Jukurit jäähyili itsensä vaikeuksiin ja hävisi Turussa – Marko Kauppinen: "peli lähti huonolle kierteelle"

Brandon Yipin debyytti päättyi suihkukomennukseen. Pontus Netterberg pilasi TPS-vahti Luukkosen nollan.

Ari-Matti Ruuska

Jukurit ei pystynyt juurikaan uhkaamaan Ukko-Pekka Luukkosen vartioimaa TPS-maalia. Johan Ivarsson piti huolen, että Anssi Löfman ei pääse tavoittelemaan kiekkoa.
Jukurit ei pystynyt juurikaan uhkaamaan Ukko-Pekka Luukkosen vartioimaa TPS-maalia. Johan Ivarsson piti huolen, että Anssi Löfman ei pääse tavoittelemaan kiekkoa.

Jukurit sahasi oman oksansa poikki Turun kiekkoillassa sortumalla jäähyihin, joista kotijoukkue rankaisi. TPS ratkaisi pelin toisen erän nopeilla maaleilla ja piti kiekkoliigan sarjapisteet Varsinais-Suomessa maalein 5–1.

– Pelin alussa oli paljon huolimattomuutta ja epävarmuutta. Se näkyi jäähyinä ja peli lähti huonolle kierteelle. Siinä ei ollut tehtävissä oikein mitään, vastustajakin oli hyvä tänään, Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen summasi.

Vierasjoukkue sai toiseen erään kehnon alun, kun Aleksandr Jakovenkon huolimaton syöttö napsahti Juuso Pärssisen mailaan. Pärssinen laukoi ja ehti ehti ensimmäisenä irtokiekkoonkin, ja ohitti Sami Rajaniemen.

Kun Timur Ibragimov ohjasi pelin 3–0:aan viisi sekuntia Anssi Löfmanin jäähyn päättymisen jälkeen, näytti tilanne jo selvältä.

Yipin ilta jäi kesken

Jukurit ei saanut omaa hyökkäyspeliään kulkemaan oikein missään vaiheessa.

– Pelinopeus ja syöttöjen laatu olisivat voineet olla huomattavasti parempaakin tänään, sanoi Kauppinen.

Brandon Yip ja Pontus Netterberg tekivät molemmat debyyttinsä Jukuri-paidassa. Uudet hyökkääjät pelasivat Henri Nikkasen laidoilla.

Kanadalalaisen Yipin ilta jäi lyhyeksi, sillä tuomaristo ohjasi hänet tylysti suihkun puolelle. Yip taklasi toisessa erässä TPS:n Oliver Bohmia kyynärpäällä päähän ulosajon arvoisesti.

– Olimme vielä ensitreffeillä molempien kanssa, joten vielä heistä ei ole hirveästi kommentoitavaa. Heistä on varmasti apua meille, Kauppinen sanoi.

Yipin jäähyn aikana TPS osui kertaalleen ja ratkaisi pelin lopullisesti. Nuorten MM-pronssia Edmontonissa juhlineen Pärssisen laukaus kimposi onnekkasti Jakub Galvasin jalasta Rajaniemen ohi.

Netterberg väläytti laukaustaan

Netterberg pääsi paremmin mukaan peliin päätöserässä kahden rikkonaisen 20-minuuttisen jälkeen. Ruotsalaishyökkääjä avasi myös maalitilinsä.

TPS-puolustus unohti Netterbergin vapaaksi maalinedustalle, mihin Simon Stransky tarjoili hyvän syötön. Osuma jäi kuitenkin vierailijan ainoaksi.

– Pontuksella on hyvä laukaus, ja hän pääsi sitä muutamaan kertaan käyttämään. Hänelläkin oli takana vasta yhdet harjoitukset joukkueen kanssa, Kauppinen kertoi.

Jukureille avautui vielä pieni mahdollisuus hakea lisäkavennusta TPS:n Aleksi Anttalaisen hölmöiltyä itsensä suihkuun, mutta ainoa osuma jäähyn aikana syntyi tyhjään Jukuri-maaliin.

TPS osui viime sekunneilla

Avauserässä Jukurit pystyi selvittämään ensimmäiset TPS-ylivoimat, mutta Atte Mäkisen poikittaisesta mailasta tullut kakkonen oli liikaa.

– Ei meillä pelin alussa ollut hätää, mutta sitten otettiin jäähyjä. Kun jäähyjä ottaa, se on selvä että joskus tulee maali. Sitten asiat alkoivat kasautua

TPS rakensi rauhallisesti paikan, ja turkulaislaukaus upposi maskin takaa parin pompun jälkeen ohi Rajaniemen vain viisi sekuntia ennen erätaukoa. Osuma merkittiin lopulta Joel Janatuisen nimiin. Aiemmin TPS:n Josh Kestnerin laukaus kolahti tolppaan.

Näin pelattiin

TPS–Jukurit 5–1 (1–0, 3–0, 1–1)

1. erä: 19.55 Joel Janatuinen (Lauri Pajuniemi, Ville Lajunen) 1–0 yv.

Jäähyt: 5.57 Axel Rindell J 2 min, 9.13 Oliver Bohm T 2 min, 9.16 Joachim Rohdin J 2 min, 9.55 Anssi Löfman J 2 min, 17.17 Rindell J 2 min, 19.35 Atte Mäkinen J 2 min.

2. erä: 20.45 Juuso Pärssinen 2–0, 26.42 Timur Ibragimov (Pärssinen, Ruslan Ishakov) 3–0, 30.08 Pärssinen (Nurmi, Ishakov) 4–0 yv.

3. erä: 56.31 Pontus Netterberg (Simon Stransky) 4–1, 59.01 Hannu Kuru 5–1 av, tm.

Jäähyt: 56.54 Aleksi Anttalainen T 5+20 min.

Jäähyt yhteensä: TPS 2x2 min+1x5 min+1x20 min=29 min, Jukurit 7x2 min+1x5 min+1x20 min=39 min.

Maalivahtien torjunnat: Ukko-Pekka Luukkonen TPS 7+3+8=18, Sami Rajaniemi Jukurit 10+12+9=31 (pois 58.06–59.01).

Erotuomarit: Riku Brander, Juho Ylä-Rotiala (Tommi Niittylä, Jussi Välisaari)

Yleisöä: ottelu suljetuin ovin.