Lady Bouncers jyräsi 1. divisioonan loppuotteluun — Joukkueelta löytyi rohkeutta

Emilia Kemppi teki seitsemän touchdownia. Bouncersin linja pelasi vahvasti molempiin suuntiin.

Jaakko Avikainen

Lady Bouncersin Emilia Kemppi oli täysin omaa luokkaansa. Kotka Eagles ei löytänyt aseita mikkeliläisten keskushyökkääjän pysäyttämiseen.
Lady Bouncersin Emilia Kemppi oli täysin omaa luokkaansa. Kotka Eagles ei löytänyt aseita mikkeliläisten keskushyökkääjän pysäyttämiseen.

Mikkeli Bouncersin naiset pelaavat 1. divisioonan mestaruudesta. Loppuottelupaikasta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä, sillä Bouncers takoi Kotka Eaglesia vastaan Urpolan tulostaululle lukemat 60—20 (32—14).

Bouncersin avainpelaaja oli tuore Euroopan mestari Emilia Kemppi. Kemppi teki peräti seitsemän touchdownia ja onnistui vielä kahdesti pelaamaan kaksi lisäpistettä. Pelin ensimmäisen touchdownin Bouncersille teki Marleena Himanen.

Bouncersin teemana peliin oli rohkeus, jota juuri Kempiltä löytyi.

— Emppu näytti rohkeita otteita kentällä heti alussa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Muut seurasivat perässä ja pelasivat samalla tavalla, Bouncersin valmentaja Miia Liukkonen iloitsi.

Himasen touchdown syntyi pelinrakentaja Jenni Kuitusen heitolla, mutta muuten Bouncers luotti juoksupeliin. Aiemmin Bouncersin parempi ase on ollut juuri heittohyökkäys, joten juoksupelin tehokkuus lupaa hyvää finaalia ajatellen.

— Kotka oli joukkue, joka pisti meidät koville. He pystyivät antamaan heitolle painetta ja säkittämään pelinrakentajankin. Juoksupelillä käytimme myös kelloa pois, kertoi Liukkonen.

Amerikkalaisessa jalkapallossa pelikello jää käyntiin, kun juoksupeli pysäytetään. Jos taas heittopeli epäonnistuu, pysähtyy kello.

Liukkonen kiitteli pelaajien venymiskykyä. Kun kotijoukkueen kokoonpano oli melko kapea, sai moni pelaaja olla kentällä sekä hyökätessä että puolustaessa.

— Varsinkin meidän linja pelasi hyvän pelin. Heiltä löytyi räjähtävyyttä. Sen huomasi, että kun pelissä tilanne oli selvä, kentälle uskalsi hyvin heittää pelaajia vieraille pelipaikoille, Liukkonen kehui.

Tällä tietoa 1. divisioonan loppuottelun pelipaikka on Mikkeli. Bouncers voitti 1-lohkon, jonka kotikentälle ottelu on Liukkosen mukaan määritelty.

Ainakin alustavasti ottelu on tarkoitus pelata lauantaina 7. syyskuuta Urpolassa. Ottelussa Bouncers saa vastaansa joko raisiolaisen West Coast Phoenixin tai Seinäjoki Crocodilesin.

Luetuimmat