Hiihtäjät uhmasivat vesisadetta Porrassalmen hiihdoissa — Vili Hämäläinen taipui lopussa Jonas Nordströmille

Naisten kisassa nopein oli Ski Jyväskylän Emmi Hämäläinen.

Toiseksi sijoittunut Vili Hämäläinen kertoi hiihdon olleen vielä tukkoista.
Toiseksi sijoittunut Vili Hämäläinen kertoi hiihdon olleen vielä tukkoista.

Mikkelin Hiihtäjien Vili Hämäläinen hiihti toiseksi Porrassalmen hiihdoissa Mikkelin Rantakylässä. Hämäläinen hallitsi 10, 5 kilometrin vapaan kisaa alussa ja oli väliajoissa edellä IF Sibbo-Vargarnan Jonas Nordströmiä. Ensimmäisenä startannut Nordström oli kuitenkin lopussa nopeampi ja voitti kilpailun 4,4 sekunnin erolla.

Kolmanneksi hiihti Juvan Urheilijoiden Jeremias Lipsanen jääden 23 sekuntia voittajalle.

Nyt on joulukuu ja hiihdon pitäisi kulkea, mutta vielä oli vähän tukkoista. — Vili Hämäläinen

— Nyt on joulukuu ja hiihdon pitäisi kulkea, mutta vielä oli vähän tukkoista. Keskityin pelkästään hiihtoon, enkä kuunnellut väliaikoja, totesi Hämäläinen maalissa.

— Tämä on tosi vaikea latu, kun on lyhyitä työpätkiä ja nopeita palautuksia, jolloin kroppa ei pääse oikein mukaan. Odotin, että Jeremiasta vastaan taistellaan, eikä armoa tule, joten Nordströmin voitto tuli vähän puskista.

Lipsanen oli hieman pettynyt maalissa.

— En saanut itsestäni parasta irti. Latu oli tosi märkä ja tuntui, ettei pääse mihinkään, Lipsanen totesi.

Lahdelma tyytyväinen hiihtoonsa

Naisten 6,3 kilometrillä käytiin neljän naisen kesken sekuntitaistelu, joka ratkesi viimeisellä kierroksella. Ski Jyväskylän Emmi Hämäläinen voitti kilpailun 1,5 sekunnilla ennen sulkavalaislähtöistä, nykyisin Lahden Hiihtoseuraa edustavaa Marja-Terttu Repoa.

Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelma oli neljäs vain 4,2 sekuntia Hämäläistä hitaampana.

— Oli oikeastaan hyvä hiihto ja hapenotto kulki sateessa tosi hyvin, joten ihan tyytyväinen olen, analysoi Lahdelma hiihtoaan.

Edellisen päivän ja kilpailupäivän vesisateet eivät vaikuttaneet ladun kuntoon, vaan kilpailut voitiin järjestää suunnitelman mukaisesti.

— Iso kiitos tästä kuuluu Mikkelin kaupungille. Kun latu on tehty hyvin, niin se kestää tällaisetkin sääolosuhteet, kiitteli kilpailunjohtaja Jussi Valkama.

— Etelä-Suomessa ei ole ollut alkutalvella kisoja, joten moni kilpailija on kiittänyt meitä, kun pystyimme järjestämään kisat.