Mikkelin Pallo-Kissoille seitsemän uutta sopimusta — Rafael jatkaa, Markus Brusila ja Ville Teräsranta ensi kaudeksi punapaitaan

Kapteeni Miika Ekmark ja hyvin viime kaudella onnistunut Antti-Pekka Kesonen jatkavat Kissa-paidassa.

Taru Hokkanen

MiPK:n omat jununt Akseli Kaukonen ja Ali Mohammadi harjoittelivat Kuplahallissa Markus Brusilan (keskellä) kanssa.
MiPK:n omat jununt Akseli Kaukonen ja Ali Mohammadi harjoittelivat Kuplahallissa Markus Brusilan (keskellä) kanssa.

Mikkelin Pallo-Kissoilla on koossa kahdeksan pelajasopimusta. Maalivahti Antti Lampisella on sopimus kahdesta seuraavasta kaudesta, muut sopimukset ovat voimassa ensi kauden.

Uusina pelaajina Pallo-Kissojen Kakkosessa pelaavaan miehistöön liittyvät puolustaja Ville Teräsranta ja hyökkäävissä rooleissa pelannut Markus Brusila. Kissojen oma kasvatti Teräsranta pelasi viime kauden Joensuun Jipossa ja Mikkelin Palloilijoista siirtyvä Brusila on myös Kissoille tuttu pelaaja aiemmilta kausilta.

— Molemmat ovat pelaajia, joita haluan joukkueeseen ja jotka sopivat hyvin meidän juttuumme. He ovat nöyriä ja urheilullisia kavereita. ”Brusi” sopii useammalle pelipaikalle ja oli viime kaudella vaarallisimmillaan jopa hyökkääjänä MP:ssä, MiPK:n valmentaja Janne Moilanen sanoo.

Brusilan erikoisaseena ovat myös pitkät rajaheitot.

— Meillä on koossa jo nyt hyvin pääpelivoimaa, Moilanen lisää.

Viisi jatkajaa

Lampisen lisäksi MiPK:n ryhmässä jatkavat Rafael, Jaakko Teräsranta, kapteeni Miika Ekmark, Calvin Damm ja Antti-Pekka Kesonen. Koossa olevasta miehistöstä siis kaikki ovat avauskokoonpanon pelaajia.

— Aloitimme rakennustyön siitä Miikasta ja Antti-Pekasta. Joukkueen kapteenin ja yhden viime kauden tasaisimman pelaajan jatkaminen ovat tärkeitä palasia. Antti-Pekalla ei tainnut osua yhtään huonoa peliä viime kaudelle, avaa Moilanen.

Muutaman viime kauden pelaajan kanssa tilanne on vielä avoinna.

— Ymmärrän, että pelaajat haluavat katsoa, mitä on tarjolla. Jos haluaa käydä testissä ylemmällä sarjatasolla, nyt ja tammikuussa on se aika. Pelaajia on kyselty ylemmille sarjatasoille ja se on normaalia kehitystä, Moilanen kertoo.

Viime kauden joukkueesta MiPK:n riveissä eivät jatka Sami Ekmark, Jesse Putkonen ja Jalmari Haapea. Tampereella asuvan Ekmarkin tilanne oli selviö jo aiemmin.

— Jesse ja Jalmari opiskelevat Jyväskylässä ja heillä on siellä myös työkuviot, Moilanen toteaa.

"Hyvässä mallissa"

Tämän hetkiseen tilanteeseen valmentaja ja joukkueenjohtaja Teemu Kokko ovat tyytyväisiä.

— Ajattelin, että tosi hyvä tilanne olisi, jos jouluna olisi koossa kymmenkunta pelaajasopimusta ja kaksi maalivahtia. Lähellä sitä ollaan ja ihan hyvässä mallissa joukkue on, Moilanen summaa.

Mikkelin Pallo-Kissojen ja Mikkelin Kissat ry:n taloustilanne on ollut tapetilla syksyn ajan. Joukkueen rakentamisessa se ei kuitenkaan Moilasen ja Kokon mukaan näy.

— Näkisin, että kun olemme järkeistäneet rakennustyötä, saamme jalkeille kilpailukykyisen joukkueen. Jos hankimme ulkomaalaispelaajia, on taloudellisesti aivan eri asia, tulevatko he mukaan tammikuussa vai toukokuussa, ja tuleeko heitä yksi vai kolme, Moilanen vertaa.

— Meidän ei ole tarkoituskaan kilpailla pelaajista rahallisesti, Kokko muistuttaa.

Keskiviikkona MiPK:n testiin tulee yksi pelaaja Kuopion suunnalta.

— Minulla on pitkä lista pelaajia, avauskokoonpano ja sen haastajat. Listalla on 5—6 nimeä, joilla ei ole sopimusta. Jos heille saadaan sopimukset, ovat asiat todella hyvin.

Ysipaikan mies toiveissa

Moilasen ykköstoive on edelleen ysipaikan maalinsylkijä.

— Jos pelaaja tulee ulkomailta, on hänen oltava pelimies ja hyvin skoutattu.

Sopimuksen tehneiden pelaajien lisäksi MiPK:n harjoituksissa on ollut mukana seuran A-nuoria. Joukkue harjoittelee vielä keskiviikkona ennen jäämistä omatoimiselle harjoitusjaksolle.

— Ajatus onkin, että nostamme junioreita mukaan edustukseen, mutta tason pitää olla riittävän hyvä. Aleksi Neuvonen ja Toni Kaukonen ovat olleet mukana jo pidempään, Moilanen kertoo.

Ratkaistavana on vielä maalivahtikysymys. Lampiselle sovitellaan ykköstorjujan viittaa, mutta kesällä edessä on varusmiespalvelus. Viime vuosina ei ole ollut itsestäänselvyys, että pelaajat pääsevät vapaille pelejä varten.

— Uskoisin, että liiton sarjoihin pääsee pelaamaan. Sitä on mietittävä ja selvitettävä tilanne ajoissa, pohtii Moilanen.

Uusimmat uutiset