Naiset pääosassa Mikkeli-juoksussa

Kilpailijat kehuivat uusittua reittiä, tunnelmaa ja alkamisajankohtaa.

TARU HOKKANEN

Urheilupuistosta matkaan lähteneet kilpailijat kiittelivät Mikkeli juoksun uusittua reittiä edellisvuosia paremmaksi.
Urheilupuistosta matkaan lähteneet kilpailijat kiittelivät Mikkeli juoksun uusittua reittiä edellisvuosia paremmaksi.

Naisten sarjan kilpailijat pitivät kovinta vauhtia lauantaina järjestetyssä Mikkeli-juoksussa. Puolimaratonilla Forssan Salaman Annemari Kiekara juoksi ajan 1.18,14 ja täydellä maratonilla englantilaisvieras Susie Chester oli nopein lukemin 3.04,38.

— Olen tosi tyytyväinen juoksuuni, reitti ei ollut kovinkaan helppo. Madallettiin tavoitetta, kun illalla käytiin pyöräillen kiertämässä se läpi. Reitillä oli aika paljon mutkia ja mäkiä. Maisemallisesti hieno reitti kyllä, kertoi Kiekara.

Nyt näyttää hyvälle Lappeenrannan Kalevan Kisojen kymppiä ajatellen. — Annemari Kiekara

— Vauhtia en ensimmäisen kilometrin jälkeen tarkkaillut, juoksin mikä hyvälle tuntui. Yksin sain pääasiassa tehdä taivalta.

Kiekara kertoi, että edellisillan tutustumisen jälkeen hän ajatteli ajan 1.22 saattavan mennä rikki ja siksi hän oli maalissa erittäin iloinen vauhdistaan.

— Nyt näyttää hyvälle Lappeenrannan Kalevan Kisojen kymppiä ajatellen. Siellä on tavoitteena juosta mitaleille. Ehkä kilpailen ennen sitä vielä Lapinlahden vitosella, jutteli voittaja.

TARU HOKKANEN

Lappeenrannan Kalevan Kisojen kympillä mitaleille tähtäävä Annemari Kiekara oli tyytyväinen vauhtiinsa naisten puolimaratonilla.
Lappeenrannan Kalevan Kisojen kympillä mitaleille tähtäävä Annemari Kiekara oli tyytyväinen vauhtiinsa naisten puolimaratonilla.

Maratonin voitto Englantiin

Maratonilla koko kisan kovinta vauhtia piti Susie Chester. Ajallaan 3.04,38 Chester voitti parhaan miesmaratonarin Mikkelin Kilpa-Veikkojen Sami Kuntun lähes 13 minuutin erolla. Kuntun aika oli 3.17,05.

— Täällä oli mukava juoksu. Reitti oli vaihteleva ja sain hyvin kannustusta matkan varrella, kertoi Manchesterista kotoisin oleva voittaja.

2.58 parhaimmillaan maratonin juossut Chester kertoi, että tuli Mikkeliin juoksemaan, sillä hänen poikaystävän vanhemmat ovat kotoisin Ristiinan Himalansaaresta.

Parkkonen ykkönen puolimaratonilla

Miesten puolimaratonilla nopein Rauhaniemen Roadrunnersin Harri Parkkonen. Parkkosen voittoaika oli 1.17,24. Kakkossijasta tiukan kilpailun kävivät Mikkelin Kilpa-Veikkojen Antti Nisonen ja Lauri Friari. Nisonen ehti maaliin ajalla 1.20,43 ja 17 sekuntia ennen Friaria.

— Aika tasaisesti pystyin vauhtia pitämään molemmilla kierroksilla. Ennätyksestä jäin vajaan minuutin. Syksyllä juoksen ehkä SM-maratonin, kertoi Parkkonen.

Puotiniemi ihasteli reittiä

Naisten maratonilla oli mukana myös Mikkeli-juoksun vakiovieras olympiamaratoonari Leena Puotiniemi. Hyvävoimaisena maaliin ajalla 3.29,09 juossut Puotiniemi kertoi, että juoksu kulki helposti alusta loppuun.

— Edellisen kerran olen juossut täyden maratonin muistaakseni vuonna 2015 täällä Mikkelissä. Olen sen verran hidas, että tämä pitkä matka sopii hyvin. Nopeus ei riitä lyhyemmillä matkoilla.

Puotiniemi kehui Mikkelin reittiä ja juoksun tunnelmaa.

— Tykkäsin tästä uudesta reitistä ihan hulluna. Meni nopeasti kun oli vaihteleva. Mun mielestä tämä oli helpompi kuin entinen reitti. Ja sekin on hyvä asia, kun kisa alkaa jo kahdeltatoista. Monet juoksijat jännittävät juoksua, Nyt ei tarvinnut odottaa alkua liian kauaa, hehkutti Puotiniemi.

Miesten neljännesmaratonin nopein oli Mikkelin Kilpa-Veikkojen Mikko Suihkonen ajalla 37.01.

Naisten puolella parasta vauhtia kympillä piti Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Heidi Hurttanainen, joka käytti matkaan aikaa 42,49.

Lyhimmän 4,5 kilometrin lenkin kiersi nopeimmin Simo Puumalainen. Puumalainen käytti Päämajan pyrähdyksen aikaan 17.10.

Naisissa vauhdikkain oli Puumalan Virin 14-vuotias Pinja Yläharju. Hän kellotti lukemat 18.54.

Mikkelin vauhdikkaasta tyttökaartista oli tällä kertaa nopein 11-vuotias Silja Valtola, joka kipitti matkan hienosti aikaan 19.52.