Mäntyharjun poluilla juostaan ensi kuussa ultramatkana 75 kilometriä — Uudessa tapahtumassa myös 45 ja 14 kilometrin matkat

Maasto on mielenkiintoista ja vaihtelevaa, lupaavat järjestäjät.

aop

Polkujuoksussa saa tutustua monenlaiseen maastoon.
Polkujuoksussa saa tutustua monenlaiseen maastoon.

Mäntyharjussa juostaan 14. syyskuuta pitkää päivää, sillä paikkakunnalla ensimmäistä kertaa järjestettävä polkujuoksutapahtuma käsittää kovakuntoisimmille harrastajille 75 kilometrin ultramatkan.

Kaksi muuta MRM Mäntyharju -polkujuoksun matkaa ovat 14 ja 45 kilometriä.

Paikallinen liikuntatapahtumia järjestävä yritys Griffin events Finland aloitti toimintansa alkukesällä Gravel race -pyöräilyllä, jossa oli noin 100 osallistujaa. Ratamestari Tuukka Turkka odottaa polkujuoksuun yli sataa kilpailijaa.

Turkka sanoo, että tapahtumalla pyritään täyttämään eteläsuomalaista aukkoa ultrajuoksutapahtumien tarjonnassa ja samalla houkuttelemaan peruskuntoilijoita polkujuoksun pariin.

— Meillä on tarjota mielenkiintoinen vaihteleva reitti Kisalasta alkaen. Lyhyimmällä matkalla pääsee suhteellisen paljon juoksemaan myös latupohjia ja hiekkateitä.

— Toisaalta on hyvinkin teknistä maastoa juurakoineen, kiemurtavine polkuineen ylös-alas vaihtelevassa maastossa.

Järjestäjien mukaan peruskuntoilija pärjää lenkkareilla, mutta lajin tosiharrastajilla on kengissä karkeampaa nappulaa ja matalampaa pohjaa.

Turkka uskoo, että polkujuoksun idea saadaan toteutumaan: Maastossa on kaikille sopivasti vaikeutta, mutta iskurasitus nivelille jää maantiejuoksua vähäisemmäksi.

— Asfaltin määrä on nolla.

Polut johtavat etelään ja Repoveden reitille, ja ultramatka käy kansallispuiston ja Kouvolan puolella. Reittiverkosto on sellainen, että huoltoa pystytään järjestämään kattavasti. Pitkien matkojen naisten ja miesten sarjojen voittajille on järjestetty osallistumisoikeus Vaarojen Maratonille Kolille.