MiPK:lle raju pettymys Järvenpäässä — Voitto karkasi lisäajalla

MiPK menetti kolmen maalin johdon toisella puoliajalla.

Vesa Vuorela

Isaac Kannah ja Mikkelin Pallo-Kissat joutuivat pettymään Järvenpäässä.
Isaac Kannah ja Mikkelin Pallo-Kissat joutuivat pettymään Järvenpäässä.

Mikkelin Pallo-Kissat oli kiinni täydessä pistepotissa 90 minuutin täyttyessä, mutta erotuomarin antama lisäaika oli liikaa. Järvenpään Palloseura nousi tasoihin Kron Rexhepin osumalla ja pisteet jaettiin maalein 3—3 (0—3).

— Pettymys oli todella raju. Pukukoppi oli pelin jälkeen vartin verran hiljainen kuin hautajaisissa, sanoi MiPK:n päävalmentaja Janne Moilanen.

Avausjaksolla hätää kärsimässä ollut JäPS pääsi mukaan peliin Rexhepin osumalla. Lopulta kotijoukkue rakensi paikkoja jopa viiteen tai kuuteen maaliin.

— Olihan tämä kuin kaksi eri peliä. Muutama minuutti ja helppo maali omiin, vaikka puhuttiin että jatketaan samalla tavalla kuin ensimmäinen puoliaika. Juoksumäärät ehkä vähän laskivat, ennakointi heikentyi ja hävisimme kakkospallot, summasi Moilanen.

— Toki meilläkin oli omia ylivoimahyökkäyksiä ja Isaac Kannah puolittain läpiajossa. Neljäs maali olisi voinut ratkaista pelin meille, Moilanen harmitteli.

MiPK vei avausjaksoa selkeästi ja iski nopeilla vastahyökkäyksillä kolmes maalia. Kannah avasi pelin maalihanat ja Tuomas Koppelomäki osui kahdesti ennen taukovihellystä.

— Ensimmäisellä puoliajalla meillä ei ollut mitään hätää. Veimme peliä ja vastustaja näytti jo vähän alistuneeltakin. Viimeisen vartin olimme ylivoimaisia, Moilanen kertoi.

Punapaidat lähtivät Järvenpäähän lähes samalla kokoonpanolla kuin viime viikonlopun Pepo-otteluun. Ainoa muutos oli Santeri Suutarin tulo oikean laitapuolustajan tontille.

— Santeri oli pitkästä aikaa avauksessa ja onnistui hyvin, sanoi Moilanen.

A-lohkon putoajat selvillä

Tasatulos tarkoittaa sitä, että MiPK jäi kahden pisteen päähän Kakkosen A-lohkoa johtavasta Myllykosken Pallosta. Lohkon tasaisuudesta kertoo jotain se, että kahden maalin voitto olisi vienyt MiPK:n lohkon kärkeen, mutta nyt mahdollisuus kärkipaikkaan on vain pieni.

— Olisi ollut hienoa pelata lohkovoitosta kotona päätöskierroksella, huokasi Moilanen.

Päätöskierroksen asetelmat ratkeavat sunnuntain kahdessa ottelussa. Lappeenrannan Pepon peli on yskinyt syksyn tullen, mutta muu tulos kuin kotivoitto lohkojumbo Laajasalon Palloseurasta olisi melkoinen yllätys. JäPS taasen kohtaa LPS:n päätöskierroksella.

Mikäli MyPa voittaa Urheilupuistossa Mikkelin Palloilijat, on yllättäjänä sarjakärjessä viilettävä kymenlaaksolaisseura vahvasti kiinni lohkovoitossa.

Kakkosen A-lohkosta putoavat joukkueet ovat sen sijaan selvät. Kotivoitto heikkoa syksyä pelaavasta IF Gnistanista ei pelastanut FC Vaajakoskea, sillä Nurmijärven Jalkapalloseura vei vierasvoiton keravalaisesta Pallokerho Keski-Uusimaasta.

NJS:n voitto varmisti paitsi FC Vaajakosken, myös PKKU:n putoamisen. LPS:n putoaminen oli jo selviö, sillä helsinkiläisjhoukkue on saalistanut kauden aikana vain yhden voiton.

Kakkosen A-lohkon loput ottelut

Ensi sunnuntaina 22. syyskuuta: MP—MyPa klo 18.30 ja Pepo—LPS klo 15.


Viimeinen kierros lauantaina 29. syyskuuta: FC Viikingit—Pepo, MyPa—PKKU, MiPK—FC Vaajakoski, LPS—JäPS, Gnistan—MP, NJS—Jippo. Kaikki ottelut alkavat klo 15.

Näin pelattiin

Maalit: 26. Isaac Kannah 0—1, 38. Tuomas Koppelomäki 0—2, 45+1. Koppelomäki 0—3, 52. Kron Rexhepi 1—3, 72. Herkko Kuosa 2—3, 90+1. Rexhepi 3—3.

MiPK: Antti Lampinen; Santeri Suutari (58. Calvin Damm), Tommi Ekmark, Miikka Ekmark (v), Sami Ekmark; Ville Kirvesoja, Antti-Pekka Kesonen (v); Mikko Kausto, Tuomas Koppelomäki (87. Jalmari Haapea), Isaac Kannah (79. Mikko Kausto); Rafael.

Erotuomarit: Joona Kontinen (Elias Juvonen, Georgi Rättel).

Yleisöä: 247.