Vähätalo vaihtaa TPS:n Jukureihin — "Halusin tulla Jukureihin kehittymään ja ottamaan ison roolin hyökkäyskalustossa"

Jukurit ja pitkänhuiskea hyökkääjä solmivat yhden vuoden sopimuksen.

Ville Niskanen

Jukurien kannattajat Miska ja Matias Martikainen pääsivät heti yhteiskuvaan uuden pelaajan Julius Vähätalon kanssa.
Jukurien kannattajat Miska ja Matias Martikainen pääsivät heti yhteiskuvaan uuden pelaajan Julius Vähätalon kanssa.

Jukurit julkaisi tiistaina hyökkääjä Julius Vähätalon sopimuksen. Turkulaisen TuTon kasvatti pelaa Jukureissa yhden vuoden sopimuksella. Vähätalon siirto Jukureihin on pyörinyt huhuissa kevään ajan.
Julius Vähätalo on 196 senttiä pitkä ja painaa 87 kiloa. TuTosta B-juniori-ikäisenä Turun Palloseuraan vaihtanut hyökkääjä on pelannut SM-liigassa yhteensä 148 ottelua tehoit 16+9=25. Päättynellä kaudella Vähätalo haki vauhtia Mestiksestä kolmen ottelun verran.
— Mukava olla Mikkelissä uuden alussa. Halusin tulla Jukureihin kehittymään ja ottamaan ison roolin hyökkäyskalustossa. Olosuhteet ovat kunnossa ja nyt on minun vuoroni ottaa vastuuta tulevaisuudesta, pohtii Vähätalo Jukurien tiedotteessa.

— Nyt vedetään kesä laadukkaasti harjoitellen, jotta syksyllä ei tarvitse jossitella millään asioilla. Kyllä tässä kroppa ja mieli haluavat jo tositoimiin.

Vähätalolla on kokemusta myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta. Vähätalo pelasi Nuorissa Leijonissa vuoden 2015 MM-kisoissa, joissa Suomen loppusijoitus oli seitsemäs.
— Kyseessä on nuori lupaus, joka hakee ympäristön vaihdoksella uutta askelta pelaajauralleen. Vähätalo sopii meidän nuorentuneeseen joukkueeseen erittäin hyvin, pohtii Jukurien päävalmentaja Risto Dufva.

— Häneltä löytyy maalintekovoimaa, jota me haluamme tietenkin ulosmitata ensi kauden haasteissa. Toivomme, että Julius puhkeaa meillä pelillisesti kukkaan.

Jukureilla on nyt koossa 24 pelaajasopimusta. Alla sopimustilanne kokonaisuudessaan:
Maalivahdit: Sami Rajaniemi.
Puolustajat: Henri Auvinen, Valtteri Hietanen, Ville Hyvärinen, Antti Jaatinen, Keni Karalahti, Mikko Kokkonen, Samuli Piipponen, Ville Räsänen, Teemu Suhonen.
Hyökkääjät: Turo Asplund, Zach Budish, Markku Flinck, Teemu Henritius, Nestori Lähde, Henrik Koivisto, Joonas Kalliola, Janne Kumpulainen, Ville Leskinen, Jesper Piitulainen, Janne Ritamäki, Miika Roine, Teemu Tallberg, Julius Vähätalo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.