Jukurit hallitsi kaksi erää, mutta sai vain pisteen — Ässien Kärki ratkaisi jatkoajalla

Jukurit nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin.

Vesa Vuorela

Jukurien Valtteri Hotakainen hätyytteli Ässien maalia.
Jukurien Valtteri Hotakainen hätyytteli Ässien maalia.

Mikkelin Jukurien valmentajat ovat painottaneet, että tärkeintä on oman pelin kehittyminen vaikka tappioita onkin tullut runsaasti matkan varrella.

Alkukauden kotiotteluissa Jukurit joutui useamman kerran avauserässä altavastaajaksi vastustajan nopeilla maaleilla. Näin kävi myös lauantaina Kalevankankaalla, mutta nyt mikkeliläiset onnistuivat nousemaan peliin mukaan myös maalien muodossa.

Voittoakin Jukureille tarjottiin niin kolmannessa erässä kuin jatkoajallakin, mutta tälläkin kertaa mikkeliläiset joutuivat tyytymään maalin tappioon. Tapparasta Ässiin siirtynyt Jarno Kärki ratkaisi illan toisella osumallaan voiton, kun jatkoerää oli 15 sekuntia jäljellä.

Vierasjoukkue hallitsi avauserässä peliä niin jäällä kuin katsomossakin. Kaksi etukulmasta uponnutta maalia 55 sekuntiin pisti Jukurien pelin sekaisin avauserän ajaksi.

— Haluttaisiin korjata tuo alku. Pyrittiin valmistautumaan hyvin, mutta oltiin jännittyneitä ja kohmeessa, kertoi Jukurien valmentaja Juuso Hahl, joka tuurasi sairastunutta päävalmentaja Risto Dufvaa tiedotustilaisuudessa.

Toisessa erässä Jukurit pääsi kiekkoon kiinni ylivoimiensa ansiosta, mutta tolppaa lähemmäksi maalia mikkeliläiset eivät päässeet.

Mikkeliläiset eivät saaneet ylivoimilla Ässien puolustusta tarpeeksi auki, jotta olisivat päässeet vaarallisiin tekopaikkoihin. Myöskään Ässät-vahti Andreas Bernard ei joutunut venymään ihmepelastuksiin.

— Ensimmäisellä erätauolla meillä oli hyvä kerääminen, varsinkin joukkueen sisältä löytyy semmoisia hahmoja ketkä pystyivät sytyttämään ja nousemaan esiin kapteeniston johdolla, totesi Jukurien Ilmari Pitkänen.

Jukurit tasoitti päätöserän alussa

Avausmaali syntyi lopulta kolmannen erän alkuun, kun Jukurit pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimalla kaksi minuuttia.

Joonas Kalliola onnistui ohjaamaan kiekon maalin edustalta maaliin. Maalista voi osaltaan kiitellä myös Teemu Tallbergia, joka hankki aivan toisen erän loppuun Ässille kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Myös toisessa maalissa Kalliolalla oli näppinsä pelissä. Mies käänsi Ässien maalin takaa kiekon vapaaksi jääneelle Ilmari Pitkäselle, joka pääsi maalaamaan tyhjäksi jääneestä etukulmasta.

— Kalliolan kanssa pitää olla aina vähän valmiina, pelästyin jo itsekin, että sainko sohlattua sen vielä ohi, totesi Pitkänen maalistaan.

Ässät jäi selkeästi altavastaajaksi toisessa ja kolmannessakin erässä. Valmentaja Jyrki Aho totesi jäähyjen sotkeneen porilaisten pelaamisen.

— Pitkän alivoiman jälkeen pelin käynnistäminen, kun puolet joukkueesta eivät ole pelanneet vähään aikaan, on vaikeaa. Mentaalisesti ei pysytty pelissä kiinni, kun samaan aikaan Jukurit sai ison energian, totesi Aho.

Jatkoajalla ratkaisunpaikkaa tarjottiin ensin Jukurien Samuli Piipposelle, mutta maali syntyi lopulta toiseen päähään.

— Ei tästä pelistä jäänyt hyvä maku, vähintään se kaksi oli pitänyt saada, totesi Pitkänen ottelun jälkeen.

Pitkänen totesi tauon tulleen Jukureille hyvään paikkaan, eikä kolmen pelin viikko näkynyt millään tavalla joukkueen tekemisessä. Sen sijaan hyökkäyspelin puuttuvat tehot ovat mietityttäneet pelaajia.

— Vaikea sanoa yksittäistä syytä miksi tarvittavat maali puuttuvat, mutta esimerkiksi jatkoajalla oltaisiin voitu joissakin paikoissa enemmän haastaa maalia kohti, sellaista pientä juonikkuutta maalintekoon. Tuo meidän rankkarisaldokin kertoo, että viimeinen juonikkuus puuttuu meidän pelaamisesta.

Näin pelattiin

1. erä: 5.29 Jarno Kärki (Maksim Matushkin, Antoine Laganière) 0—1yv, 6.24 Sakari Salminen (Philip McRae) 0—2vt.
Jäähyt: 5.03 Henrik Koivisto J 2 min, 9.48 Juuso Walli Ä 2 min, 17.06 Antti Jaatinen J 2 min, 19.41 Janne Ritamäki J 2 min.
2. erä: maaliton.
Jäähyt: 22.27 Ben Blood Ä 2 min, 25.18 Julius Vähätalo J 2+10 min, 29.13 Laganière Ä 2 min, 30.18 Blood Ä 2 min, 33.39 Keni Karalahti J 2 min ja McRae Ä 2 min, 39.46 Matti Kuparinen Ä 2 min ja Matuskin Ä 2 min.
3. erä: 41.24 Joonas Kalliola (Koivisto, Jaatinen) 1—2yv2, 43.05 Ilmari Pitkänen (Kalliola, Teemu Suhonen) 2—2.
Jäähyt: 52.20 joukkuerangaistus Ä 2 min.
Jatkoaika: 64.44 Kärki (Mikko Salmio, Jere Seppälä) 2—3.
Jäähyt: ei jäähyjä.
Jäähyt yhteensä: Jukurit 5x2 min+10 min=20 min, Ässät 8x2 min=16 min.
Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 9+5+2+1=17, Andreas Bernard Ässät 5+9+11+2=27.
Erotuomarit: Lassi Heikkinen, Mikko Kaukokari (Jani Pesonen, Teemu Riikonen).
Yleisöä: 3 123.