Jukurit hiljensi Kuparisaaren — Sportin kotiavauksessa juhli vierailija

Jukurit otti Vaasasta viikonlopun toisen voittonsa. Kovan viikon saldoksi seitsemän pistettä.

Minna Antila

Jukurit tuuletti Sportin kustannuksella neljästi. Kolme pistettä lähti mukaan Mikkeliin.
Jukurit tuuletti Sportin kustannuksella neljästi. Kolme pistettä lähti mukaan Mikkeliin.

Mikkelin Jukurit nappasi kauden toisen voittonsa, kun Vaasan Sport joutui antautumaan tiiviisti pelanneelle vierasjoukkueelle maalein 1—4 (0—1, 1—1, 0—2). Ottelu oli 80-vuotisjuhlakauttaan viettävän Sportin syksyn ensimmäinen kotipeli.

Kahden pitkän bussimatkan rasittaman joukkueen kohtaamisessa — Jukurit pelasi eilen kotonaan ja Sport Lappeenrannassa — vierasjoukkueen kuntopohja kesti hieman paremmin. Jukurit selvitti myös Sportin lopun painostuksen, vaikka kiekko toki vierasjoukkueen päädyssä pyörikin.

— Hyvä kunto on hyvän pelaamisen tae. Alla on kova viikko, joten tämä kyllä antaa uskoa tulevaakin ajatellen, totesi Jukurien valmentaja Pekka Kangaslusta.

Jukurit pelasi ottelun hieman uudistetuin ketjuin, sillä Kristian Tanus putosi pois kokoonpanosta perjantain ottelun jälkeen. Latvialainen Martins Dzierkals istutettiin kakkosketjuun Mika Partasen ja keskellä pelanneen Charles Saraultin kanssa. Fredric Weigel pelasi puolestaan Janne Ritamäen ja Miika Roineen kanssa.

Vadim Pereskokov puolestaan sai sentteriksi Julius Vähätalon ja toiselle laidalle Joonas Kalliolan, joka nostettiin pelaavaan kokoonpanoon. Saraultin ja Vähätalon aloitukset jättivät toivomisen varaa, sillä Sarault voitti 36,4 ja Vähätalo 20 prosenttia aloituksista.

— Muutokset herättelevät tekemään vähän töitä, että peli lähtee kulkemaan. Muutokset toivat mukanaan hyviä juttuja ja uudet jätkät toivat peliin energiaa, sanoi Kangasalusta.

Avausmaali Weigelille

Jukurit pääsi avauserässä hitusen niskan päälle, kun kaksi peräkkäistä Sport-rangaistusta tarjosi mahdollisuuden ylivoimalla. Se ei vielä tuottanut tulosta, mutta ajassa 14.25 verkko Mika Järvisen takana heilahti.

Dzierkals tarjosi laidalta hyvän syötön Ritamäelle, jonka laukaus osui vielä matkalla maskia tehneen Weigelin mailaan ja upposi ohi Järvisen. Maali merkittiin Weigelille.

Sport oli toisen erän hallitsevampi osapuoli, mutta maalinteossa onnistuivat kertaalleen molemmat. Miika Roine taisteli maalinedustalta vieraat kahden maalin johtoon ja Roope Talaja onnistui ohittamaan Juhana Ahon lähietäisyydeltä ylivoimalla.

— Pelasimme malliikkaat ensimmäiset 30 minuuttia, mutta sen jälkeen jäähyjen myötä energiat putosivat ja pelistä tuli selviytymistä. Päätöserään saatiin energiat ylös ja peli oli taas hyvää, Kangasalusta kertasi.

Minna Antila

Jukurien Fredric Weigel pääsi ohjaamaan kiekon maaliin Sportin Niklas Nevalaisen ja Aleksi Ainalin tiukasta vartioinnista huolimatta.
Jukurien Fredric Weigel pääsi ohjaamaan kiekon maaliin Sportin Niklas Nevalaisen ja Aleksi Ainalin tiukasta vartioinnista huolimatta.

Pereskokov maalasi ja osui tolppaan

Jukurit kasvatti johtoaan päätöserässä Vadim Pereskokovin maalilla. Venäläistaituri pelasi itselleen hyvän laukaisupaikan ja tähtäsi kiekon tarkasti ohi Järvisen.

Pereskokov sai mahdollisuuden iskeä illan toisen maalinsa, mutta viimeistely-yritys rangaistuslaukauksesta kolahti tolppaan. Kiekko pyöri Sport-maalilla hetkeä myöhemmin vaarallisesti uudelleen, mutta kotijoukkue säästyi takaiskulta.

Antti Jaatisen kampitusjäähyn myötä Sport sai otteen pelistä, mutta isäntien kiri tylsyi Jukurien tiiviiseen viisikkoon. Jukurit pystyi suojelemaan parhaan maalintekosektorin hyvin ja Aho pelasi varmaotteisesti.

— Kun vastustaja pelaa upporikasta tai rutiköyhää, menee peli tuollaiseksi. Ei meillä ollut siinä hätää, kuittasi Kangasalusta.

Seitsemän pisteen viikko

Neljän päivän ja kolmen pelin rypistys tuotti Jukureille seitsemän sarjapistettä, joilla joukkue nousi kuudenneksi, kun joukkueilla on pelattuna neljä tai viisi ottelua. Jukurit on viidestä pelaamastaan ottelusta jäänyt vain kerran pisteittä.

Jukurit saa nyt vetää henkeä muutaman päivän. Ensi viikolla joukkue isännöi perjantaina hallitsevaa Suomen mestaria HPK:ta ja vierailee lauantaina Lappeenrannassa SaiPan kotiluolassa.

— Nyt on pidettävä hieman taukoa ja tiistaina jatketaan. Jos katsoo tätä viikkoa, se on ollut kaikista liigajoukkueista rankin. Vaikka molemmat olivat lauantaina pitkässä matkassa, ei Sportilla ollut allaan Oulun reissun kaltaista rasitusta, totesi Kangasalusta.

Minna Antila

Janne Ritamäki seurasi lähietäisyydeltä, kun Mika Järvinen joutui antautumaan toistamiseen.
Janne Ritamäki seurasi lähietäisyydeltä, kun Mika Järvinen joutui antautumaan toistamiseen.

Näin pelattiin

1. erä: 14.25 Fredric Weigel (Janne Ritamäki, Martins Dzierkals)
Jäähyt: 7.22 Weigel J 2 min, 7.43 Steven Seigo S 2 min, 8.46 joukkuerangaistus S 2 min.

2. erä: 28.22 Miika Roine (Ritamäki) 0—2, 34.08 Roope Talaja (Seigo, Aleksi Ainali) 1—2yv.
Jäähyt: 23.44 Aku Alho J 2 min, 33.20 Aleksandr Jakovenko J 2 min, 36.35 Samuli Piipponen J 2 min.

3. erä: 42.59 Vadim Pereskokov (Jakub Galvas, Julius Vähätalo) 1—3, 59.42 Ville Leskinen 1—4tm.
Jäähyt: 43.53 Valtteri Viljanen S 2 min, 49.04 Antti Jaatinen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Sport 3x2 min=6 min, Jukurit 5x2 min=10 min.
Maalivahtien torjunnat: Mika Järvinen Sport 6+5+5=16 (pois 56.20—59.42), Juhana Aho 7+6+9=22.
Erotuomarit: Jari Leppäalho, Juho Ylä-Rotiala (Harri Perämäki, Jussi Välisaari).
Yleisöä: 3 233