Passarien hyvät pelit kotona saivat jatkoa

Passarien miehet kaatoivat sarjakärki Pielaveden Sammon lentopallon 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa suoraan erin 3–0 (25–20, 25–19, 25–15) lauantaina Rantakeitaassa. Voitollaan Passarit jatkoi hyvien kotipeliensä sarjaa. 13 ottelustaan se on hävinnyt vain yhden ja senkin Saimaa stadiumilla. Erätappioita otteluissa on kertynyt vain viisi.

Pudotuspeleihin keskittyvä Sampo oli matkassa nuorella, B-ikäisellä miehistöllä, joka helpotti osaltaan kotijoukkueen urakkaa.

— Ei se kuitenkaan ota hohtoa pois meidän pelistämme. Aloitussyöttömme olivat erinomaisia, kauden parhaita, kertoi Passarien valmentaja Mika Leinonen.

— Ässien tai muutoin vaikeuden aloitussyöttöjen ansiosta pääsimme sitten rakentamaan hyvin peliämme, sanoi Leinonen ja laski vain yhden 32 passista päätyneen epäonnistuneeseen hyökkäykseen.

— Kaikin puoli ehjä peli meiltä.

Passarit vei peliä ensimmäisen erän alun notkahdusta lukuun ottamatta. Se johti peliä 8–2, mutta Sampo nousi siitä vielä 11–10 -johtotilanteeseen.

— Teimme sen jälkeen selvän ryhtiliikkeen. Toinen erä oli vapautunutta peliä ja kolmas erä ratkesi jo aikaisessa vaiheessa, sanoi Leinonen.

Passareista parhaana palkittiin ansaitusti Eetu Lähteenmäki. Hän teki 14 (+12) pistettä, otti Passarien 10 torjunnasta 6 ja oli hyvä aloitussyötöissäkin.

— Eetu oli kentän kuningas. Yhdessä Otson (Wartiainen) kanssa hän hyökkäsi keskeltä hyvin.

Kauden viimeisessä ottelussaan Passarit kohtaa sunnuntaina kotonaan sarjajumbo Himangan Urheilijat.