito Tonami, Tommi Ekmark, Miika Ekmark; Markus Brusila (46. Samuli Kaasalainen), Ville Kirvesoja, Antti-Pekka Kesonen, Jarkko Heimonen (46. Calvin Damm); Rafael Vieira (46. Nelson Appiah), Aleksis Lehtonen.

Erotuomarit: Jesse Salo (Aleksei Ivanov, Henry Lehtonen).

Yleisöä: 197.

Luetuimmat