Mikkelin Pallo-Kissojen otteet kehittyvät peli peliltä – Valmentaja Tommi Ekmark: "Toki kun viimeksi voitimme kaksi ottelua, hävisimme sen jälkeen kolme peliä"

MiPK on sarjassa sillä paikalla, mille kuuluukin. MiPK–Lahden Reipas suorana Länsi-Savon verkossa sunnuntaina 9. elokuuta.

Ville Niskanen

Gerald Ben on tehnyt maalin Pallo-Kissojen kahdessa viimeisessä voitollisessa ottelussa.
Gerald Ben on tehnyt maalin Pallo-Kissojen kahdessa viimeisessä voitollisessa ottelussa.

Mikkelin Pallo-Kissojen jalkapallon Kakkosen niin sanotut paikallisottelut saavat jatkoa sunnuntaina, kun Lahden Reipas saapuu vastustajaksi Urheilupuistoon. Järjestyksessään peli on kolmas seitsemästä peräkkäisestä derbystä Reipasta, Kultsua ja PEPOa vastaan.

Otteluun Pallo-Kissat lähtee hyvistä asetelmista, kun alla on kaksi vierasvoittoa. Voittojen myötä MiPK on noussut tasaisessa sarjassa kuudenneksi, eikä eroa lohkoa johtavaan PK-35:een ole kuin neljä pistettä seitsemän pelatun kierroksen jälkeen. Ennen sunnuntaita sarjassa pelataan neljä ottelua, joten tilanne voi hyvin muuttua.

– Tunnelmat ovat hyvät. Toki kun viimeksi voitimme kaksi ottelua, hävisimme sen jälkeen kolme peliä. Koetetaan vaan nyt jatkaa voittojen tiellä, kertoo MiPK:n valmentaja Tommi Ekmark.

– Pelimme on kehittynyt koko ajan. Rutiinitaso on noussut ja se näkyy pelissämme. En näe mitään syytä, miksemme voisi voittaa Reipasta.

Lahden Reippaan pelityyli saattaa muuttua, jos FC Lahden pelaajat uupuvat

MiPK:n sarjasijoitusta Ekmark pitää oikeanlaisena. Kolmessa tappiossa ei ole juuri seliteltävää.

– PEPO-peli oli ainut, mistä olisimme voineet raapia jotain, myöntää Ekmark.

– Neljässä voittopelissä en taasen keksi mitään, miksi meidän olisi pitänyt hävitä ne. Kaikissa olemme olleet parempia. Kaikki on saatu, mitä on ansaittu, summaa Ekmark kauden tähänastiset ottelut.

Kolme viikkoa sitten pelatussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa MiPK haki pisteet Lahdesta maalein 2–1 oltuaan altavastaajana.

Rutiinitaso on noussut ja se näkyy pelissämme. — Tommi Ekmark

– En nyt sanoisi, että oltiin jyrän alla. Pidimme vain Reippaan poissa maalipaikoilta, muistelee Ekmark.

Tällä kertaa ottelun luonne voi olla toinen. Ensimmäisessä pelissä Reippaan kokoonpanossa oli useita FC Lahden liigaryhmään kuuluvia pelaajia. Nyt heitä lienee vähän, sillä FC Lahdella on samanaikaisesti ottelu.

– Reippaan pelityylikin voi muuttua sen mukaan, keitä pelaajia heillä on käytettävissä, arvelee Ekmark.

Ekmark ei kommentoi Samuli Kaasalaisen tilannetta

Pallo-Kissat itse saa jalkeille parhaan ryhmänsä. Perjantain tietojen mukaan vain Ville Teräsranta on sivussa.

Kahdessa viimeisessä ottelussa MiPK on pelannut kutakuinkin samalla miehistöllä, eikä voittavaan joukkueeseen Ekmarkin mukaan ole luvassa muutoksia, ei ainakaan isoja sellaisia.

Samuli Kaasalaisen tilannetta, sitä kuuluuko hän edelleen MiPK:n riveihin, Ekmark ei kommentoi.

Kaasalainen poistettiin kentältä kahdella varoituksella PK-35:ttä vastaan pelatussa ottelussa vajaa kuukausi sitten, eikä miestä ole sen jälkeen näkynyt kokoonpanossa.

Jalkapallon Kakkosen A-lohkon ottelu MiPK–Reipas suorana Länsi-Savon verkossa sunnuntaina 9. elokuuta kello 18.30 alkaen.

Uusimmat uutiset