Raju loppuveto nosti Iivo Niskasen paraatimatkalla pronssille — "Ei siitä oikein tullut mitään. Valitsin todennäköisesti kullan ja pronssin väliltä suksen"

Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin Seefeldin MM-hiihdoissa, vaikka kärsi pito-ongelmista.

AOP/SRDJAN SUKI

Iivo Niskanen osoitti jälleen olevansa isojen kisojen mies.
Iivo Niskanen osoitti jälleen olevansa isojen kisojen mies.

Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin Seefeldin MM-hiihdoissa. Niskanen sijoittui kolmanneksi päämatkallaan 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökisassa.

Lahdessa voittamaansa maailmanmestaruutta puolustaneen Niskasen edelle kiilasivat Norjan Martin Johnsrud Sundby ja Venäjän Aleksandr Bessmertnyhin.

— Ei siitä oikein tullut mitään. Valitsin todennäköisesti kullan ja pronssin väliltä suksen, ei pitänyt yhtään missään vaiheessa. Ei pystynyt tekemään parempaa suoritusta, Niskanen harmitteli Ylen haastattelussa.

Kyllä oli Iivolla mahtava tuo loppu. — Olli Ohtonen

Sundbylle mestaruus oli ensimmäinen henkilökohtainen. Maalissa Niskanen meni onnittelemaan norjalaista.

— Pitkä ura hänelläkin ja on yrittänyt voittoa monta kertaa. Nyt sai sen ensimmäisen arvokisakullan, kyllä sen hänelle suo.

— Hurja kilpailu, ei voi muuta sanoa, kommentoi puolestaan Niskasen valmentaja Olli Ohtonen Ylen haastattelussa.

Niskannen hiihti kilpailun lopun erittäin kovaa. Puolivälissä hän oli viidentenä 18,5 sekuntia kilpailua siinä vaiheessa johtaneen Bessmertnyhinin perässä.

— Kyllä oli Iivolla mahtava tuo loppu. Saa tyytyväinen tähän päivään olla, mitali on mitali, Ohtonen sanoi Ylelle.

Kilpailun alkua hallitsi odotetusti Venäjän ykköstykki Aleksandr Bolshunov, mutta hän hyytyi ja jäi lopulta selvästi mitalisijojen ulkopuolelle.