Viranomaisilta vihreää valoa Jukurien kotiotteluille ja enintään 2 222 katsojalle – Jypin kohtaaminen ei ole vielä virallinen juhlaottelu

Irtolippuja on tarjolla tavallista vähemmän.

Vesa Vuorela

Jukurien ja KooKoo harjoituspelissä Kalevankankaalla.
Jukurien ja KooKoo harjoituspelissä Kalevankankaalla.

Kannustaa saa, mutta maskeja suositellaan. Tällainen on Mikkelin Jukurien toimitusjohtajan Jukka Toivakan toivomus yleisölle, kun Liigan kotiotteluiden kausi alkaa ensi lauantaina.

Jäähallin yleisökapasiteetti on koronapandemian vuoksi rajattu 2 222:een, eli runsaaseen 55 prosenttiin normaalista.

Jukurit on saanut otteluiden järjestämiseen viranomaisten hyväksynnän.

Toivakka kertoo, että tapahtumajärjestelyitä käytiin viime viikolla paikan päällä läpi muun muassa Essoten terveysviranomaisten kanssa. Katselmuksessa Jukurien suunnitelmat hyväksyttiin.

– Nyt toivomme ja uskomme, että yleisö saadaan liikkeelle, koska yleisöturvallisuus on taattu poikkeusjärjestelyillä mahdollisimman hyvin, sanoo Toivakka.

Maski kuuluu lipun hintaan

Keskeinen järjestely on sektoriajattelu. Kalevankankaan jäähallin katsomot jaetaan neljään sektoriin, joiden välillä ei voi liikkua kesken ottelun. Sektoreilla on omat sisäänkäynnit, wc-tilat ja myyntipisteet.

– Järjestelyillä asiakkaiden väliset kontaktit vähenevät, ja lisäksi mahdollisissa altistumistapauksissa viranomaiset pystyisivät jäljittämään tapaukset.

Mahdollisuudet altistumisiin pyritään välttämään ohjeistuksella, jonka mukaan "kasvomaskien käyttö on erittäin suositeltavaa". Yksi katsomon osa on kokonaan maski- tai visiiripakollinen. Yleisölle tarjotaan sisään tullessa yksittäispakattu maski ilman erillistä maksua.

Toivakka sanoo, että järjestelyt ja sallittu kapasiteetti ovat pääpiirteissään samanlaisia muilla liigapaikkakunnilla.

Toivakka on tyytyväinen, että jääkiekkoa päästään pelaamaan. Hänen mukaansa liigatasolla ei pariin kuukauteen ole ollut luuloja, että syksy menisi kokonaan ilman rajoituksia.

Mikkelissä sektoreiden enimmäiskatsojamäärät vaihtelevat noin 400:sta hieman yli 500 henkilöön. Neljän sektorin istuma- ja seisomakatsomoiden kokonaiskapasiteetti on yhteensä 1 980 katsojaa. Loput asiakaspaikat sijaitsevat erilaisissa vip-tiloissa kuten aitioissa.

Jukurit avasi irtolippujen myynnin tiistaina. Rajoitetun yleisökapasiteetin vuoksi irtolippuja on tarjolla tavallista vähemmän, sillä kausikorttilaisille varataan kokonaiskapasiteetista automaattisesti paikat.

Pelaajat on testattu

Jukurit avaa kauden perjantaina vierasottelulla KalPaa vastaan.

Poikkeusjärjestelyjen vuoksi lauantain kotiottelu Jukurit–JYP ei ole alkuperäissuunnitelmien mukainen seuran 50-vuotisjuhlaottelu, vaan juhlallisuudet siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

– Pelaajien terveystilanne on hyvä, sanoo Toivakka viitaten koronaan.

– Kaikki Liiga-pelaajat on testattu ennen kauden alkua, ja heidän ympärillään työskentelevistä henkilöistä on luotu mahdollisimman tiivis kupla.

Otteluihin liittyvien poikkeusjärjestelyiden kaikki tiedot löytyvät Jukurien verkkosivuilta.