Passarien B-tytöt selvittivät tiensä SM-lopputurnaukseen — "Nyt näkyi pitkäjänteisen työn tulos"

Mikkeliläiset ylsivät nuorella ryhmällään Suomen 12 parhaan joukkoon.

Johanna Metsä

Mikkelin Passarien B-tytöt selvittivät tiensä Suomen 12  parhaan joukkoon.
Mikkelin Passarien B-tytöt selvittivät tiensä Suomen 12 parhaan joukkoon.

Mikkelin Passarien B-tytöt selvittivät tiensä SM-lopputurnaukseen lauantaina, kun mikkeliläiset voittivat neljän joukkueen turnauksen Outokummussa. Voitto irtosi lopulta puhtaalla pelillä, sillä mikkeliläiset taipuivat vain yhteen erätappioon.

Joukkue voitti ensin Outokummun Partion 2—1, jonka jälkeen Rasion Loimu kaatui puhtaasti 2—1. Vaikka turnauksen voitto ratkesi jo Loimua vastaan, veivät mikkeliläiset voiton myös turnauksen päätösottelustaan Leppävirran Viriä vastaan erin 2—0.

Nyt näkyi pitkäjänteisen työn tulos. — Isto Heikkinen

— Nousimme siinä Loimuakin vastaan tukalasta tilanteesa ja tappioasemasta voittoon. Se kertoo joukkueesta aika paljon, Passarien B-tyttöjen päävalmentaja Isto Heikkinen kommentoi.

Turnauksen toiseksi jäänyt Outokumpu selviytyi niin ikään SM-lopputurnaukseen, joka pelataan Joensuussa 13.-14. huhtikuuta.

— Nyt näkyi pitkäjänteisen työn tulos. Olemme tehneet oikeita asioita monta vuotta.

Yksi ratkaiseva tekijä oli niin ikää maajoukkuepelaaja Tiia Heikkisen kuntoutuminen pelikuntoon.

Oikeastaan koko vuoden loukkaantuneena ollut Heikkinen palasi tehokkaasti pelikentille, sillä hän oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja 17 pisteellään.

Passarien tasaisin pisteidentekijä oli Ella Korhonen, joka toi 25 pistettä kolmessa ottelussa. Myös Senni Hynönen oli vireessä, hänelle pisteitä kertyi peräti 19.

Passarien B-tyttöjen joukkue on omaankin ikäsarjaansa nuori, sillä ryhmä koostuu pääosin C- ja B2-ikäisistä pelaajista.

Uusimmat uutiset