MiPK:lle tärkeä voitto – Kannah ja Kiesilä tekivät tarvittavat maalit

MiPK kesti Kiffenin toisen jakson takaa-ajon.

Calvin Damm ja Rafael onnittelevat avausmaalin tehnyttä Isaac Kannahia.

Mikkelin Pallo-Kissat vei pisteet jalkapallon Kakkosen ottelussa Urheilupuistossa 3—2 (1—0) -lukemin FC Kiffeniä vastaan. MiPK johti ottelua parhaimmillaan jo kolmella maalilla. Helsinkiläiset saivat pelin jännäksi toisen puoliskon lopun kahdella maalillaan. Tärkeät kolme pistettä jäivät kuitenkin Mikkeliin.
Ottelun avausjakso oli tasapaksua puurtamista, jossa kumpikaan joukkueista ei saanut luotua huippumaalipaikkoja. MiPK:n Issac Kannah käänsi kuitenkin pelin mikkeliläisille ottelun 41. peliminuutin komealla maalillaan. Kannah laukoi suoraan Calvin Dammin syötöstä ja ilmasta pallon etunurkkaan.
MiPK:n valmentaja Janne Moilanen totesi joukkueensa olleen avausjaksolla surkea ja onnekas, että johtivat peliä. MiPK:n onneksi Kiffen oli pelillisesti samalla tasolla.
Toisella jaksolla helsinkiläiset jatkoivat siitä mihin jäivät, mutta kotijoukkue pystyi nostamaan tasoaan. MiPK sai täysin pallonhallinnan ja Topi Kiesilä pääsi rokottamaan kahdesti maalilla Kiffeniä.
Ensimmäiseen maaliin Kannah tarjoili hyvän pystysyötön, josta Kiesilä viimeisteli varmasti. Toisessa maalissa Jaakko Teräsvirta jatkoi kulmapotkun puskulla maalilla, josta takatolpalla ollut kentän pienin mies pääsi viimeistelemään päällään maalin.
— Toisella jaksolla oli ajatus, että pelataan paremmin. Heitin vitsillä, että pelataan hyvin ja johdetaan 3—0 ja se tuli sieltä, mutta liian aikaisin, totesi Moilanen.
— Sitten iski hyvänolontunne ja surkeaa puolustamista maalin edessä. Onneksi ei kuitenkaan tullut älytöntä paniikkia.
Cheikh Toure pääsi viimeistelemään vieraiden avausmaalin maaliviivalta ja Dimitri Kovalenkon 3—2 -kavennus tuli kulmapotkutilanteesta.
— Meille tuli taas uusi oppitunti. Ei olla ikinä johdettu 3–0 ja että pallonhallinta olisi suvereenisti meillä. Se oli aivan uusi tilanne. Vaatii vähän opettelua mitä me tehdään sen pallon kanssa, kun johdetaan noin paljon, totesi Moilanen.
Moilanen iloitsi kolmesta tehdystä maalista ja kolmesta pisteestä, jotka pitävät MiPK:n tiukasti sarjan keskikastissa.
— Erityisen tyytyväinen olen siitä, että uudet hyökkäyspään jutut toimivat. Topi pääsi nousemaan laidalta ja Isaac sai enemmän palloja keskelle. Isaacille oli laitettu otteluun tavoitteeksi kymmenen laukausta ja kolme maalia.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo