Koronatilanne perui Porrassalmen hiihdot – Lunta olisi tällä kertaa riittänyt

Ilmoittautumisia ehti kertyä vasta muutama.

Janne Kettunen

Ensilumenladulla ei hiihdetä kilpaa ainakaan joulukuussa.
Ensilumenladulla ei hiihdetä kilpaa ainakaan joulukuussa.

Mikkelin Hiihtäjät on päättänyt perua Porrassalmen hiihdot koronavirustilanteesta johtuen. Mikkelin Rantakylän ensilumenladulla oli määrä kilpailla 12. joulukuuta, mutta pahentunut tilanne johti perumispäätökseen.

– Emme vastuullisena järjestäjänä voineet kilpailuja nyt pitää. Tilanne on totta kai harmillinen kaikkien kannalta, sillä muuten olosuhteet ovat olleet hyvät ja luntakin olisi riittänyt, MH:n puheenjohtaja Juha Vuori toteaa.

Kilpailunjärjestäjiä tilanne harmittaa erityisesti olosuhteiden puolesta. Rantakylän latu on ollut hyvässä kunnossa ja sillä on riittänyt myös hiihtäjiä.

– Kaupunki on tehnyt hyvää työtä ensilumenladun kanssa ja baana olisi ollut hyvä. Sitä tässä on enemmän jännitetty kuin koronatilannetta, joka lopulta paheni. Järjestelyt olivat loppusuoralla, kilpailunjohtaja Jussi Valkama sanoo.

Ilmoittautumisia hiihtoihin oli ennen perumispäätöstä ehtinyt tulla vasta muutama.

– Ilmoittautumiset ovat jääneet viime hetkeen. Uskon, että olisimme saaneet hyvän osanoton, sillä Mikkeli on harvoja paikkoja eteläisessä Suomessa, missä voi hiihtää näin hyvissä olosuhteissa, kertoo Valkama.

Mikkelin Hiihtäjille kilpailuperuutus on jo toinen tänä vuonna, sillä helmikuussa Savonia-hiihto jäi hiihtämättä kehnon lumitilanteen vuoksi. Savonia-hiihto vuosimallia 2021 on ohjelmassa 13. helmikuuta.