MP tehostaa juniorityötään – Tuula Penttinen luo linjat seuran nuorten fysiikkavalmennukselle

MP

MP:n valmennuspäällikkö Matti Kuitunen uskoo Tuula Penttisen laittavan MP:n juniorien fysiikan kuntoon.
MP:n valmennuspäällikkö Matti Kuitunen uskoo Tuula Penttisen laittavan MP:n juniorien fysiikan kuntoon.

Mikkelin Palloilijat jatkaa panostuksiaan juniorityöhön pestaamalla fysioterapeutti Tuula Penttisen fysiikkavalmentajakseen.

Ensitöikseen Penttinen toimii P12-P17 -ikäluokkien kanssa ollen apuna harjoituksissa ja vetämällä fyysisiä harjoitteita. Myöhemmin mukaan tulevat nuoremmat ikäluokat.

– Ammattitaidon lisäksi etsimme toimintaamme sopivia tyyppejä ja Tuula on varmasti sellainen. Hän tuo uutta näkemystä ja kokemusta ja pystyy varmasti kehittämään junioreitamme, kertoo MP:n valmennuspäällikkö Matti Kuitunen seuran tiedotteessa.

Tarkoitus on tehdä MP:n junioreista nopeampia, vahvempia ja ennen kaikkea terveempiä urheilijoita. — Tuula Penttinen

Etelä-Savon urheiluakatemiassa fysioterapeuttina toimiva Penttinen on harrastanut monipuolisesti yleisurheilua ja valmentanut yleisurheilijoita kymmenisen vuotta. Akatemiassa hän on tehnyt jo yhteistyötä jalkapalloilijoiden kanssa.

– Tarkoitus on laittaa seurassa junioreiden fyysinen valmennus kuntoon ja luoda linja, mitä missäkin ikäluokassa fyysisellä puolella tehdään, sanoo Penttinen.

– Tarkoitus on tehdä MP:n junioreista nopeampia, vahvempia ja ennen kaikkea terveempiä urheilijoita. Tarkoitus on järjestää halukkaille myös hyvinvointivalmennusta, jolla pyritään ennaltaehkäisemään loukkaantumisia sekä kehittämään harjoittelua yksilöllisempään suuntaan.