Henri Nikkanen palaa Jukureihin — Samalla sulkeutui ovi USA:n yliopistosarjoihin

Jyväskylän Jypiin 14-vuotiaana siirtynyt hyökkääjälahjakkuus palaa Jukureihin kahden vuoden sopimuksella. Jukurit sai HIFK:lta rahallisen korvauksen Teemu Tallbergista.

Vesa Vuorela

17-vuotias Henri Nikkanen siirtyy Jukurien riveihin.
17-vuotias Henri Nikkanen siirtyy Jukurien riveihin.

Mikkelin Jukurit saa riveihinsä nuoren paluumuuttajan, kun 17-vuotias Henri Nikkanen siirtyy joukkueen riveihin kaksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä Nikkanen pelasi Jukureissa 14-vuotiaaksi asti, mutta siirtyi sitten Jyväskylän Jypin junioreihin.

Nikkasta tavoitteli useampi liigaseura, mutta hyökkääjälahjakkuus valitsi Jukurit.

— Vakavasti otettavia vaihtoehtoja oli useita. Mikkelissä on voitonhaluinen joukkue, joten näin tämän olevan paras ratkaisu, Nikkanen kertoo.

Viime kaudella Nikkanen pelasi Jypin A-nuorten SM-liigajoukkueessa 50 ottelua tehoin 20+18=38. Nikkanen on ollut vakiokasvoja alle 16- ja alle 17-vuotiaiden maajoukkueissa ja pelannut niissä myös kapteenin C rinnassaan.

Nikkasen urasuunnitelmat menivät uusiksi. Nikkasella oli vielä mahdollisuus siirtyä Yhdysvaltain yliopistosarjoihin pelaamaan, mutta se ovi sulkeutuu nyt.

— Yhtä erityistä syytä muutokseen ei ole. Tarvitsisin yliopistoon päästäkseni ylioppilastodistuksen ja se olisi tarkoittanut vielä yhtä kautta kokonaan A-nuorissa, joka olisi ollut jo kolmas, Nikkanen sanoo.

Yliopistosarjoihin mielivillä ei saa olla takana yhtään ammattilaisottelua, joiksi rapakon takana luetaan SM-liiga ja Mestis. Tästä syystä Nikkasta ei ole nähty vielä aikuisten peleissä.

— Uskon, että muutoin Henrillä olisi takana jo aikuisten pelejä. Odotuksemme on, että hän ottaa paikan liigajoukkueessa, mutta nuorten pelaajien kanssa on oltava kärsivällinen, Jukurien urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen totesi.

Jukurien joukkue ei ole vielä valmis, Hakkarainen sanoo. Hyökkäyspäähän on edelleen haussa ratkaisuvoimaa.

— Haluamme paikalle oikeanlaisen pelaajan, Hakkarainen kertoi.

Tallbergin tarina täydentyi

Jukurien tiistaisessa iltatapahtumassa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa kävi ilmi myös Teemu Tallbergin siirron lopullinen tarina. Jukurit ei aikaisemmin Länsi-Savolle myöntänyt suoraan saaneensa rahaa Tallbergista, mutta nyt kannattajien edessä tilanne oli toinen.

— Tallbergilla oli sopimus Jukureihin ja asiat oli tehty jo selväksi, Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotka paljasti.

Tallberg siirtyi Helsinkiin alunperin lainalle loppukaudeksi ja toiseen suuntaan siirtyi Mika Partanen. Vakuuttavat otteet saivat IFK:n kiinnostumaan kasvattinsa hankkimisesta.

Jukurit ei aikaisemmin Länsi-Savolle myöntänyt suoraan saaneensa rahaa Tallbergista, mutta nyt kannattajien edessä tilanne oli toinen.

— Sopimus oli vuoden mittainen ja Tallberg olisi varmasti Jukureihin sitoutunut. IFK kuitenkin puhui Tallbergille jo seuraavasta kaudesta. Hän olisi lähtenyt joka tapauksessa, joten laitoimme asialle hintalapun, Muotka sanoi.

Muotkan mukaan saatu korvaus oli sitä luokkaa, että Jukurit voi ”reagoida tarvittaessa” pelaajamarkkinoilla.

Kommentoidut