Kultavauhtia Tampereella — Mikkelin Hiihtäjien tytöt viestimestaruuteen

Mikkelin Hiihtäjien tytöt olivat loistavassa vireessä nuorten SM-viesteissä.

Sakari Kekki

Jasmin Kähärän loistava kausi jatkui viestimestaruudella. Kuva Vantaan SM-hiihdoista.
Jasmin Kähärän loistava kausi jatkui viestimestaruudella. Kuva Vantaan SM-hiihdoista.

Kultamitali oli tavoitteena ja kultaa tuli. Mikkelin Hiihtäjät lähti ennakkosuosikkina N20-sarjan SM-viestiin Tampereella ja piti asemansa vakuuttavasti.

3 x 3 kilometrin viestissä Noora Tivinen, Saana Lahdelma ja Jasmin Kähärä kukistivat hopealle hiihtäneen Karihaaran Visan puolella minuutilla. Pronssille sijoittunut Seinäjoen Hiihtoseura jäi reilusti yli minuutin voitajalle.

Tivinen syöksyi heti aloituksesta jonon kärkeen. Vaihtoon Tivinen hiihti neljäntenä vain 2,8 sekuntia Ski Jyväskylän rantasalmelaista Annu Pylkkästä jäljessä.

— Ei ollut tarkoitus lähteä niin kovaa, mutta irtosi niin herkästi, että annoin mennä. Se ehkä vähän kostautui, kun porukka laski massassa kiinni. Hyvin jaksoin kuitenkin vaihtoon asti, Tivinen sanoi.

Ampumahiihtoa päälajinaan pitävälle Lahdelmalle SM-viesti oli vasta ensimmäinen sileän kilpailu tänä talvena. Vaihtoon Lahdelma tuli toisena viisi sekuntia Karihaaran maajoukkuetytön Josefiina Böökin jälkeen.

— Alusta lähdin painamaan täysillä ja pääsinkin aika pian kärkeen. Hiihto tuntui tosi vahvalta. Kun Josefiina lähestyi takaa, ajattelin, että siinä peesissä pysyn. Vähän tuli eroa, muttei liikaa, Lahdelma kertoi.

Kähärä ankkuroi voiton

Ankkuri Kähärä spurttasi matkaan intoa täynnä.

— Oli kyllä paras paikka lähteä. Siinä oli toisena näköyhteys kärkityttöön ja oli niin paljon intoa, että nopeasti sain eron kiinni.

— Jyrkässä nousussa iskin täyttä ja heti tuli eroa. Hiihto sujui herkästi ja riemu oli jo päällä. Viimeiseen tömpyrään vielä vedin kovaa ja sain sitten lopussa jo rauhassa tuuletella, Kähärä kuvasi.

Viikko sitten Kähärä pääsi kokemaan maailman huippujen vauhtia Salpausselän maailmancupissa. Kokemus oli huikea.

— Oli aika mahtavaa hiihtää Aikun (Aino-Kaisa Saarinen) peesissä, kun hän sujahti toiselle kierrokselle juuri eteeni lähtiessäni matkaan. Siellä ne menivät samaa latua huiput. 

— En ole ikinä ollut kisoissa, missä kannustetaan noin paljon. Vaikka itselle ei osunut paras päivä, niin fiilis oli aivan upea. Ihan vahvistui, että tuolle tasolle haluan nousta, Kähärä kertoi.

N18-sarjasta nelossija

Mikkelin Hiihtäjissä päätettiin alkuviikosta, että Kähärä nostetaan N20-joukkueeseen ja N18-sarjaan tulee Anniina ja Katariina Neuvosen seuraksi Sofia Tivinen 16-vuotisista.

Kolmikko hiihti mainiosti loppuun asti mitaleista kamppaillen tullen maaliin neljäntenä. Anniina Neuvonen vaihtoi aloitusosuudelta kuudentena.

— Ottivat varaslähdön ja jäin odottamaan takaisin kutsua. Sitä ei tullutkaan ja säntäsin peräpään ruuhkassa takaa-ajoon. Oli hankala ohitella, kun oli vain yksi latu, aloittaja totesi.

Katariina Neuvonen nosti sijoituksen kolmanneksi.

— Koko kausi ollut vaikea, onneksi pääsin edes hiihtämään. Tammikuun alun jälkeen olen vasta pari viikkoa pystynyt harjoittelemaan. Siihen nähden oli ihan ok kulkua, Neuvonen sanoi.

Tivinen jännitti, miten pystyy pitämään asemat.

— Omalla tasollani hiihto sujui hyvin. Yksi meni ohi, enkä sille mahtanut mitään. Putosin välillä viidenneksi, mutta sain lopussa kuitenkin kirittyä neljänneksi. Oli hienoa päästä tänne hiihtämään, ankkuri totesi.

Uusimmat uutiset