Kovatasoinen St Michel Skeet huipentui jatkokierroksille – Eetu Kallioinen tähtäsi voittoon SE-tulosta sivuten

Kyrönpellossa syntyi kaksi joukkueiden Suomen ennätystä.

Ville Niskanen

Eetu Kallioisen ote piti parhaiten St Michel Skeetin finaalissa.
Eetu Kallioisen ote piti parhaiten St Michel Skeetin finaalissa.

Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioisen ja Viron Reino Vellesten huikea kaksintaistelu huipensi odotetun kovatasoiseksi nousseen St Michel Skeetin yleisen sarjan kilpailun.

Velleste ja Kallioinen ampuivat puhtaasti 40 laukaukseen saakka. Vellesten ammuttua yhden kiekon ohi jäi Kallioiselle mahdollisuus ratkaista finaali jo viimeisen kymmenen laukauksen aikana, mutta yksi huti vei kilpailun jatkoille, joilla Kallioinen oli lopulta etevämpi.

Kallioisen tulos 59 sivusi finaaliammuntojen Suomen ennätystä.

– Jo kolmannen kerran omalla kohdalla, naurahti loppilainen Kallioinen kisan jälkeen.

– Se pummi jäi kyllä vähän kaivelemaan. Ihan loppuvaiheessa ja perustuplassa se tuli, Kallioinen lisäsi.

Ala-Hämeen Ampujien menestystä täydensi yleisen sarjan joukkuekilpailun voitto. Kallioisen lisäksi joukkueessa ampuivat Samuli Ahokas ja Timi Vallioniemi. A-HA:n tulos 364 on uusi joukkueiden Suomen ennätys.

Velleste peruskilpailun ykkönen

Velleste voitti peruskilpailun tuloksella 123/125. Kallioinen lähti finaaliin allaan yhden kiekon huonompi tulos.

Velleste ja Kallioinen erottuivat joukosta finaalin edetessä. Kun tilanne oli 59-59, tarvittiin lopulta yhdeksän jatkokierrosta. Velleste ampui ensimmäisensä kiekon ohi, mutta osui toiseen. Kallioinen, 22, osui molempiin ja ratkaisi pelin.

– Kyllä siinä tosissaan ammuttiin kilpaa. Olen kyllä muuten tyytyväinen kilpailuun, Kallioinen kertoi.

Äkkikuolematilanteessa kilpaileminen mies miestä vastaan vaatii rautaista keskittymistä.

– Se on hyvä kysymys, miten se onnistuu. Päässä liikkuu kyllä aika paljon kaikenlaisia asioita, mutta siinähän ne menevät edestakaisin. Kun vaan tekee sen mitä osaa, tuumi Kallioinen.

Juniorien voitto Ilomantsiin

Kuuden ampujan finaaliin selvittivät tiensä lisäksi Ahokas 122 kiekolla ja 121 kiekkoa pudottaneet Timo Laitinen, Tommi Takanen ja Tomi Aspholm.

Ensimmäisenä finaalista putosi Ahokas, sen jälkeen Aspholm ja Takanen. Laitinen osui 48 kiekkoon ja oli kolmas.

Mikkelin Ampujien paras kotikisassa oli 15. sijalle tähdännyt Panu Valjakka (109). Marko Määttä (104) oli 20:s, Jani Murtonen (101) 23:s ja Antti Kaukonen (79) 26:s.

Juniorifinaalin voittoon tähtäsi Ilomantsin Erämiesten Eemi Tanskanen. Juniorifinaali käytiin myös pudotuskilpailuna, mutta muut sarjat ratkaistiin 25 kiekon finaalikierroksella.

Juniorien peruskilpailuja käytiin kahdessa ikäluokassa: Y15-sarjan paras oli 110 kiekolla Honkajoen Seudun Ampujien Juha-Pekka Vähätalo ja M20-sarjan Kurikan Ampujien Oskari Lehtimäki.

Naisten yleisen sarjan voiton vei Sibbo Skyttegillen Heidi Hämäläinen.

Y50-sarjassa uusi joukkue-SE

Mikkeliin ennätykselliset 90 ampujaa koonneen St Michel Skeetin tulostaso oli kokonaisuudessaankin erinomainen. Hyvinkään Metsästysampujat laittoi Y50-sarjan Suomen joukkue-ennätyksen uusiksi tuloksella 343.

HyMa:n ennätysampujat olivat Keith Torttila, Jarmo Ruuskanen ja Esa Nikander.

Y50-sarjan voittoon tähdännyt Tero Kallioinen täydensi A-HA:n hyvää viikonloppua. Y60-sarjan voittopalkinnon kanssa kotimatkalle lähti Iisalmen Ampujien Kyösti Huttunen ja Y70-sarjan voittajaksi tähtäsi Siilinjärven Urheiluampujien Antero Rautiainen.

Sunnuntain kilpailupäivä sujui poutaisessa säässä lauantain ajoittaisen sateen jälkeen.

– Joidenkin kilpailijoiden mielestä sateinen sää oli jopa parempi ampumisen kannalta. Järjestelyjen puolesta kaikki on onnistunut hyvin ja kilpailijatkin viihtyivät, totesi kilpailut järjestäneen Mikkelin Ampujien puheenjohtaja Jani Hotanen.