Hänskillä nähtiin monivaiheinen Bandyliiga-kauden avaus, jossa Kampparit taipui lopulta Veiterälle — "Ensimmäisen vartin aikana emme olleet ollenkaan kamppailuvalmiita"

Kauden avauspelissä Hänninkentällä nähtiin nen näytös kotijoukkueen karmeasta alusta huolimatta.

Taru Hokkanen

Kampparien päävalmentaja Antero Levänen reagoi Veiterän 3—0-johtomaaliin ottamalla aikalisän.
Kampparien päävalmentaja Antero Levänen reagoi Veiterän 3—0-johtomaaliin ottamalla aikalisän.

Palloilulajien erikoinen luonne näyttäytyi jälleen perjantai-iltana, kun lappeenrantalainen Veiterä nipisti Kamppareista 3—2 (3—0)-vierasvoiton Hänninkentältä. Ottelu oli vaiheikas, ja molemmat joukkueet olivat vuorollaan pitkiä jaksoja niskan päällä.

Alkuhetkillä Kamppareiden ilta oli mennä heti synkäksi, kun viiden minuutin kohdalla Veiterä johti jo 2—0 Tuukka Loikkasen kahdella osumalla. Puolen tunnin kohdalla Jegor Ragulin lisäsi mikkeliläisten takamatkaa vielä yhdellä osumalla, eikä kotijoukkue vastaavasti onnistunut omista tilanteistaan.

Kentällä oli uusia nuoria pelaajia, jotka ikään kuin kasvoivat pelin aikana. — Antero Levänen

— Sanoisin, että ei pelkästään ottelu, vaan molemmat jaksot olivat kaksijakoisia. Ensimmäisen vartin aikana emme olleet ollenkaan kamppailuvalmiita. Jakson lopulla saimme luotua pari hyvää tilannetta, mutta emme käyttäneet niitä, harmitteli Kampparit-valmentaja Antero Levänen.

Kamppareilla oli paljon vaikeuksia päästä puolen kentän yli, ja Veiterän puolustuspeli oli tiiviistä ja kurinalaista. Vaikeuksia oli myös Hänninkentän pelikellon kanssa, joka pysähtyi välillä omia aikojaan.

Taru Hokkanen

Veiterän Valtteri Hauska pallossa, taustalla Kampparien Eetu Karhunen ja Ville Särkkä.
Veiterän Valtteri Hauska pallossa, taustalla Kampparien Eetu Karhunen ja Ville Särkkä.

Tunnin jälkeen ote kääntyi

Toisen puoliajan alussa Veiterä näytti iskevän ottelulle kenties jo sinetin, kun pallo löytyi neljännen kerran Kamppareiden maalista. Osuma kuitenkin hylättiin. Jakson ensimmäisen vartin aikana ottelu näytti jatkavan samansuuntaisesti kuin ensimmäiselläkin, kun Kamppareiden verkkaiset hyökkäykset pysähtyivät keskialueelle, josta vieraat pääsivät teräviin vastaiskuihin.

Sitten 64. minuutin kohdalla nähtiinkin käänne. Liberon paikalle siirretty Veiterän Janne Hauska ei saanut katkaistua syöttöä puolustuspäässä, ja Kamppareiden Eetu Karhunen pääsi vapaasti niittaamaan kavennusmaalin 1—3:een.

— Tällä pelipaikalla tuollaiset virheet näkyvät eri tavalla kuin hyökkäyksessä. Minun piikkiini se maali meni, Hauska myönsi ottelun jälkeen tilanteesta.

Kavennusosuman jälkeen Kampparit sai luotua enemmän painetta Veiterän päähän, ja 68. minuutilla se johti toiseen maaliin. Kamppareiden illan parhaana palkittua nuorta Karo Liimataista rikottiin maalin edessä ja kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuslyönti. Santeri Laitinen löi pallon pilkulta komeasti ylänurkkaan, ja amerikkalaista sanontaa mukaillen käynnissä oli aivan uusi pallopeli.

Hieman 70. peliminuutin jälkeen rooliin nousi etenkin Veiterän maalivahti Topi Peuhkuri, joka esitti muutaman ratkaisevan torjunnan. Etenkin tuplapelastus Iisakki Kaivolan yritykseen oli näyttävä.

Lopulta Kampparit ei saanut tasoituspaikkojaan käytettyä, ja pisteet lähtivät Veiterän mukana Lappeenrantaan.

Taru Hokkanen

Kampparien hyökkäykset tyrehtyivät ensimmäisen puolen tunnin ja toisen jakson alun aikana usein keskialueelle.
Kampparien hyökkäykset tyrehtyivät ensimmäisen puolen tunnin ja toisen jakson alun aikana usein keskialueelle.

Veiterä menetti pelirohkeutensa

Janne Hauska harmitteli voitosta huolimatta omiensa ailahtelevaa esitystä.

— Eka jakso oli kontrollissa, mutta en tiedä mikä meihin iski toisella. Ei pidetty palloa eikä uskallettu pelata, hän ruoski omiaan.

— Pelaaminen on ajoittain hyvää, mutta se ei kestä 90 minuuttia. Jostakin syystä keskittyminen herpaantuu.

Antero Levänen totesi viimeisen 20—25 minuutin olleen täysin Kampparien hallussa. Pelistä löytyi muutakin positiivista.

— Kentällä oli uusia nuoria pelaajia, jotka ikään kuin kasvoivat pelin aikana. Tänään sitä ei palkittu vielä pisteillä.

Veiterän valmentaja Valeri Gratshev kehui kohteliaasti kotijoukkueen otteita ja harmitteli samalla, etteivät lappeenrantalaiset saaneet iskettyä helpottavaa neljättä maalia toisella puoliajalla.

— Sarja alkoi, ja se merkitsee aina hieman hermostunutta peliä. Alussa esityksemme oli hyvin stabiili ja kontrolloitu, mutta vastustaja pääsi kavennusmaalien ansiosta vahvalla tsempillä mukaan. Tämä oli tasainen ja tasokas ottelu, Gratshev kiitteli.

Taru Hokkanen

Levänen kehui Kampparien nuorten pelaajien otteita. Kuvassa Ville Hämäläinen.
Levänen kehui Kampparien nuorten pelaajien otteita. Kuvassa Ville Hämäläinen.

Näin pelattiin

Maalit:

3. Tuukka Loikkanen (Janne Hauska) 0–1, 5. Loikkanen (Tomi Hauska) 0–2, 30. 30. Jegor Ragulin (Kalle Pesonen) 0–3, 64. Eetu Karhunen (Ville Hämäläinen) 1–3, 68. Santeri Laitinen 2–3 rl.

Jäähyt: Kampparit 1x10 min, Veiterä 1x10 min.Erotuomarit: Mats-Olof Gustafsson (Harri Pietiläinen, Ilari Hepola).

Yleisöä: 468.