Kampparien kokemus puhui murskavoitossa – Kotijoukkue hyökkäsi monipuolisesti

Janne Hauska ja Kimmo Huotelin johdattivat Kampparit murskavoittoon Botniasta.

Vesa Vuorela

Janne Hauska viimeisteli Kampparien kuudennen osuman.
Janne Hauska viimeisteli Kampparien kuudennen osuman.

Mikkelin Kampparit vei ansaitusti jääpallon Bandyliigan ottelussa pisteet Botniaa vastaan 9–2 (5–1)-lukemin.

Botnia oli sunnuntaina Hänskissä pelatussa ottelussa minuutin verran niskan päällä. Niklas Johansson yllätti Kampparien maalivahti Eetu Sviilin kulmalyöntitilanteesta ja vei helsinkiläiset johtoon ottelun ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen Kampparit veikin ottelua.

– Botnia on meille välillä ollut kinkkinenkin vastustaja, mutta tänään saatiin kaksi tasapainoista puoliaikaa. Suhteellisen ehjä peli, totesi Kampparien valmentaja Antero Levänen.

– Saatiin Botnialta pelitilaa ja pystyttiin hyökkäämään monilla eri variaatioilla, oli nostoa ja oli pitkää, oli levitystä ja erikoistilanteita. Kaikkea mitä pitäisi olla, että se peli ei menisi liian monotoniseksi.

Janne Hauskalle hattutemppu

Kokemus oli ottelussa valttia. 37-vuotias Janne Hauska viimeisteli hattutempun ja 46-vuotias Kimmo Huotelinin illat tehot olivat yksi maali ja kolme syöttöä.

– Kyllä se niin on. Kokemus vaan puhuu, se ei puhu hirveän äänekkäästi, mutta se puhuu teoilla, totesi Levänen.

Kampparien 1–1-tasoituksen löi Tomi Hauska Kimmo Huotelinin kulmalyönnistä kuudennella minuutilla. Kolme minuuttia myöhemmin Huotelin viimeisteli hienon nousun päätteeksi 2–1-lukemat. Iisakki Kaivola, Tomi Hauska ja Janne Hauska lisäsivät kotijoukkueen johdoksi jo 5–1 avausjakson jälkeen.

Toisella jaksolla Kampparien Janne Hauska viimeisteli hattutemppunsa ja Kaivola viimeisteli illan toisen maalinsa. Elmeri Hämäläinen viimeisteli 9–2lukemat. Botnia sai 7–2-kavennusmaalin 73. minuutilla kulmalyönnistä.

– Peli meni niin vihkoon kuin olla ja voin. Ei päästy omalla tasolle ollenkaan. Aivan järkyttävä määrä harhasyöttöjä, tuskaili Botnian valmentaja Tomi Gröhn.

– Eniten oli pettynyt siihen, että kentällä ei näkynyt taistelua. Vasta toisen jakson aikalisän jälkeen kentällä alkoi näkyä ensimmäisiä miehen runkoon ajamisia. En usko, että oli halusta kiinni, mutta ei sen taisteluksi jalostunut kentälle.

Vesa Vuorela

Botnian maalivahti Joonas Kankkunen ei kyennyt estämään Iisakki Kaivolan maalintekoa ottelun avauspuoliajalla.
Botnian maalivahti Joonas Kankkunen ei kyennyt estämään Iisakki Kaivolan maalintekoa ottelun avauspuoliajalla.

Koronatilanne mietityttää

Kampparit on aloittanut kautensa nyt kolmella kotiottelulla, joista tuloksena kaksi voitto ja yksi tappio.

– Vähän kaivelee, että JPS-pelistä olisi ollut enemmän otettavissa, mutta ei saatu otettua. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, kun pelataan alkuun paljon kotona, niin jossain vaiheessa reissataan, mietti Levänen.

Ottelu Botniaa vasten piti alun perin pelata Helsingissä, mutta siirrettiin pääkaupunkiseudun vaikean koronatilanteen takia Mikkeliin. Kampparien piti kohdata Botnia Mikkelissä vasta ensi vuoden puolella. Kampparien uusi vieraspelipäivä ei ole vielä tiedossa. Muutenkin koronatilanne on Bandyliigankin pelialueilla sellainen, että tulevien peleistä ei ole varmuutta.

– Tilanne on nyt se, että saa nähdä mitä tapahtuu. Tästä lähdetään nyt päivä kerrallaan. Kiva, että päästiin aloittamaan kausi ja vähän vauhtiin, mutta nyt jäädään odottamaan, Levänen totesi.

Näin pelattiin

Kampparit–Botnia 9–2 (5–1)

Maalit: 1. Niklas Johansson (Juri Schreck) 0–1, 6. Tomi Hauska (Kimmo Huotelin) 1–1, 9. Huotelin (Severi Noponen) 2–1, 16. Iisakki Kaivola (Tomi Hauska) 3–1, 34. Tomi Hauska (Janne Hauska) 4–1, 44. Janne Hauska (Huotelin) 5–1, 53. Janne Hauska (Karo Liimatainen) 6–1, 63. Janne Hauska (Huotelin) 7–1, 74. Pekka Niska (Juri Schreck) 7–2, 78. Kaivola 8–2, 83. Elmeri Hämäläinen 9–2.

Jäähyt: Kampparit 2x10 min, Botnia 3x10 min.

Erotuomarit: Mats-Olof Gustafsson (Jukka Vauhkonen, Jami Pöysä)

Yleisöä: 285.