Nuorten Jukola tarjoaa talkoolaisille kasvomaskit – Kilpailujohtaja Nina Liukkonen: "Seuraamme tarkasti Essoten perjantaina annettavia alueellisia ohjeistuksia"

Suunnistustapahtuma Nuorten Jukola järjestetään lauantaina 15. elokuuta Kalevankankaan maastossa

Sirpa Repo

Kuvituskuva. Nuorten Jukola on vuodesta 1986 lähtien järjestetty 11–18-vuotiaille tarkoitettu seitsenosuuksinen viestisuunnistuskilpailu.
Kuvituskuva. Nuorten Jukola on vuodesta 1986 lähtien järjestetty 11–18-vuotiaille tarkoitettu seitsenosuuksinen viestisuunnistuskilpailu.

Suunnistustapahtuma Nuorten Jukola järjestetään koronavirustilanne huomioiden lauantaina 15. elokuuta Mikkelissä, Kalevankankaan maastossa. Kilpailujohtaja Nina Liukkosen mukaan tapahtumaan osallistuu lauantaina 143 suunnistusjoukkuetta ja tuhat suunnistajaa. Sunnuntain kilpailuihin osallistuu noin 700 ihmistä.

– Neuvottelimme hallituksen linjauksesta välittömästi Suomen Suunnistusliiton kanssa. Noudatamme liiton aiemmin antamaa ohjeistusta ja seuraamme vielä tarkasti Essoten perjantaina annettavia alueellisia ohjeistuksia, Liukkonen sanoo.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten pandemiatyöryhmä kokoontuu perjantaiaamuna päättämään oman alueellisen maskisuosituksensa antamisesta.

Kilpailujohtaja Liukkosen mukaan koronavitustilanne on huomioitu kilpailuja järjestettäessä

Liukkonen kertoo, että suunnistustapahtuma on varautunut tarjoamaan talkoolaisille kasvomaskit. Kasvomaskin käyttöä edellytetään etenkin heiltä, jotka ovat kontaktissa kilpailijoiden, asiakkaiden tai muiden tapahtumaan osallistuvien kanssa. Heille järjestetään vielä perjantaina infotilaisuus.

– Kisoja järjestettäessä on koko ajan huomioitu vallitseva koronavirustilanne. Tapahtuma on ulkotilojen lisäksi Mikkelin raviradalla, jossa ihmiset pystyvät olemaan riittävän etäällä toisistaan. Ymmärrämme järjestäjänä vastuumme ja teemme kaikkemme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Liukkonen sanoo, että järjestäjän lisäksi kilpailuun osallistuvat seurat ovat vastuussa nuoristaan ja ohjeistavat heitä siitä, miten tapahtumassa toimitaan vastuullisesti.

– Tapahtumassa ei myöskään ole aiempien vuosien tapaan koulumajoitusta, vaan osallistujat ovat vastuussa omasta yöpymisestään. Samalla toivoimme, että paikalliset palveluntarjoajat saavat asiakkaita, koska kevät ja alkukesä on ollut monille taloudellisesti haastavaa aikaa.

Viestisuunnistuskilpailu alkaa kello 11 ja päättyy noin kello 14

Nuorten Jukola on vuodesta 1986 lähtien järjestetty 11–18-vuotiaille tarkoitettu seitsenosuuksinen viestisuunnistuskilpailu. Nuorten Jukolan lähtö tapahtuu kello 11, ja voittaja on maalissa noin kello 14.

Lauantaina järjestettävän viestikilpailun lisäksi sunnuntaina kilpaillaan 13–14-vuotiaiden Kultainen kompassi -cupin finaali sekä 15–20-vuotiaiden INOV-8-liigan osakilpailu.