Jukurien vahva alku riitti voittoon — Avauserä pelillisesti kauden parasta

Jukureille ensimmäinen kolmen pisteen voitto TPS:stä.

Vesa Vuorela

Julius Vähätalo laukoi Jukurit 2-0 -johtoon. Maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.
Julius Vähätalo laukoi Jukurit 2-0 -johtoon. Maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Mikkelin Jukurien vahva alku riitti tuomaan voiton Turun Palloseurasta Kalevankankaan jäähallissa. Turkulaisilla oli omat paikkansa nousta voittotaisteluun toisessa erässä, mutta Jukurit vei ottelun lopulta 2–1 (2–0, 0–0, 0–1) –lukemin.
Jukurit otti Liigahistoriansa ensimmäisen kolmen pisteen voiton Turun Palloseurasta.

Hyvään vireeseen päässeen mikkeliläisjoukkueen vaarallisuus tunnistettiin TPS-leirissä, mutta se ei ottelun alkuminuuteilla näkynyt.

— Tämä oli kauden seitsemäs peli, ja ensimmäisen kerran katsottiin vastustajan klippejä. Tehtiin kaikkemme otteluun valmistumisen suhteen, mutta se ei näkynyt ollenkaan pelissä, totesi TPS:n valmentaja Kalle Kaskinen.

Jukurit myllytti

Jukurit vei avauserän ansaitusti nimiinsä. Vaisusti aloittaneet turkulaiset saivat pelijuonesta kiinni vasta aivan erän lopussa.

Jukurit sai ottelun alkuun pitkän myllytyksen Hannu Kurun hukattua mailansa. TPS-vahti Julius Pohjanoksa ehti mikkeliläisten oikealta ja vasemmalta tulleiden vetojen eteen. Myllytys jatkui tilannetta seuranneella ylivoimalla. Lopulta Pohjanoksakin oli voimaton, kun Teemu Henritius sai sijoittaa maalinedustalta vapaasti yläkulmaan.

Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi puolestaan puuttui ensimmäistä kertaa peliin vasta reilusti yli erän puolenvälin.

Jukurien toisessa maalissa Miika Roine polkaisi kiekonriiston jälkeen vastahyökkäykseen. Roineen syötöstä maalin teki Julius Vähätalo.

—  Avauserä oli pelillisesti yksi kauden parhaista. Siinä oli paikat useampaankin maaliin, ja kun niitä ei tullut, niin peli yleensä tasaantuu. Niin kävi nytkin, mietti Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

— Viimeiseen erään saatiin vielä onneksi pikkaisen enemmän energiaa ja enemmän luistelua.

Vesa Vuorela

Vadim Pereskokov ja Teemu Henritius juhlivat Jukurien avausmaalia. Juhliin mukaan rientää Pereskokovin kanssa maalin pohjustanut Jimi Jalonen.
Vadim Pereskokov ja Teemu Henritius juhlivat Jukurien avausmaalia. Juhliin mukaan rientää Pereskokovin kanssa maalin pohjustanut Jimi Jalonen.

Rajaniemi joutui töihin

Toinen erä oli pelillisesti tasaisempi. Jos Rajaniemi pääsi ensimmäisessä erässä vähillä torjunnoilla, toisessa erässä hän joutui tositoimiin.

Erän lopussa kavennusta suorastaan tarjottiin turkulaisille, mutta Rajaniemi poimi tärkeitä torjuntoja.

TPS:lle tuomittiin rangaistulaukaus maalinedusruuhkasta, syynä Jukuri-vahti Rajaniemen mailanheitto. Rajaniemi kuitenkin torjui Anton Holmin yrityksen.

TPS pääsi vielä erän loppuun ylivoimalla, mutta jatkoi kolmanteen erään ilman maaleja.
Jukurit sai kiekon kolmannen kerran TPS:n maaliin, mutta maali tuomittiin tehdyksi kädellä ja hylättiin pitkän videotarkistelun jälkeen.

Väyrysellä paikka tasoittaa

TPS sai ottelun ainokaisen maalinsa kolmannen erän lopussa, kun Teemu Väyrynen pääsi siirtämään kiekon takatolpilta maaliin.

Väyryselle tuli vielä ottelun viimeiselle sekunnille paikka tasoittaa ottelun, mutta hän suti kiekon suoraan Rajaniemen syliin.

— Eka erä todella oli meiltä laadukasta jääkiekkoa. Pelattiin oikeastaan koko pelin tosi hyvin. Loppu oli voittavaa pelaamista, mietti Jukuri-vahti Rajaniemi.

TPS:n puolustaja Aleksi Salosen totesi, että TPS:n esitys Mikkelissä meni täysin pelaajien piikkiin.

— Jukurit pelasi juuri niin kuin meille kaksi ja puoli tuntia ennen peliä kerrottiin. Nyt oli täysin meidän kopista ja pelaajista kiinni, että ei pystytty pelaamiseen vastaamaan, sanoi Salonen.

Vähillä peliminuuteilla tällä kaudella ollut Joonas Kalliola täytti tonttinsa nelosketjun laidassa ja alivoimapelaajana hyvin.

Puolustaja Mikko Kokkonen teki odotetun paluun edustusjoukkueen riveihin.
Jukurit jatkaa otteluitaan heti lauantaina Tampereen Tapparan vieraana.

Näin pelattiin

1. erä: 5.05. Teemu Henritus (Vadim Pereskokov, Jimi Jalonen 1–0 yv, 10.28. Julius Vähätalo (Miika Roine) 2–0 vm.
Jäähyt: 4.30. Elias Karvonen T 2 min, 12.48. Aleksi Anttalainen T 2 min.

2. erä: ei maaleja.
Jäähyt: 23.39 Mikko Kokkonen J 2 min, 26.43 Aleksi Salonen T 2 min, 36.27 Sami Rajaniemi J 2 min, 37.29 Pereskokov J 2 min.

3. erä: 58.40 Teemu Väyrynen (Markus Nurmi, Zach Budish) 2–1 im.
Jäähyt: 43.54. Jani Forsström T 2 min, 51.59 Anttalainen T 2 min, 52.47 Martins Dzierkals J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 3x2 min=6 min, TPS 5x2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 3+6+7=16, Julius Pohjanoksa TPS 12+7+7=26, pois: 58.22-58.40, 58.48-60.00.

Erotuomarit: Jarno Heikkinen, Jari Suorsa, (Henri Neva, Hannu Sormunen).

Yleisöä: 2 514.